eve86 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 [quote name='Balbina12']Wiele osób początkowo obawia się trudnej pielęgnacji [B]włosa[/B]. Faktycznie trudna jest pielęgnacja [B]włosa[/B] psa wystawowego, szczególnie gdy planuje się karierę międzynarodową. Podołać temu mogą zapaleni entuzjaści rasy i wystaw. Natomiast od kilku lat większość Yorków jest strzyżona. W dobrym salonie pielęgnacji, specjaliści rasy stworzą pieskowi wygodną i uroczą fryzurę. Pielęgnacja ostrzyżonego pieska nie sprawi nikomu trudności. Wystarczy co 10-14 dni wykąpać pieska w dobrym szamponie dla Yorków, zastosować balsam, potem rozczesać i wysuszyć To pochodzi ze strony hodowli Bakarat.I co?:roll:[/quote] No ja swojego kąpie co 7 dni a nawet 5 bo jest lato i nie chce spać z brudaskiem ;) Proponuje zakończyć ten wątek dość obrzucania się mięsem... Moderator bardzo proszę kończ wątek :p ;)
eve86 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 [quote name='Balbina12']Zgadzam się proszę o zamknięcie wątku;)[/quote] Po prostu kazdy wqie to co chciał kazdy ma swoje zdanie i koniec... Dosc ciagniecia tej gadki :cool3: Widze ze tu w kółko jedno i to samo... :loveu:
NNikka Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='Balbina12']Wiele osób początkowo obawia się trudnej pielęgnacji [B]włosa[/B]. Faktycznie trudna jest pielęgnacja [B]włosa[/B] psa wystawowego, szczególnie gdy planuje się karierę międzynarodową. Podołać temu mogą zapaleni entuzjaści rasy i wystaw. Natomiast od kilku lat większość Yorków jest strzyżona. W dobrym salonie pielęgnacji, specjaliści rasy stworzą pieskowi wygodną i uroczą fryzurę. Pielęgnacja ostrzyżonego pieska nie sprawi nikomu trudności. Wystarczy co 10-14 dni wykąpać pieska w dobrym szamponie dla Yorków, zastosować balsam, potem rozczesać i wysuszyć [B]To pochodzi ze strony hodowli Bakarat.I co?[/B]:roll:[/quote] I nic... To dotyczy YORKÓW które mają włos, kundelki w typie mają sierść. Też kończę bo znudziło mi się rzucanie grochem o ścianę.
Balbina. Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Chyba trochę przesadzasz:shake:Ja kończę i proszę o zamknięcie tematu:shake:
tigrunia Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Temat jest ważny więc raczej bym go nie zamykała :cool1: Radziłabym to jednak zrobić Tobie - Balbino :cool1: W kółko wałkujesz to samo bezskutecznie bo nikogo nie przekonasz swoimi dyrdymałami więc dla dobra wszystkich-przestań udzielać się w tym temacie :cool1:
Balbina. Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Tak jak zresztą i wy:megagrin:.A teraz zaprzeczasz sama sobie bo najpierw chcesz aby nie zamykano tematu a następnie każesz mi się w nim nie udzielać:roll:
eve86 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='NNikka']I nic... To dotyczy YORKÓW które mają włos, kundelki w typie mają sierść. Też kończę bo znudziło mi się rzucanie grochem o ścianę.[/quote] A nie prawda. Bo pieski po rodowych rodzicach mają włos :cool3: Wiesz o co mi biega :cool3:
Balbina. Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Ja powiem jedno-zachowamy we wszystkim umiar:roll:
eve86 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='Balbina12']Ja powiem jedno-zachowamy we wszystkim umiar:roll:[/quote] według mnie ta dyskusja czasem spada na niski poziom za niski jak na forum w którym biorą udział ludzie znający się w dziedzinie psów. A język zaczyna być podwórkowym :shake:
NNikka Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='Balbina12']Ja powiem jedno-zachowamy we wszystkim umiar:roll:[/quote] Jeśli Ty zachowasz umiar w głupocie to jestem za. :eviltong:
tigrunia Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='Balbina12']Tak jak zresztą i wy:megagrin:.A teraz zaprzeczasz sama sobie bo najpierw chcesz aby nie zamykano tematu a następnie każesz mi się w nim nie udzielać:roll:[/quote] Ten wątek jest dla wszystkich nie tylko dla Ciebie wszechwiedząca księżniczko :cool1: Grzecznie proszę abyś się już przestała tu udzielać bo limit Twoich mądrych wypowiedzi się wykończył :cool1: Albo poproszę może resztę aby przestali odpowiadać na Twoje głupie zaczepki bo Ty chyba nie przestaniesz :cool1:
