ewu Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Ja na nieaktualne ogłoszenia wyadoptowałam dwa psiaki:) Quote
malagos Posted October 30, 2014 Author Posted October 30, 2014 Inko, DZIĘKUJĘ SERDECZNIE ZA BANEREK! Wieczorkiem pokombinuję jak go wstawić. Quote
konfirm31 Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Mnie Inka nauczyła :). Mało, że mi zrobiła piękny banerek, to jeszcze musiała objaśnić, jak go ....ugryźć ;) Quote
malagos Posted October 30, 2014 Author Posted October 30, 2014 Wstawieni banerka przez Mozillę jest cieżkie, a przez internet eksplorer łatwiutkie:) Karolinka g_k też wstawiła na swoja stronkę Arusię. Ale nikt o nią nie pyta.... Quote
konfirm31 Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 I ja do Ciebie po banerku, jak po sznurku ;). Do nas, też nikt nie dzwoni....... :( Quote
Poker Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Czy Aria ma takie zapędy jak Wiga? Chodzi mi o łapanie innych zwierzów za tylne łapki oraz lizanie ich pod ogonem.Nie wiem skąd jej się to wzięło. Quote
Mazowszanka13 Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Moja Luka w zabawie łapie Dyzia za tylne łapki. Quote
malagos Posted October 30, 2014 Author Posted October 30, 2014 Tak, w zabawie łapie Sońkę za szyję, za nogi, za te nieszczesne troczki od koszulinki - bo Sonia nadal nosi koszulkę, jeszczse jeden szew musi być chroniony przed lizaniem. ale generalnie to zachowuje się jak szczenie wilka (widziałam na filmie), bo lize inne psy po pyszczku, przyjmując postawę bardzo poddańczą. Quote
konfirm31 Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Liżą po pysku i psy(nie tylko wilki) i jest to demonstrowanie uległości. Lizanie Wbrew pozorom nie jest to psi "buziak". Zazwyczaj jest to rytuał powitalny, ale stanowi także sygnał uspokajający. Jest zachowaniem infantylnym, charakterystycznym dla szczeniąt, zaadoptowanym przez psy uległe czy przestraszone w celu uniknięcia agresji, konfliktu czy skarcenia. Wyraża także prośbę o akceptację i jest oznaką przyjacielskich zamiarów, oraz szacunku dla stojących wyżej w hierarchii. Lizanie powietrza lub własnych warg to oznaka zestresowania lub niepewności, pojawiającej się w nowej sytuacji czy nieznanym otoczeniu. Informacje pochodzą z książki Corena Stanleya "Jak rozmawiać z psem?" Mnie Bliss na dzień dobry, liże po gołych nogach, kiedy je zestawiam na podłogę. Początkowo, budziła mnie krótkimi liźnieciami po twarzy, ale protestowałam ;). Quote
Poker Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Ale Wiga liże wyraźnie narządy płciowe, nie tylko po pysku. Quote
malagos Posted October 31, 2014 Author Posted October 31, 2014 Wiga jest dojrzała, a moze cieczka sie zbliża, moze hormony działają, ze tak się interesuje narządami płciowymi? Quote
konfirm31 Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Też myślę, że to sprawa hormonalna, tak jak lizanie moczu suk przez psy. Sądzę, że sterylizacja to zmieni (nie od razu). Pozdrowienia dla Arii, mizianko dla Soni :) Quote
malagos Posted October 31, 2014 Author Posted October 31, 2014 A ja na bazarek zapraszam :) a ja już zajrzałam :) Małgoś, pamietaj, ze mam cała piwnicę przetworów, i tę biżuterię. To jakbyś miała kiedyś czas i ochotę ... :) Quote
Mazowszanka13 Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 a ja już zajrzałam :) Małgoś, pamietaj, ze mam cała piwnicę przetworów, i tę biżuterię. To jakbyś miała kiedyś czas i ochotę ... :) Przy okazji wezmę biżuterię. A przetwory to dopiero na wiosnę. Quote
konfirm31 Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Odwiedzam malagossów z Arią, Sonią i resztą załogi :) Quote
Poker Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Ja tez odwiedzam. U nas w końcu słonko wstaje. Quote
malagos Posted November 1, 2014 Author Posted November 1, 2014 Mam wreszcie czas dla siebie - dopiero wieczorem podejdziemy na tutejszy cmentarz. Nie mamy nikogo z rodziny, wszyscy w Warszawie, ale przybyło tu tylu znajomych, ze szkoda gadać... Tomek pstryknał kilka zdjeć niuni na wersalce, na czerwonym tle. I ogłosimy ją jako "szczeniak do adopcji", moze szybciej ktoś zajrzy. Quote
konfirm31 Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Dzień dobry :). My odwiedziliśmy makowski Cmentarz Żołnierzy Radzieckich i zapaliliśmy lampki. A potem, poszlismy z psami na długi spacer po pobliskim lesie na Grzance. Z niecierpliwością czekam na Arię na czerwonej kanapie ;) Quote
malagos Posted November 1, 2014 Author Posted November 1, 2014 Wyróżniłam ogłoszenie na OLX za 5,99 zł. Quote
malagos Posted November 1, 2014 Author Posted November 1, 2014 Załozyłam wątek szczeniakom, zaglądajcie proszę! Błagamy o pomoc, każdy pomysł mile widziany! http://www.dogomania.com/forum/topic/143749-musimy-uratowa%C4%87-te-szczeniaki-pomocy-ok-warszawy/?p=15877378 Quote
Recommended Posts