Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 943
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czekam na skrót info o Beziku od auraa, to prześlę tej pani.
Aria znów nabroiła, kolejne posłanko wygryzła z gąbki. Połatałam, jak się dało, bo poprzednie, duże, nie da się uratować. Co za diabełek z niej, jest dobrze, a tu raptem - wpadka; wyszłam wczoraj na pola z Sonią i Milą, wróciłam po 20 min, Tomek w domu, Aga w domu, a pies gryzie materacyk... Ten w przedpokoju.
Już jej nie zostawiamy w sypialni, bo ma na koncie poszwę od kołdry, poduszkę Tomka z wypatroszeniem włącznie, i kilka jaśków. To chyba skutek zabaw pluszakami - już nigdy nie dam szczeniakowi takich zabawek.
Chyba tylko Nocka, 3 lata temu, narobiła tyle szkód, co Aria.
Zawsze mówię, że ja nie chcę szczeniaków...:(

Posted

A ja - zawsze przeciwna pluszakom(z powodów jw), kupiłam Lerce zabawki. Mysz szybko straciła nos i ucho(zaszyłam), ale reszta menażerii cała i zdrowa, pomimo memłania. Posłanka (wypruła suwak z psiej poduszki - zaszyłam "na głucho") przykryłam kocykiem polarowym i póki co - ok.

Posted

Przesłałam kandydatury piesków do państwa w trzech mejlach, ale okazało się przed chwilą, ze piesek już znaleziony, odpisał pan Marcin... :

Dziękuję bardzo za pomoc. Znaleźlismy właśnie pieska.
Dziś ma do nas trafić!))

Dziękuję i pozdrawiam
ML

Posted

Masz rację, ostatnio wysyłałam do dwóch osób, jedna po 2 kolejnych przypomnieniach odpisała, druga nadal milczy, nie wiem, czy mejl doszedł. A to tak trudni napisać "dziękuję, pomyślę" czy coś podobnego...

Posted

Wczoraj sobie znów pogwarzyliśmy z panem Jarkiem - przyjadą w sobotę na kawę i pogaduchy. Jakoś tak po południu wyjadą z Warszawy, bo pani Kasia pracuje i nie może się z nikim zamienić. Wypytywał o Arię, jej zwyczaje, nawyki, żywienie itp.
Ranka goi się dość dobrze, ale skóra koło niej zaczerwieniona. No bo jak się ciągle dziób trzyma pod kaftanikiem albo liże przez materiał, to co się dziwić. Kaftanik co dzień łatam, bo nagminnie ogryza panna troczki przy nogawkach. Dziś została bez majtek, wola Boska. W sobotę rano zdejmiemy szwy.

Posted

Musiałam przełożyć wizytę pana na przyszły weekend, jestem jeszcze dziś w szpitalu, a Aria ma zapalenie skóry na brzuszku. Szwy jej wczoraj Tomek zdjął - a ten odczyn zapalny wokół może być reakcją własnie na szwy. Zobaczymy, na razie łagodzące środki na brzuszek dostaje, wczoraj na noc antybiotyk w aerozolu, nadal nosi kubraczek.
Jutro napisze wiecej, do usłyszenia.

Posted

malagos, to teraz Ty w szpitalu?Mam nadzieję,że to nic poważnego.

Wigusia też miała odczyn na szwy.Niedaleko pada jabłko od jabłoni jak widać.Dostała steryd i  wet posmarował jakąś maścią do krowich wymion ,zagoiło się szybciorem.