Balbina. Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='tigrunia']Ten wątek jest dla wszystkich nie tylko dla Ciebie wszechwiedząca księżniczko :cool1: [B] Grzecznie proszę abyś się już przestała tu udzielać bo limit Twoich mądrych wypowiedzi się wykończył :cool1: [/B] Albo poproszę może resztę aby przestali odpowiadać na Twoje głupie zaczepki bo Ty chyba nie przestaniesz [B]:cool1:[/B][/quote] Nie wiedziałam , że oznaczasz limit odpowiedzi:cool3:Ależ ja wiem , że nie tylko dla mnie,naprawdę:cool1:
Balbina. Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='NNikka']Jeśli Ty zachowasz umiar w głupocie to jestem za. :eviltong:[/quote] I vice versa :evil_lol:
NNikka Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='tigrunia']Ten wątek jest dla wszystkich nie tylko dla Ciebie wszechwiedząca księżniczko :cool1: [B]Grzecznie proszę abyś się już przestała tu udzielać bo limit Twoich mądrych wypowiedzi się wykończył :cool1:[/B] Albo poproszę może resztę aby przestali odpowiadać na Twoje głupie zaczepki bo Ty chyba nie przestaniesz :cool1:[/quote] Tigrunia... A były takie? :evil_lol: Ja same głupoty czytałam. :eviltong:
Balbina. Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Z Waszych wypowiedzi wnioskuję, że nikt nie może mieć innego zdania niż Wy. Smutne trochę i....śmieszne. Nie muszę kontynuować tej dyskusji i nie zamierzam tego robić. A tak swoją drogą to mogłabyś popracować nad technikami argumentacji, bo trochę słabo Ci wychodzi...no poza jednym, że poprosisz innych aby mi nie odpisywali. Zapomniałaś chyba, że to jest wolny kraj i każdy sam tu podejmuje decyzje. P.S dziękuje za księżniczkę i to w dodatku wszechwiedzącą, to prawdziwy komplement. Do tego wizerunku brakuje mi tylko yorka....oczywiście TYLKO z rodowodem:lol:
Madzia_K Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Próbuję wyłapać sens tych przepychanek, ale nie daję rady :( . Mam tylko nadzieję Balbinko, że nie próbujesz udowodnić komukolwiek, że pies Z RODOWODEM to sytuacja śmieszna, żałosna lub niepotrzebna. W końcu sama używasz określenia "mam yorka" czyli dążysz do tego, aby twojego psa ściśle powiązać z równie ścisłą rasą. Nie masz yorka. Masz psa w typie vide kundelka ;) I żadne argumenty tego nie zmienią. Życzę Ci jednak, żebyś kiedyś PRAWDZIWEGO yorka posiadała, a obecnego pieska ( na marginesie przesympatycznego ) kochała równie mocno, jak do tej pory ;)
Balbina. Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Dziękuję za życzenia,mojego kundelka kocham bez względu na to jak się go nazywa, dla mnie to naprawdę nie ma większego znaczenia. Oczywiście nie kwestionuję słuszności posiadania yorków z rodowodem, z pewnością jest w tym dużo racji. Dla mnie osobiście jednak nie jest to aż tak istotna kwestia....., ale o tym obiecałam już nie pisać i do tematu nie wracać:evil_lol:. Na koniec(mam nadzieję) tego wątku chciałabym dodać, że każdy ma prawo mieć własne zdanie i ma prawo je wyrażać.
*kleo* Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Owszem, ma prawo, tylko jeżeli ktoś upiera się przy swoim, choć i tak nie ma racji, to dla mnie jest to po prostu ośli upór, na który nie ma lekarstwa...
Balbina. Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Każdy ma swoje racje i dla mnie racje innych ludzi są tak samo ważne jak moje. nigdy też nie odważyłabym się ich nazwać "oślim uporem". Śledząc wypowiedzi innych użytkowników dogomanii, zauważyłam, ze nie tylko ja mam określone zdanie na pewne tematy. Jakiś czas temu już był poruszany ten problem i co jakiś czas powraca jak bumerang. Sądzę więc, że cześć osób myśli podobnie, ale ile można o tym samym...
