Mazowszanka13 Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 Albo Pianka bez oczka z Radys (u papryki). Ale wybór :) Quote
malagos Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Czekam na skrót info o Beziku od auraa, to prześlę tej pani. Aria znów nabroiła, kolejne posłanko wygryzła z gąbki. Połatałam, jak się dało, bo poprzednie, duże, nie da się uratować. Co za diabełek z niej, jest dobrze, a tu raptem - wpadka; wyszłam wczoraj na pola z Sonią i Milą, wróciłam po 20 min, Tomek w domu, Aga w domu, a pies gryzie materacyk... Ten w przedpokoju. Już jej nie zostawiamy w sypialni, bo ma na koncie poszwę od kołdry, poduszkę Tomka z wypatroszeniem włącznie, i kilka jaśków. To chyba skutek zabaw pluszakami - już nigdy nie dam szczeniakowi takich zabawek. Chyba tylko Nocka, 3 lata temu, narobiła tyle szkód, co Aria. Zawsze mówię, że ja nie chcę szczeniaków...:( Quote
Marysia R. Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Rudzika też możesz podesłać. On z urody trochę podobny do Arii :) Tutaj jest jego ogłoszenie na OLX: http://olx.pl/i2/oferta/mlodziutki-wesoly-i-kontaktowy-rudy-psiaczek-szuka-domu-CID103-ID8ENMZ.html#:38dba5db72 Quote
malagos Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Tak, o nim też myślałam, napisałam na jego wątku :) Podeślę ten link do ogłoszeń. Quote
Marysia R. Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Dzięki, wysłałam Ci też zdjęcia i tekst na maila :) Quote
konfirm31 Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 A ja - zawsze przeciwna pluszakom(z powodów jw), kupiłam Lerce zabawki. Mysz szybko straciła nos i ucho(zaszyłam), ale reszta menażerii cała i zdrowa, pomimo memłania. Posłanka (wypruła suwak z psiej poduszki - zaszyłam "na głucho") przykryłam kocykiem polarowym i póki co - ok. Quote
Nutusia Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Po osobistej znajomości, pozwolę sobie zaprosić na bazarek m.in. dla Krasnosielskiej niegdyś Soni ;) http://www.dogomania.com/forum/topic/145237-ksi%C4%85%C5%BCki-filmy-i-p%C5%82yty-dla-soni-i-pianki-do-0802-godz-1800/?p=16037822 Quote
malagos Posted January 27, 2015 Author Posted January 27, 2015 Przesłałam kandydatury piesków do państwa w trzech mejlach, ale okazało się przed chwilą, ze piesek już znaleziony, odpisał pan Marcin... : Dziękuję bardzo za pomoc. Znaleźlismy właśnie pieska. Dziś ma do nas trafić!)) Dziękuję i pozdrawiam ML Quote
Poker Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Przynajmniej dał znać, bo na ogół to mają nas w głębokim poważaniu. Quote
malagos Posted January 27, 2015 Author Posted January 27, 2015 Masz rację, ostatnio wysyłałam do dwóch osób, jedna po 2 kolejnych przypomnieniach odpisała, druga nadal milczy, nie wiem, czy mejl doszedł. A to tak trudni napisać "dziękuję, pomyślę" czy coś podobnego... Quote
konfirm31 Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Brak kindersztuby, ot co. Pewnie nawet nie wiedzą, co to jest więc nie mają świadomości jej braku ;) Quote
malagos Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 Wczoraj sobie znów pogwarzyliśmy z panem Jarkiem - przyjadą w sobotę na kawę i pogaduchy. Jakoś tak po południu wyjadą z Warszawy, bo pani Kasia pracuje i nie może się z nikim zamienić. Wypytywał o Arię, jej zwyczaje, nawyki, żywienie itp. Ranka goi się dość dobrze, ale skóra koło niej zaczerwieniona. No bo jak się ciągle dziób trzyma pod kaftanikiem albo liże przez materiał, to co się dziwić. Kaftanik co dzień łatam, bo nagminnie ogryza panna troczki przy nogawkach. Dziś została bez majtek, wola Boska. W sobotę rano zdejmiemy szwy. Quote
Mazowszanka13 Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Miło czytać takie wpisy :) Mam na myśli ten o DS-ie, nie o majtkach ! Quote
Nutusia Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 W wakacje koniecznie ją trzeba zabrać do Chałup, na plażę nudystów! :) A sobota już pojutrze... Quote
Poker Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Ariuniu, wnusiu moja, nie przynoś mi wstydu, nie biegaj bez majtasków. Quote
Mattilu Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Aria, szwy wyjmie pan doktor, Ty w tym nie pomagaj! A potem do domku! Quote
auraa Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Oby brzusio sie wygoił .A jaki to mniej wiecej dom? Quote
Poker Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Oby brzusio sie wygoił .A jaki to mniej wiecej dom? Na pewno dobry.malagos nie odda psa byle komu. Quote
malagos Posted January 31, 2015 Author Posted January 31, 2015 Musiałam przełożyć wizytę pana na przyszły weekend, jestem jeszcze dziś w szpitalu, a Aria ma zapalenie skóry na brzuszku. Szwy jej wczoraj Tomek zdjął - a ten odczyn zapalny wokół może być reakcją własnie na szwy. Zobaczymy, na razie łagodzące środki na brzuszek dostaje, wczoraj na noc antybiotyk w aerozolu, nadal nosi kubraczek. Jutro napisze wiecej, do usłyszenia. Quote
Poker Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 malagos, to teraz Ty w szpitalu?Mam nadzieję,że to nic poważnego. Wigusia też miała odczyn na szwy.Niedaleko pada jabłko od jabłoni jak widać.Dostała steryd i wet posmarował jakąś maścią do krowich wymion ,zagoiło się szybciorem. Quote
Mazowszanka13 Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Malagos, co z Tobą ? Mam nadzieję, że to nic poważnego. Quote
Nutusia Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 O rany - i ja się dopytuję, martwiąc się troszeczkę... Quote
Recommended Posts