Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uffff... to był długi dzień ;)

Auraa, malagos - bardzo się cieszę, że Was poznałam osobiście, jesteście wspaniałymi ciepłymi osobami. Również znajomi aury z działek ratujący psiaki to przemili dobrzy ludzie :)

Suczynki obie przekochane, bardzo lgną do człowieka, widać, że spragnione kontaktu i miłości. Córeczka bardzo wystraszona w drodze, siedziała na tylnym siedzeniu jak trusia (nie licząc jednego pawia :D) Ale szukała kontaktu wzrokowego za każdym razem, kiedy odwracałyśmy się z aurą do niej. Będzie cudownym przyjacielem dla człowieka, który jej dom :)

Bardzo się cieszę z wieści od malagos, że jednak i napiła się wreszcie i zjadła. Jutro pewnie będzie się czuła w tym cudownym miejscu jak u siebie ;)

Posted

Wielokrotnie byłam dziś w kontakcie z Auraa. Dopiero teraz zapadła decyzja,że jedziemy pociągiem z Centralnego o 16,20.Będę na dworcu ok.16, bo jadę z Radziejowic.

Zadzwonię rano do kcd,

Posted

Zapominiałam dodać, że malagos robi absolutnie pyszne ciasto  :klacz:

Oj tak, dostałam kiedyś na święta wspaniałe pierniczki, pychaaaaa:)

Posted

Dziewczyny kochane, ja tez się bardzo cieszę, ze Was mogłam przez chwilkę gościć. Zawsze mnie zdumiewa, i pewnie zdumiewać nie przestanie, ze są osoby, które czas, siły, pieniądze poświęcają  i  to w imię czego, psów?...

:)

Jesteście kochane!

Maleńtas, moze jednak Aria? - była z nami w sadzie, puszczona luzem bawiła się z Kenią, i to dobrą godzinę. Teraz padły. Za godzinę obiad :)

Posted

Co do czasu i pieniędzy wydawanych na psy - widać tacy spsiali jesteśmy ;)

Aria - ładnie :). Czy to oznacza, że śpiewa ;)?

Pobiegała, pobawiła się, odpoczywa, czeka na obiad(podadzą za godzinę) i - żadnych łańcuchów! Pewnie myśli, że do psiego raju trafiła - ma rację :)

Posted

Czy Aria, to z powodu nocnego koncertu, który Wam urządziła? :evil_lol:

Dzwoniłam do Kcd. Sunieczka mega wystraszona. Na spacerku siku nie zrobiła ( szybciutko chciała wrócić do mieszkania), za to niestety na posłanie tak. Cały czas chodzi za kcd i daje jej całuski po nogach i rękach. Prosi o przytulanie i głaskanie. Kolana oczywiście są najlepsze. Broni miski przed innymi psami czemu akurat się nie dziwię.Bo mimo, że nie jest chuda tak naprawdę dobre jedzenie dostawała w weekendy. Kcd twierdzi, ze chciałaby mieć wszystkie takie tymczasy :kiss_2: . Trochę się martwię jak sunia zniesie podróz pociągiem ale wiem, ze jedzie po lepsze życie.

A tak swoją droga to wczoraj z tego podwórza wykradliśmy jeszcze kociaka na którego czeka dom i cały czas miałam duszę na ramieniu, czy nie będzie jakiejś awantury.

Tak więc zostały tam dwie czarne suczki( jedna z guzem) , kotka i mały kociak.

Czarne suczki są tak dzikie, że po operacji tą z guzem trzeba tam zawieźć. To jest jej dom. Martwi mnie, że biegaja po wsi a o wypadek nietrudno.

Posted

Cioteczki, nie zapominajcie o białym piesku, on w hotelu czeka na lepszy los i potrzebuje wsparcia. Dziś postaram się umieścić rozliczenie. Na razie chyba z powodu zmiany pogody i wczorajszych emocji dostałam migreny..............

Posted

Może malutka z guzem jest taka dzika własnie z powodu tego guza ( boli ją ). Przepraszam tak tylko gdybam i to na odległość a przecież Wy jesteście tam blisko. Po prostu zapadła mi malutka w serce i nie chce żeby tam wracała. Wielki szacunek dla Was za to co robicie dla nich.

Posted

Aria to bardzo ładne imię :)

I to fajnie, że tak pięknie się aklimatyzuje pod skrzydłami Malagos i Jej gościnnych psiaków :)

Suni z guzem nie widziałam, ale bardzo się martwię, że ona cierpi, że wymaga szybkiej pomocy. Może klatka - łapka??

Posted

Niunia ładnie bawi się z moimi suczynkami, a najbardziej szalała z Kenią. Keniusia właśnie wróciła z Anią do Warszawy, ale Sonia małej matkuje i daje się tarmosić.

Chyba założę Arii wątek, co?

Posted

Aria to bardzo ładne imię :)

I to fajnie, że tak pięknie się aklimatyzuje pod skrzydłami Malagos i Jej gościnnych psiaków :)

Suni z guzem nie widziałam, ale bardzo się martwię, że ona cierpi, że wymaga szybkiej pomocy. Może klatka - łapka??

Może obejdzie się bez klatki, bo ona pozwala się złapać tym facetom.

Posted

Wpłaty :

NETTE  08.10.- 10zł

GABI79 Z KONTA ORZESZKA  07.10-120zł

KONFIRM31-07.10-50zł

WIOLETTA EWA  07.10-60zł

ANULA  08.10- 50zł

ANNA S 07.10-50zł

ELFICZKOWA 07.10-20zł

Razem-360zł

Posted

Musimy chyba "podziadować" o kasę, bo i transport suniek, i potrzeba będzie na szczepienie wirusówek i wścieklizny, odrobaczenie, karmę...

Mozę bazarek ktoś zrobi, proszę?

Posted

Bardzo się martwię jak dam radę. Sunia z guzem przed operacją. Biały pies  i Gabi w hotelch. Dwie sunie na tymczasach też potrzebują wsparcia.....

Posted

Dopiero się dorwałam do kompa.Pociąg miał godzinne opóźnienie.

Sunia z wielkimi ucholami i małymi oczętami w pociągu była idealna.A właściwie to jakby jej nie było.Całą drogę przeleżała albo spała cichutko jak myszka.

Dolarek i Tola przywitały się nią przyjaźnie, sunia też zachowała się kulturalnie. Kulka była bardzo zdziwiona nowym piesem.

Chodziłam z nią wielokrotnie na ogródek ,ale nie było sioo , ani koo.Poskubała trochę chrupków , a na twarożek rzuciła się.

Zostawiliśmy ją na dole , ma koc i wodę.Obawiam się ,że może się zlać, a ponieważ jest spora to sprzątanie paneli byłoby kłopotliwe.Na dole są płytki.

Spryciula rozsunęła przeszkodę i weszła na górę .Wzmocniliśmy zagrodzenie i w końcu położyła się i śpi.

Psa o takim umaszczeniu jeszcze nie mieliśmy.

Na razie nie mamy pomysłu na imię.Może coś jutro się urodzi.

Jeżeli chodzi o finanse dla suni, to się nie martwcie. Zrobię bazarek,a poza tym mogę poprosić o pomoc sterylkową skarpetę.Papu jak zwykle zapewniamy.

Kiedy sunia może być sterylizowana?

Idę spać, bo padam na dziób.

Bardzo dziękuję Meli Jakimiuk za poświęcenie się i towarzyszenie mi w podróży i wsparcie.