Poker Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Wygląda na to ,że "moja " pani z Hamburga jest zainteresowana Kuleczką. Tak mi dziś napisała w mejlu Dzien dobry , a ta sunia żyje teraz w tym domu tymczasowym z innymi psami? Jest kastrowana? Porzeba wyrobic jej paszport? Trzeba jej jakis lekow po tej operacji? Prosze napisac jesli potrzeba cos zrobic to przesle pieniadze. Mysle ze w drugim tyg.lipca moglabym przyjechac. Pozdrawiam No i co teraz? Quote
Nutusia Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Miło, że Pani chce przejąc obowiązki finansowe "od zaraz"... Quote
auraa Posted June 20, 2015 Author Posted June 20, 2015 Tak czy siak obydwa domy do sprawdzenia.... Quote
Poker Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Załatwiać wizytę PA ?Co napisać pani o pieniądzach? To prawda ,ze mała potrzebuje mieć paszport,a przed nim szczepienia. Co pisać pani o tym? Quote
auraa Posted June 20, 2015 Author Posted June 20, 2015 Szczepienia już miała i to niedawno u Mazowszanki. Wizyte mozna zrobić, żeby sie upewnić czy Kulka w ogóle może tam pójść. Od wizyty chyba trzeba zacząć. Quote
Poker Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Piszę w takim razie ,żeby umawiała się na wizytę z Kocurkiem. Quote
Mazowszanka13 Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Cholera, Pani z Antwerpii dzwoniła drugi raz błagajac, aby nie oddawać Kuleczki nikomu innemu. Ale w Polsce będzie dopiero 8 sierpnia. Ma do nas przyjechać z całą rodziną. Quote
Poker Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 A "moja" pani chce być w 2.tygodniu lipca. I się porobiło.Może znajdziemy drugą małą sunię,żeby obie panie zadowolić. Quote
Nutusia Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Jest przecież córcia Kuleczki... Faktycznie się "porobiło" ;) Quote
Poker Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Tylko gdzie jest córcia? A poza tym "moja" pani nie chce młodej suni. Quote
Mazowszanka13 Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Porobiło się, bo przed chwilą miałam telefon od Pani z warszawskiej Woli. Małe mieszkanie na parterze ze sznaucerkiem miniaturką. Chcą drugiego małego pieska do towarzystwa. I to przed wakacjami, żeby móc mu poświęcić na początku więcej czasu. Dzwoniłam do auraa, ale nie odbiera. Trzeba by szybko zorganizować wizytę na Woli. Na razie powiedziałam, że oddzwonię, bo jak zwykle mnie zatkało. Poker, córka nie taka młoda skoro rodziła. Tak czy owak trzeba ja jak najszybciej złapać, skoro taki popyt na małe sunie. Auraa, znajdź się ! Quote
ania75 Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 ale się dzieję - nie zazdroszczę decyzji ............ Quote
Mazowszanka13 Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Dodatkowe informacje o Pani z Antwerpii. Wszyscy pracują, Babcia też. Pani na pół etatu do 14-ej, Babcia do 16-ej. Pozostali wracaja później. To tak pod kątem zostawania Kulki w domu. Chciała adoptować psa z programu Przygarnij psa czy coś takiego (nie mam w domu telewizji). Ale warunkiem była wizyta ekipy telewizyjnej w domu. Do Antwerpii nie przewidywali delegacji:( Resztę dowiem się z mejli, na razie zaliczam wesele, poprawiny oraz burzę (wyłączony internet) i nie mam czasu Na plus przemawia miłość do Kulki od pierwszego wejrzenia i uczucie z jakim o Kulce mówi. Minus odległość i termin jej wizyty w Polsce. Pani z Woli nie chce tylko i wyłącznie Kulkii, za to na plus przemawia odległość. O Hamburgu nie wypowiadam się, bo nic nie wiem. Quote
