auraa Posted October 13, 2014 Author Posted October 13, 2014 Dziękuję za informację. Z tego wszystkiego nie mogłam spać... Włączyłam komputer i zamiast zrobić zaległą pracę, to ja na wąteczek. Kcd była z małą u wet. i sunia jest ogólnie zdrowa. Natomiast w sierpniu lub wrześniu rodziła (dowiem się dokładniej). Nie wiem kiedy po porodzie suczka może być wysterylizowana. Dziękuję Poker bardzo, bardzo, ze wzięłaś małą pod swoją opiekę. Quote
malagos Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 no, to towarzystwo już bezpieczne, w domach w różnych częściach Polski :) Auraa, agat21, Mala Jakimiuk, Poker - szacuneczek :) Quote
konfirm31 Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Wszystkie jesteście superowe Dziewczyny - kcd i malagos - też :). Czekam na wątki Arii (może to nie od śpiewu, a z Gry o Tron ;) ?) i jeszcze bezimiennej podopiecznej Poker, nie zapominając o pozostałych biedach. Quote
auraa Posted October 13, 2014 Author Posted October 13, 2014 Skupiłysmy się na suczkach a ja cały czas myślę o psie. Choć to facet ale bezdomny i bardzo słodki! Martwię się o jego utrzymanie. Krysia z Maćkiem maja pomóc Astaroth zawieść go do weterynarza ( tak sie umówili) . Ponieważ był bardzo zakleszczony nie mozna go było zaszczepić, zeby go dodatkowo nie osłabiać w wypadku babeszji. Quote
Nutusia Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 W jakim wieku jest ta suczynka u Cioci Malagos? Mam 2 potencjalne domki z ogłoszeń o "moje" psiaki" i obiecałam im przestawić inne kandydatury. W jednym domu jest 2-letnie dziecko, cały czas ktoś w domu, sunia powinna umieć zachowywać czystość (po okresie aklimatyzacji), w drugim domu jest 8-letnia dziewczynka, tradycyjnie pies musiałby zostawać sam na 8 godzin, egzemplarz niewielki, bo mieszkanie małe (1 pokój). Quote
Poker Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Sunia jest przesłodka,przegrzeczna, bardzo kontaktowa, proludzka.Ma prześmieszną urodę, rudy brąz w cętki, wielkie ucholce. Nie jest wysoka, ale jest dość masywnej, krępej budowy. Tola w stosunku do niej jest filigranowa. Cała trójka, a właściwie czwórka zapoznała się bez problemów. Suńka rozruszała Tolę i obie już ganiały po ogródku. Teraz zaczepia kotę i próbuję ją gonić. Noc przespała ładnie na dole,ale o 6.30 zrobiła pobudkę, bo jednak pokonała zasieki i weszła na górę, po drodze zostawiają kilka małych kałuż.Pędem pognałyśmy na ogródek i zrobiła wielkie sioo. Na spacerze byłam z całą trójcą. Ona nie boi się ruchu ulicznego ,ani ludzi.Musiała żyć w mieszkaniu, w budynku ze schodami i przypuszczalnie w mieście. Koo zostawiła w ogródku.Śniadanie wrąbała bardzo ładnie, chrupki Josery,Jest szczupła ,ale nie wychodzona. Mam wrażenie ,że sunia po sterylizacji będzie gotowa do adopcji. Myśleliśmy nad imieniem. Proponowałam mężowi Giga albo Buba,ale wymyślił WIGA i niech mu będzie.W końcu to on dziś sprzątał pierwsze kałuże w domu. Quote
Sara2011 Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Sunia jest przesłodka,przegrzeczna, bardzo kontaktowa, proludzka.Ma prześmieszną urodę, rudy brąz w cętki, wielkie ucholce. Nie jest wysoka, ale jest dość masywnej, krępej budowy. Tola w stosunku do niej jest filigranowa. Cała trójka, a właściwie czwórka zapoznała się bez problemów. Suńka rozruszała Tolę i obie już ganiały po ogródku. Teraz zaczepia kotę i próbuję ją gonić. Noc przespała ładnie na dole,ale o 6.30 zrobiła pobudkę, bo jednak pokonała zasieki i weszła na górę, po drodze zostawiają kilka małych kałuż.Pędem pognałyśmy na ogródek i zrobiła wielkie sioo. Na spacerze byłam z całą trójcą. Ona nie boi się ruchu ulicznego ,ani ludzi.Musiała żyć w mieszkaniu, w budynku ze schodami i przypuszczalnie w mieście. Koo zostawiła w ogródku.Śniadanie wrąbała bardzo ładnie, chrupki Josery,Jest szczupła ,ale nie wychodzona. Mam wrażenie ,że sunia po sterylizacji będzie gotowa do adopcji. Myśleliśmy nad imieniem. Proponowałam mężowi Giga albo Buba,ale wymyślił WIGA i niech mu będzie.W końcu to on dziś sprzątał pierwsze kałuże w domu. Super wieści. Poker, czy nowy wątek suni założysz? Quote
malagos Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Nutusiu, ta nasza niunia jest na razie tak do pół łydki, zgrabniutka, śliczna, wesoła - docelowo tak ze 12 kg pewnie będzie. Uroczy psi dzieciak, ok. 7 miesiecy to to ma :) Zaraz załozę jej wątek. Quote
Nutusia Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 I foty na maila poproszę - zaraz podeślę komu trzeba ;) Quote
malagos Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Jak tylko wrócę do domu po pracy, zrobię kilka fotek. Quote
konfirm31 Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 OOOO, ale się dzieje :). Wiga - bardzo ładnie :). Czekam na wątki panienek i.......na zdjęcia ;). Nutusiu, oby któryś domek sunieczkę malagossową pokochał :) Quote
Ewa Marta Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Nie mogę się doczekać zdjęć obu suniek:-) Quote
Nutusia Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Fajnie - dzięki! :) Krysiu, jednemu z domków podesłałam też Pusię ;) Quote
konfirm31 Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Fajnie - dzięki! :) Krysiu, jednemu z domków podesłałam też Pusię ;) Dziękuję w imieniu Pusi :) Quote
malagos Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Założyłam wątek niuni Aruni: http://www.dogomania.com/forum/topic/143366-przemi%C5%82a-m%C5%82odziutka-sunia-aria-piaskowa-panienka-u-nas-w-bdt/?p=15843771 Quote
malagos Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Jak tylko wrócę do domu po pracy, zrobię kilka fotek. Wysłałam kilka zdjęć do Nutusi. Quote
auraa Posted October 13, 2014 Author Posted October 13, 2014 [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/63205c1607a6ccda.html][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/08d6b2ce37555de4.html][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/80e2d8b61711caa4.html][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e2392025c0ae2214.html][/URL] pierwsze chwile po zabraniu! Spójrzcie na te uśmiechniete pychole. Mała wreszcie choć na krótko mogła sie pobawić z matką Quote
Poker Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Zakładam Widze wątek http://www.dogomania.com/forum/topic/143372-zjawiskowa-sunia-wiga-u-nas-w-bdt/ Quote
kabaja Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 ale te rudzinki są śliczne :loveu: jak dobrze ,że już bezpieczne . Quote
auraa Posted October 14, 2014 Author Posted October 14, 2014 Co mam zrobić z białym psem ? on zaginął w tłumie... Quote
elik Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Co mam zrobić z białym psem ? on zaginął w tłumie... I jemu przydałby się watek :) Quote
Nutusia Posted October 15, 2014 Posted October 15, 2014 To fakt - na osobnym wątku łatwiej... A co z suczynką z guzem? Jest szansa dla niej?... Quote
Recommended Posts