Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję za informację. Z tego wszystkiego nie mogłam spać... Włączyłam komputer i zamiast zrobić zaległą pracę, to ja na wąteczek.

Kcd była z małą u wet. i sunia jest ogólnie zdrowa. Natomiast w sierpniu lub wrześniu rodziła (dowiem się dokładniej). Nie wiem kiedy po porodzie suczka może być wysterylizowana.

Dziękuję Poker bardzo, bardzo, ze wzięłaś małą pod swoją opiekę.

Posted

Wszystkie jesteście superowe Dziewczyny  - kcd i malagos  - też :).

Czekam na wątki Arii (może to nie od śpiewu, a z Gry o Tron ;) ?) i jeszcze bezimiennej podopiecznej Poker, nie zapominając o pozostałych biedach.

Posted

Skupiłysmy się na suczkach a ja cały czas myślę o psie. Choć to facet ale bezdomny i bardzo słodki! Martwię się o jego utrzymanie. Krysia z Maćkiem maja pomóc Astaroth zawieść go do weterynarza ( tak sie umówili) . Ponieważ był bardzo zakleszczony nie mozna go było zaszczepić, zeby go dodatkowo nie osłabiać w wypadku babeszji.

Posted

W jakim wieku jest ta suczynka u Cioci Malagos? Mam 2 potencjalne domki z ogłoszeń o "moje" psiaki" i obiecałam im przestawić inne kandydatury. W jednym domu jest 2-letnie dziecko, cały czas ktoś w domu, sunia powinna umieć zachowywać czystość (po okresie aklimatyzacji), w drugim domu jest 8-letnia dziewczynka, tradycyjnie pies musiałby zostawać sam na 8 godzin, egzemplarz niewielki, bo mieszkanie małe (1 pokój).

Posted

Sunia jest przesłodka,przegrzeczna, bardzo kontaktowa, proludzka.Ma prześmieszną urodę, rudy brąz w cętki, wielkie ucholce.

Nie jest wysoka, ale jest dość masywnej, krępej budowy. Tola w stosunku do niej jest filigranowa.

Cała trójka, a właściwie czwórka zapoznała się bez problemów. Suńka rozruszała Tolę i obie już ganiały po ogródku.

Teraz zaczepia kotę i próbuję ją gonić.

Noc przespała ładnie na dole,ale o 6.30 zrobiła pobudkę, bo jednak pokonała zasieki i weszła na górę, po drodze zostawiają kilka małych kałuż.Pędem pognałyśmy na ogródek i zrobiła wielkie sioo.

Na spacerze byłam z całą trójcą. Ona nie boi się ruchu ulicznego ,ani ludzi.Musiała żyć w mieszkaniu, w budynku ze schodami i przypuszczalnie w mieście.

Koo zostawiła w ogródku.Śniadanie wrąbała bardzo ładnie, chrupki Josery,Jest szczupła ,ale nie wychodzona.

Mam wrażenie ,że sunia po sterylizacji będzie gotowa do adopcji.

Myśleliśmy nad imieniem. Proponowałam mężowi Giga albo Buba,ale wymyślił WIGA i niech mu będzie.W końcu to on dziś sprzątał pierwsze kałuże w domu.

Posted

Sunia jest przesłodka,przegrzeczna, bardzo kontaktowa, proludzka.Ma prześmieszną urodę, rudy brąz w cętki, wielkie ucholce.

Nie jest wysoka, ale jest dość masywnej, krępej budowy. Tola w stosunku do niej jest filigranowa.

Cała trójka, a właściwie czwórka zapoznała się bez problemów. Suńka rozruszała Tolę i obie już ganiały po ogródku.

Teraz zaczepia kotę i próbuję ją gonić.

Noc przespała ładnie na dole,ale o 6.30 zrobiła pobudkę, bo jednak pokonała zasieki i weszła na górę, po drodze zostawiają kilka małych kałuż.Pędem pognałyśmy na ogródek i zrobiła wielkie sioo.

Na spacerze byłam z całą trójcą. Ona nie boi się ruchu ulicznego ,ani ludzi.Musiała żyć w mieszkaniu, w budynku ze schodami i przypuszczalnie w mieście.

Koo zostawiła w ogródku.Śniadanie wrąbała bardzo ładnie, chrupki Josery,Jest szczupła ,ale nie wychodzona.

Mam wrażenie ,że sunia po sterylizacji będzie gotowa do adopcji.

Myśleliśmy nad imieniem. Proponowałam mężowi Giga albo Buba,ale wymyślił WIGA i niech mu będzie.W końcu to on dziś sprzątał pierwsze kałuże w domu.

Super wieści. Poker, czy nowy wątek suni założysz?

Posted

Nutusiu, ta nasza niunia jest na razie tak do pół łydki, zgrabniutka, śliczna, wesoła - docelowo tak ze 12 kg pewnie będzie. Uroczy psi dzieciak, ok. 7 miesiecy to to ma :) Zaraz załozę jej wątek.

Posted

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/63205c1607a6ccda.html]63205c1607a6ccdamed.jpg[/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/08d6b2ce37555de4.html]08d6b2ce37555de4med.jpg[/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/80e2d8b61711caa4.html]80e2d8b61711caa4med.jpg[/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e2392025c0ae2214.html]e2392025c0ae2214med.jpg[/URL]

pierwsze chwile po zabraniu! Spójrzcie na te uśmiechniete pychole. Mała wreszcie choć na krótko mogła sie pobawić z matką