sharon Posted October 27, 2014 Posted October 27, 2014 Witam :) Bardzo pilnie potrzebuję jakieś opinie o danej hodowli. Szwagierka, ma zarezerwowanego szczeniaka, ale ma już uraz do hodowli. Nigdzie nie możemy znaleźć nić na ich temat, prócz ogłoszeń i wystąpień na wystawach. Poratuje ktoś ?! Quote
Paulina94 Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Moim zdaniem to dobra hodowla. Mają tylko 2 suki, które mieszkają z nimi w domu- to już świadczy o normalnym podejściu do hodowli. Ja osobiście skreślam te hodowle, w których jest więcej niż 8 psów i/lub są trzymane w kojcach. Dobra hodowla to domowa hodowla. No i cena szczeniąt też rozsądna z tego co zdążyłam się zorientować ;) Quote
LadyS Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Paulina94, z ciekawości - czemu skreślasz? Tylko westów, czy wszystkie takie hodowle? Quote
Paulina94 Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 LadyS, po prostu wydaje mi się, że ciężko ogarnąć dużą hodowlę, zapewnić wszystkim psom z osobna wszystko czego potrzebują. No i często jak w hodowli mieszka np. 20 psów to są trzymane w kojcach, więc mają mniejszy kontakt z właścicielem niż w hodowli gdzie są 4 psy i mieszkają one w domu. I nie tylko o westy mi chodzi, ale o każdą rasę. Quote
LadyS Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Są przecież rasy, które nie mieszkają w domach, bo po prostu zostały stworzone od zycia na dworze. Je też umieściłabyś w domu, skoro chodzi Ci o każdą rasę? To, na czym bazujesz w kwestii kojce = mały kontakt z włascicielem to tylko Twoje przekonania, niewiele więcej. Są świetne hodowle kojcowe, a są i bardzo kiepskie domowe. Quote
Paulina94 Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Może nie tyle, że koniecznie muszą mieć w domu, bo jak słusznie zauważyłaś nie każda rasa została do tego stworzona, ale mogą wtedy chociaż biegać swobodnie na podwórku, a nie być zamknięte w kojcach. Chociaż też nie twierdzę że KAŻDA domowa hodowla jest dobra, bo w końcu zdarzają się wyjątki. Quote
Recommended Posts