Mattilu Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Nie, no co Ty malagos, przez spaniela się bedziesz strzelać?! przecież on zaraz pójdzie do DS...:) Quote
konfirm31 Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Pokaż, spaniela, Małgoniu :) ! i podrap za uszkiem Sonię - moją ulubienicę :). Randa wraca do Makowa. Znowu będzie miejską panienką na smyczy - aż znajdzie dom...... Quote
Marysia R. Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Co do tej Warszawy, to jeszcze nie ustaliłam z rodziną, a zależy tez od kursowania pks. Tomek przytargał do domu... czarnego spaniela... Ja się zastrzelę. Ja tam myślę, że to jest powód do radości - przecież mógł przytargać jakiegoś starego, parchatego kundla :megagrin: Czekam niecierpliwie na fotki ;) Quote
Mazowszanka13 Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Pozdrawiamy wieczorowo :) Mazowszanko, mam trochę błyskotek od mojej siostry, takie nie trafione fanty z bazarków, takie za małe... Polecam się, jakbyś miała chwilkę czasu zrobić bazarek :) Przyda sie kilka groszy na maliznę, przede wszystkim na szczepienia. Ineczko, a mogę Cię poprosuić o banerek dla Aruni? Plosę szlycznie... Dziewczęta, wybieram sie do Warszawy na kilka dni od 8 listopada :) to, co, akcja Starbucksik, hę? :laugh2_2: :kaffee_2: Bazarek zrobię, ale pewnie w listopadzie. Teraz chodze na rehabilitację reki. Takie zawracanie głowy, ale czas zajmuje. A fanty mogę w Starbucksie odebrać. Przy okazji mi powiecie jak się na nowej dogomanii zdjecia wstawia. A czy ktoś wie jak usuwa sie wątki z subskrypcji ? Quote
Poker Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Zaglądam do wnuczki. Moja córunia w zasadzie jest bezstresowa. Pewnie jako szczeniak była z ludźmi ,a wnusia już wychowała się na dziko i są efekty. Quote
Nutusia Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 No i gdzie ten spaniel - już dom znalazł? ;) Quote
malagos Posted October 21, 2014 Author Posted October 21, 2014 Spaniel - miałyście rację, wzięła go wczoraj pani, jedna ze znalazczyń. W sunie na próbę, bo ma w domu 3 koty. Dzis wieczorem ma dac znać, czy psiak zostaje. Pól naszego urzedu gminy i pół rynku się nad nim rozpływało, jak go wczoraj Tomek pakował w rynku do samochodu, by przywieźć do nas. Pies błąkała się od 2 dni, każdy go głaskał, dał jesć, ale nikt go nie zabrał do domu...Za to zgłosili do Tomka, jako bezdomnego. Przylepa, domowy widac, bezkonfliktowy, no i jedna z kobiet przyszła po niego po południu. Tak jej się spodobał chłopak. Pokerku, Arunia nie jest jakaś dzika, nie! cudnie przybiega na wołanie, posikujac z emocji, liże po twarzy, garnie się do człowieka. Tylko uczę ją chodzić na smyczy, bo tego nie lubi. Quote
Poker Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 A ja zrozumiałam ,że ona jest wycofana.To dobrze ,że się pomyliłam. Wiga posikuje mniej.Daję jej od 2 dni Furagin i widać efekt. Za to jest straszliwie namolna i bardzo napastuje kotę.Niby zabawowo,ale czasem nie czuje granic.Dobrze ,że reaguje na reprymendę. Quote
Nutusia Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Ech, ładnemu (rasowemu, wyjątkowemu - na wsi) zawsze łatwiej... No, ale i tak fajnie, jakby domek znalazł, bo jego uroda go widać przed bezdomnością nie zdołała uchronić :( Quote
Marysia R. Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Cieszę się, że spanielek już wybył do siebie :) Ale zawsze przy takich okazjach nasuwa mi się taka smutna refleksja, że gdyby był kundlem (nawet nie koniecznie starym i parchatym ;)) to nikt poza Malagosami by na niego nie zwrócił uwagi... A jak "rasowy" to się wszyscy zachwycają i zaraz znajdują się chętni do adopcji... Quote
ewu Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Matko ta nowa dogomania mnie wykończy. Zgubiłam wątek i dopiero po postach znalazłam. Quote
ewu Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Gosiu jakie piękne fotki:) Ona jest prześliczna:) Quote
malagos Posted October 22, 2014 Author Posted October 22, 2014 Malgosku wytul ode mnie to cudo:) Się robi :) Jej się nie da nie wygłaskać i nie przytulać, i nie dać wylizać dzioba - staje na dwóch łapakach, wyciaga ryjek i trzeba się do niej schylić :) Miś pluszak został wypatroszony, więc jednak zaczęła się nim bawić :) A tak podchodziła, jak pies do jeża, bała się, cofała, widać zaczęła go tarmosić i ogryzać. Kupiłam jej wczoraj w zoologu preparowaną kość cielęcą i wędzonego gnata. U Soni z jednej ranki się sączy, nie wygląda to ładnie. Wczoraj, jak wróciłam z pracy koszulka była ubabrana porządnie. Wzięliśmy ją na stół, ranki przemyte, zabezpieczone antybiotykiem. Kaftanik porzadnie uprałam, sparzyłam wrzątkiem, a Soni założyłam taki ręcznie robiony z bluzki, póki jej kaftanik nie wyschnie na kaloryferze. I miałam pretekst, by sobie siedzieć przy niej na kanapie, by nie lizała brzuszka, i oglądać seriale :) Na noc założyliśmy jej kaftan z przypietym agrafkami podkładem pociętym na ćwiartki. Sonia ma apetyt, humor, ogólnie w niezłym stanie. Quote
konfirm31 Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 Przesyłam gorące pozdrowienia mojej ulubienicy Soni - niech szybko wraca do zdrowia. Randzie, też 3-4 dnia z rany na brzuchu, sporo pociekło. Widać, tak trzeba. Kiedyś, nawet zakładano sączki (u ludzi). Mizianka dla Arii :) Quote
ewu Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 W schronie skąd wyciągam biedaków jest sunia szczeniaczek ok 5 miesięcy, bardzo podobna do Arii. Serce mi krwawi jak o niej myślę:( Quote
malagos Posted October 22, 2014 Author Posted October 22, 2014 Na szczepienie Arii na wirusówki potrzeba mi 42 zł. Za 10 dni zaszczepimy wściekliznę, 20 zł. Na karmę - może 20 zł, bo na smaczki. Resztę na razie sama pokrywam. Mam nadzieję,że przed mrozami mała znajdzie dom, bo w budce moze być jej zimno... Quote
kabaja Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 Mała na pewno znajdzie szybko domek ,jest taka fajna :) trochę mnie martwi ,że ma problemy ze smyczą ,bo to trochę utrudni sprawę , ale może niedługo się przełamie i zobaczy ,ze to nie takie straszne Quote
Nadziejka Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 Ciociuniu wyslalam 37 zlociszkow do naszej aury to jeszcze dosle te 5 zl dla przecudnej dziewuszenki :calus: :calus: jutro dosle ciociu żeby było na szczeopioneczko skiaskam ogromnie :calus: Quote
malagos Posted October 22, 2014 Author Posted October 22, 2014 Ewciu, dziękujemy, w listopadzie dziewczyny obiecały bazarki, jakoś wszystko zgramy :) Quote
Nadziejka Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 Zgramy ciociu zgrammy pozdrawiam :loveu: Quote
Recommended Posts