Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aria była z mamą na łańcuchu w pewnym zaniedbanym gospodarstwie. Szczeniak, który nie miał dzieciństwa, nie miał swobody, nawet budki do schronienia się w niepogodę.

Dzięki Auraa i jej determinacji, oraz ewu, która włączyła się w akcję ocalenia suczek mała i jej mama są bezpieczne.
Aria jest u nas od soboty, przywiozły ją agat21 oraz auraa - brawo, dziewczyny!

WPŁYWY:
100 zł
354 zł - bazarek Mazowszanki
Wydatki:
pażdziernik:
odrobaczenie 3 razy 6 = 18 zł
szczepienie przeciwko chorobom wirusowym - 26.10.2014 43,20 zł
smaczki - wędzona kość, preparowana kość, paski drobiowe - 12 zł
wyróżnienie ogłoszeń -2 x 5,99
ogłoszenia z bazarku - 5 zł
karma - ryz, mięso, warzywa - 30 zł
ogłoszenie OLX 5,99 zl
obróżka - 11 zł
karma - 30 zł

Listopad:
wscieklizna - 20 zł
puszki 5*7,20 = 36
i mieso, podroby, ryż, warzywa  - kolejne 30 zł
karma z zooart  - 186,12 zł
razem: 353,29 zł:

Zooplus 26.11.2014
13 lub 15 kg Fitmin + Rocco Uszy wołowe, 10 szt. gratis! - Dog Solution for Life Adult 99,80 zł 8 + 4 gratis! Lukullus Gustico kości do gryzienia, 12 x 5 cm - Z jagnięciną 9,20 zł Trixie Kość z farszem z penisów wołowych, 15 cm- 6 sztuk  22,80 zł Lukullus Gustico kości do gryzienia, z kaczką - 2 x 10 cm,  11,80 zł 8 + 4 gratis! Lukullus, 12 x 400 g, - Natural: Królik i dziczyzna, 39,60 zł Hunter Calcium Milk Bone Kość z wapniem, - 55 g, 4,80 zł
Dostawa GRATIS
1.0% rabatu -1,88 zł
Cena razem
186,12 zł

- Wyróżnienie ogłoszenia na OLX - 5,99 zł
- Ryz, mięso- 20 zł

Zostało: 0 zł

GRUDZIEŃ
mięso, ryż, warzywa - 50 zł

STYCZEŃ
mięso, ryż, warzywa, smaczki - 50 zł
sterylizacja i usł.wet - 60 zł

Razem: -160 zł

IMG_3449.jpg

IMG_3451.jpg

IMG_3452.jpg

IMG_3453.jpg

• Replies 943
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak szleje mała z ciocią Sonią, a ta ma pokłady cierpliwości...

SDC18317.jpg

SDC18320.jpg

SDC18323.jpg

SDC18324.jpg

Mała jest bardzo sympatyczna. Jak się do niej podchodzi, kładzie się zaraz na plecki, pokazuje brzuszek i trochę siusia ze strachu. Na smyczy nie umie chodzić, ale nie szarpie się - widać szkołę łańcuchową z dzieciństwa :(
Przybiega na zawołanie, zaczepia nasze sunie, bardzo duży szacunek ma dla starej Sońki.
Apetyt opisuje i na razie karmimy ją 3 razy dziennie, ale sunia nie jest wychudzona czy zaniedbana.

Posted

[url=http://postimage.org/]SDC18327.jpg[/url] [url=http://postimage.org/]SDC18330.jpg[/url] [url=http://postimage.org/]SDC18332.jpg[/url] [url=http://postimage.org/]SDC18334.jpg[/url] [url=http://postimage.org/]SDC18335.jpg[/url]

Posted

Śliczna jest:)

o tak, bardzo i ma wiele uroku. Mocno trzymam za znalezienie domku stałego dla panienki. :)

Posted

Jak to dobrze, że jesteście :) Zaraz ostatni spacer i kolacja. Aria lubi wszystko, i gotowane, i chrupki, i psie smaczki. Tylko zabawki nie mam żadnej dla niej, nie kupiłam...

Posted

Jam daleko od świata, Biedronek i Lidlów, niestety... Mała ślicznie śpi w budce, rozumie "zostajesz" i nie próbuje rozpaczliwie się wydostać. Bardzo małpuje Sońkę. W piatek biorę wolne i jedziemy z Sonią na badania.

Posted

Od razu mówiłam, ze to mądre psie dziecię :fadein: :fadein:

A tak swoją drogą to ona tam na wsi cały czas stała przy budzie.....

Posted

Czy to nie dziwne, że tak dobrze wygląda, skoro niedojadała i nie miała jak sobie zorganizować jedzenia?... Z tego, co auraa pisała na tamtym wątku, psy jadły porządnie tylko raz w tygodniu. Tak sobie myślę, czy aby to małe nie ma jakiegoś "obecego" w brzusiu...

Posted

Nie strasz, Nutusiu :(. Z resztą, malagossy wssystko sprawdzą i wymacają - i jak u Randy - nic nie będzie :).  Może pieski(mamusia też, bo i ona chyba z dobrym wyglądem), miały jeszcze jakichś innych dokarmiaczy, oprócz dogomaniackich?

Posted

Wg mnie to małe jest za małe na dzieci - nie miała jeszcze cieczki. Rzeczywisćie sunie wygladają na zadbane, nie są brudne, chude czy zapchlone. Skóra czyściutka i pachnąca.

Posted

Jestem u kochanej małej suczynki. Zdjęcia z Sonią - miodzio :) Widać, że tak jej dobrze u Ciebie Malagos..

Od razu dzień wydaje się lepszy po takich wieściach i zdjęciach..

Posted

Ja nie straszę, ja się głośno zastanawiam :) Malagosy to są spece weterynaryjnie wykształcone, więc się nie zamartwiam ;)

Małgoś, a planujesz Arię do domku zabrać po okresie adaptacji?...

Posted

Nie, no jasne - tak tylko pytam, ile "wytrzymasz" ;)

A tak jakos drzwi na taras b yły własnie otwarte, psy sie kręcą, koty wychodzą i wchodzą, i takie jedno rudawe stworzenie się zdążyło po pokoju i kuchni pokręcić... Bardzo przejęte tym faktem, i śliskoscią panieli :siara: