Ares_biz_pl Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 PIękny piesek:) Widać poprawę po zastoisowaniu nowej karmy,ale samo linienie na zimę odbywa się zregułyu wczesniej,więc teraz na przełomie grudnia i stycznia można śmiało wnioskować że jest to reakcja alergiczna. Quote
husky123 Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Może spróbuj zbadać psiaka, to niezbyt naturalne że tak linieje i to na zimę kiedy przychodzi chłód. A jeszcze jedno przychodzi mi do głowy - zmieniałaś ostatnio nawyki żywieniowe - może karme, jakieś przysmaki? Podejrzewam jakieś uczulenie, alergie :) Quote
Kocurkotka Posted March 1, 2015 Author Posted March 1, 2015 IIIIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii znowu to samo - Czika wyliniałą z podszerstka i teraz linieje tym sztywnym włosem :I nie da się tego wyczesać a sypie się jak opętana, tylko ręcznie da się to "wyrywać" i chyba wyśle ją do fryzjera żeby ją porządnie wytrymowali może potrzebuje więcej witamin z grupy B i omega 3 ? muszę jechać do lekarza specjalisty żeby mi doradzili Quote
Wilczocha Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Wczoraj byłam i widziałam na własne oczy jak się Czika sypie. To co widziałam było dla mnie wielkim szokiem. Nie widziałam jeszcze by pies sypał się tak mocno ze sztywnego włosa. Zazwyczaj wylatuje podszerstek. Mnie się wydaje, że olej rybny, albo siemię lniane czy tran by pomogły. I dla Cziki dożywotnio. Quote
gryf80 Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 IIIIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii znowu to samo - Czika wyliniałą z podszerstka i teraz linieje tym sztywnym włosem :I nie da się tego wyczesać a sypie się jak opętana, tylko ręcznie da się to "wyrywać" i chyba wyśle ją do fryzjera żeby ją porządnie wytrymowali może potrzebuje więcej witamin z grupy B i omega 3 ? muszę jechać do lekarza specjalisty żeby mi doradzili jest taki niezły preparat(mój Gryf ma chora skórę-azs- tez się sypał,bierze go od 2 tyg i jest poprawa)dolfosu Dolvit Omega.bardzo wydajnyi co najwazniejsze pies to chce jeśc.no i nie jest drogi Quote
Ares_biz_pl Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Możesz oczywiście spóbowac użyć Dolvitu Omega i zobaczysz czy bedą efekty,poza tym tran również okazał się w przypadku suni mojej znajomej,na pewno nie zaszkodzi połączyć te dwie rzeczy i podawać psu. Daj koniecznie znać na forum czy są postępy. Quote
Recommended Posts