Gioco Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='Balbina12']Czy wy naprawdę nie rozumiecie,że ja nie musiałam mieć super yorka z bardzo dobrej hodowli wzorcowego itp.?Ja chciałam małego pieska który wygląda jak york![/quote] Chciałabym mieć Ferrari, lecz takie oryginalne, wyprodukowane we Włoszech. Niestety nie stać mnie. I nie jeżdżę tanią, chińską podróbką a niemieckim samochodem, który też jest dobry i bezpieczny, zaś silnik który posiada ryczy jak małe ferrari. Mam 6 yorków z rodowodem, 2 akita inu też z rodowodem i pekińczyka z pseudo hodowli. Poczytaj sobie lekturę tego wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-dramat-zlikwidowana-pseudohodowla-pekinczykow-pomozcie-134056/[/URL] może pomoże ci to zrozumieć jakie gehenny przechodzą psy w taśmach produkcyjnych. I dlaczego większość użytkowników forum propaguje nabywanie psów o wiadomym = udokumentowanym pochodzeniu.
tigrunia Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 [quote name='NNikka']Tigrunia... A były takie? :evil_lol: Ja same głupoty czytałam. :eviltong:[/quote] :diabloti: Chciałam podbudować Balbinki ego :evil_lol: [quote name='Balbina12']Z Waszych wypowiedzi wnioskuję, że nikt nie może mieć innego zdania niż Wy. Smutne trochę i....śmieszne. Nie muszę kontynuować tej dyskusji i nie zamierzam tego robić. A tak swoją drogą to mogłabyś popracować nad technikami argumentacji, bo trochę słabo Ci wychodzi...no poza jednym, że [B]poprosisz innych aby mi nie odpisywali. Zapomniałaś chyba, że to jest wolny kraj i każdy sam tu podejmuje decyzje[/B]. P.S dziękuje za księżniczkę i to w dodatku wszechwiedzącą, to prawdziwy komplement. Do tego wizerunku brakuje mi tylko yorka....oczywiście TYLKO z rodowodem:lol:[/quote] Odróżniasz prośbę od rozkazu ? :cool3: Chyba nie :p Podsumowując temat .. Twój pies to pseudo-york , pseudo psy są be i nie wolno takowych kupować! Oczywiście można być nieświadomym, że kupowanie pseudo jest be i wtedy jak najbardziej rozumiem, że ktoś sobie takiego pseudo kupi jednak Ty balbino świadomie wybrałaś pseudo dlatego nikt nie potrafi Cię na tym wątku zrozumieć ani się z Tobą dogadać :cool1: I jeszcze upierasz się, że zrobiłaś super .. żal mi Ciebie :cool1: Idź i dokup sobie suczkę dla swojego "Franka(?)" w hodowli firmy "kogucik", dopuszczaj ci cieczkę i sprzedawaj szczeniaki za 1 tyś zł :cool3: Interes życia ..
Paulina87 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Ale bardzo wielu ludzi kupuje psa z pseudo świadomie. Patrzą na allegro... szczeniak za 2 tys i za 800 ... i myślą.. "hmm dlaczego taka różnica ceny, po zdjęciach nie widać różnicy więc po co przepłacać" Dla zwykłego laika nie ma różnicy między psem rasowym a kundelkiem w typie. Dla takiego człowieka jedyną różnicą jest to, że ten za 2 tys ma jakiś bezsensowny papierek, który tyle kosztuje i z którym trzeba jeździć na wystawy nawet jak się nie chce. Potem piesek dorasta, zaczyna różnić się od tych rasowych... ale wtedy już i tak choćby nie wiem jak temu komuś tłumaczono będzie mówił, że ten pies to york, jamnik... itp.
Balbina. Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 [quote name='tigrunia']:diabloti:[B] Chciałam podbudować Balbinki ego :evil_lol:[/B] Odróżniasz prośbę od rozkazu ? :cool3: Chyba nie :p Podsumowując temat .. Twój pies to pseudo-york , pseudo psy są be i nie wolno takowych kupować! Oczywiście można być nieświadomym, że kupowanie pseudo jest be i wtedy jak najbardziej rozumiem, że ktoś sobie takiego pseudo kupi jednak Ty balbino świadomie wybrałaś pseudo dlatego nikt nie potrafi Cię na tym wątku zrozumieć ani się z Tobą dogadać :cool1: I jeszcze upierasz się, że zrobiłaś super .. żal mi Ciebie :cool1: Idź i dokup sobie suczkę dla swojego "Franka(?)" w hodowli firmy "kogucik", dopuszczaj ci cieczkę i sprzedawaj szczeniaki za 1 tyś zł :cool3: Interes życia ..[/quote] Nie pochlebiaj sobie bo nie jesteś w stanie ani zniszczyć ani podbudować mojego ego. Poza tym Tigrunia brak Ci konsekwencji bo najpierw chcesz abym zakończyła ten wątek a potem sama do niego wracasz
tigrunia Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 [quote name='Balbina12']Nie pochlebiaj sobie bo nie jesteś w stanie ani zniszczyć ani podbudować mojego ego. Poza tym Tigrunia brak Ci konsekwencji bo najpierw chcesz abym zakończyła ten wątek a potem sama do niego wracasz[/quote] Sorry balbino ale masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem :cool1: [B]Chciałam, żebyś Ty przestała się w tym wątku udzielać !! [/B]
Recommended Posts