Gusiaczek Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Poprzez banerek u Mattilu dotarłam do Wigi i ja. Przeczytałam watek od dechy do dechy. http://s15.postimg.org/8mxqpt76j/DSC00134.jpg Nie ma 2zdań - sunie jest absolutnie zjawiskowa ! Trzymam kciuki za dobra adopcję i nie tylko. Pokerku, czy owe szeleczki są specjalne dla"pociągowych" psów? mają swoją nazwę? ja i córka już nie dajemy rady - Ovolina nie umie chodzić, ona biega :nonono2: a z chłopakami idzie w miarę spokojnie ... Gdzie mam dopytać o takie szeleczki? Quote
konfirm31 Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Po raz kolejny, zgadzam się z Nutusią. Doświadczeń w tymczasowaniu nie mam zbyt dużych, ale przebiega to u mnie podobnie. Przygarnięta, chce być jak najbliżej, pierwsza, w centrum uwagi. Tyle, że w którymś momencie, Bliss jednak ma dość "przybłędy", a że jest sporo większa od Bafi, czy Randy......może być źle. W dodatku, Bliss jest sama ze schroniska i chyba pamięta, że w życiu bywa różnie..... więc - broni zasobów. Utwierdzam dominację Bliss, żeby nie przyszło jej do głowy samej o nią zawalczyć. Na dzisiejszym psacerku, Randa uparcie próbowała odganiać ode mnie Bliss i w końcu, dużą to zgniewało. Na szczęście, krzyczę głośno, a Bliss jest posłuszna i mało agresywna. W domu - jest spokojnie. Dodam jeszcze, że prawdziwy charakter psa, ujawni się dopiero po jakimś czasie wspólnego z nim zamieszkania. Kiedy psu minie trauma i ....zacznie być sobą. Wtedy dopiero da nam się poznać ;). A że kot w domu i kot na podwórku, to dla psa dwa różne koty - też słyszałam :) Gusiaczku, takie szelki to szelki treningowe Easy Walk. Kupisz w psim sklepie, albo na allegro (trzeba wymierzyć psa i dobrać rozmiar) http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=EASY+WALK+SZELKI+TRENINGOWE&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=s0-o-1021 Quote
auraa Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Podobny problem mam z Kropką po moim teściu. Przez jej zachowanie musiałam zrezygnować z tymczasów. Tyle, że Kropka była rozpieszczoną jedynaczką. Moje psy jej ustępują choć Atosika czasem ponosi jak go odgania od miski i dochodzi do starć. Tyle , że ta zołza waży tylko 3kg i muszę ją chronić. Quote
Nette Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Mam nadzieję, że nie wetnę sie między wódkę a zakąskę ;) Moim zdaniem iwstar58 ma dużo racji. Skakanie na człowieka to nie objaw dominacji, tylko normalne zachowanie psów łańcuchowych (oczywiście nie tylko takich). Kiedy będzie nagradzana (głaskaniem na przykład) tylko wtedy, gdy stoi na czterech łapach, nauczy się. Poza tym nie zapominajmy, że ten pies zmienił totalnie środowisko życia i to bardzo niedawno. Ona jest zestresowana, chociaż może okazuje to troche nietypowo. Nie pozwoliłabym jej na niechciane zachowania, nagradzając za dobre sprawowanie (wasza uwaga, smaczki, itp), a uniemożliwiając złe. Na pewno nie zaszkodzi jej więcej ruchu - jak padnie, to nie będzie miała siły na głupty :) Ona po prostu musi sie nauczyc, jak funkcjonować w domu, a to może troche potrwać. Ale się uda :) Całus w nos dla Wigi :) Quote
Nette Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Aha - pilnowanie zasobów. Miałam podobny problem z moja przygarniętą suczką, która warczała na mego psa, ale jak kilka razy rozdarłam mordę i kazałam jej zleźć z łóżka (które juz zaczynała uważać za własne i bronic przed psem), to problem zniknał raz dwa. Może Wiga jest za delikatna na takie ryki, ale trochę stanowczości jej nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie - jasne ustalenie granic da jej poczucie bezpieczeństwa. Quote
auraa Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Kabaja wykupiła dla Wigi pakiet ogłoszeń. Link do bazarku na wątku Bezika. Zawiesza mi się dogomania i nie mogę go przesłać. Quote
Gusiaczek Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Gusiaczku, takie szelki to szelki treningowe Easy Walk. Kupisz w psim sklepie, albo na allegro (trzeba wymierzyć psa i dobrać rozmiar) http://allegro.pl/li...match=s0-o-1021 Bardzo dziękuję :) Quote
Poker Posted October 31, 2014 Author Posted October 31, 2014 Tak, te szelki nazywają się Easy walk. U Wigi zdają egzamin w ok.80%. Nie wiem jak trzeba czekać ,żeby efekt się utrwalił i sunia nie ciągnęła po założeniu zwykłych szelek. Bardzo dziękuję za wykupienie pakietu ogłoszeń. A jaki nr telefonu kabaja podała? Quote
Gusiaczek Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Jeśli na Ovo zadziała chociażby w 50% będziemy szczęśliwe :) Quote
NikaEla Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Tak, te szelki nazywają się Easy walk. U Wigi zdają egzamin w ok.80%. Nie wiem jak trzeba czekać ,żeby efekt się utrwalił i sunia nie ciągnęła po założeniu zwykłych szelek. Czy oprócz miejsca zamocowania smyczy różnią się czymś od zwykłych szelek? Quote
kabaja Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Poker ,wykupiłam na bazarku /llink niżej / prosze wyślij dane na maila tak jak jest na pierwszej bazarku podając mój nick http://www.dogomania.com/forum/topic/143140-ogłoszenia-do-kupienia-20-ogłoszeń-250-zł-przy-5-pakietach-gratis/ Quote
Poker Posted November 1, 2014 Author Posted November 1, 2014 Czy oprócz miejsca zamocowania smyczy różnią się czymś od zwykłych szelek? Różnią się konstrukcją i łatwiejszym zakładaniem. Wysłałam mejl do Kejciu.Oby ogłoszenia szybko zadziałały. Quote
irysek Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Oby Wiga szybko wyruszyła do swojego domu, żebyśmy mogły z sunią wpadać do poker. :D Quote
Poker Posted November 2, 2014 Author Posted November 2, 2014 Trochę się martwię jak Wiga i nowa sunia Zojka się potraktują.Oby dobrze, bo będzie kiepsko.Nie za bardzo mam jak je rozdzielać. Quote
Gusiaczek Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Wigulaśna, nie spraw kłopotu, dobra? ;) Quote
inka33 Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Kciukasy za dobre psie dogadanie! :kciuki: Quote
Poker Posted November 2, 2014 Author Posted November 2, 2014 nowa tymczaska http://www.dogomania.com/forum/topic/143771-zojka-u-nas-w-bdt/ Quote
jotpeg Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Wiga z kotem za pan brat, i jak kot - na parapecie! :) Quote
malagos Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 W tym oknie, to jak żywy obraz w ramie :) Quote
Poker Posted November 2, 2014 Author Posted November 2, 2014 Dzisiaj wykąpaliśmy Wigę, była bardzo grzeczna. Ona rzeczywiście wskakuje na niskie parapety jak kot, siedzi i ogląda świat. Jeszcze tak zazdrosnego psa nie mieliśmy.Taranuje Zojkę, rozpycha się , skacze na nas byle tylko być pierwszą.Zaczepia dość gwałtownie Zojkę do zabawy ,ale ta ma cierpliwość i jak na razie jest oazą spokoju.Ciekawe kiedy się wkurzy. Quote
iwstar58 Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Ale fajne fotki z kotą. Na nią Wiga też zadziornie patrzy. A może tylko zachęcająco do gonitwy. Najważniejsze, że zawarły rozejm. :smile: Wiga to chyba taki typ psa, któremu wszędzie będzie dobrze. Ogon w górze, zero stresu. Pewnie pasowałby do niej bardzo aktywny dom :smile: Quote
Mattilu Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Aktywny dom i chyba jednak bez innych zwierzat, jak myslisz Poker? Quote
Recommended Posts