ania75 Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 To może tej pani z Woli jakąś inną maliznę podesłać - Ewu wypatrzyła dziś kolejne bidy ...... no i jest jeszcze córcia Kulki tylko jak ją wydostać z tego piekła Quote
auraa Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 Poker może podeślij namiary Pani z Hamburga Mazowszance, żeby mogła wyrobić sobie zdanie na temat tej Pani. Wtedy będzie chyba łatwiej o jakąś decyzję. Wydaje mi się, że nie możemy się spieszyć a Jeśli Panie naprawdę są zainteresowane wtedy nas zrozumieją. Już były takie przypadki i to niejednokrotnie, że po serii telefonów zapadała cisza i osobie bardzo zainteresowanej nagle się coś odwidziało. Panie też musza być świadome, ze Kulka to nie radosna Wigunia czy Aria. To pies z przeszłością, który dopiero teraz poznaje ludzi z dobrej strony. Quote
Poker Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Dodatkowe informacje o Pani z Antwerpii. Wszyscy pracują, Babcia też. Pani na pół etatu do 14-ej, Babcia do 16-ej. Pozostali wracaja później.To tak pod kątem zostawania Kulki w domu.Chciała adoptować psa z programu Przygarnij psa czy coś takiego (nie mam w domu telewizji). Ale warunkiem była wizyta ekipy telewizyjnej w domu.Do Antwerpii nie przewidywali delegacji:( Resztę dowiem się z mejli, na razie zaliczam wesele, poprawiny oraz burzę (wyłączony internet) i nie mam czasu Na plus przemawia miłość do Kulki od pierwszego wejrzenia i uczucie z jakim o Kulce mówi. Minus odległość i termin jej wizyty w Polsce. Pani z Woli nie chce tylko i wyłącznie Kulkii, za to na plus przemawia odległość. O Hamburgu nie wypowiadam się, bo nic nie wiem. Pani z Hamburga ma męża.Są bezdzietni i traktują psa jak dziecko. Mieli psa 16 lat. Pani chce zabierać psa ze sobą do pracy, bo u nich wolno. Quote
auraa Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 Córkę Kulki trzeba dopiero złapać a ja nie mam pojęcia jak to zrobić, bo ze strachu warczy nawet na Marzenę.Potem trzeba ją oswoić. Może nastąpi to szybko a może jej delikatna psychika już jest tak zmieniona, że będzie to długi proces. Quote
auraa Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 Córkę Kulki trzeba dopiero złapać a ja nie mam pojęcia jak to zrobić, bo ze strachu warczy nawet na Marzenę.Potem trzeba ją oswoić. Może nastąpi to szybko a może jej delikatna psychika już jest tak zmieniona, że będzie to długi proces. Quote
Nutusia Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Dziewczyneczki, w punkcie przetrzymań w Pomiechówku jest śliczna, mała sunieczka (ok. 6-7 kg). Z wyglądu całkiem nie Kulkowa, ale z wielkości a i owszem. Może temu domkowi, co się na Kulkę nie upiera ją przedstawić? Tym bardziej, że nad Fraszką wisi widmo wywózki do Radys :( Sunia ma ok. 1,5 - 2 lat. Tu link do FB: https://www.facebook.com/events/1616772611913672/1621046214819645/ Quote
agat21 Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Uff, znalazłam wreszcie wątek po tych "wspaniałych" zmianach an dogo.. Ależ sytuacja! Oby wszystkie trzy osoby okazały się fajnymi osobami i zaadoptowały po psince na głowę :) Quote
Mazowszanka13 Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Dziewczyneczki, w punkcie przetrzymań w Pomiechówku jest śliczna, mała sunieczka (ok. 6-7 kg). Z wyglądu całkiem nie Kulkowa, ale z wielkości a i owszem. Może temu domkowi, co się na Kulkę nie upiera ją przedstawić? Tym bardziej, że nad Fraszką wisi widmo wywózki do Radys :( Sunia ma ok. 1,5 - 2 lat. Tu link do FB: https://www.facebook.com/events/1616772611913672/1621046214819645/ Poprosiłam Isadora7 o wizytę pa na Woli. Wieczorem zadzwonię do Pani. To wizyty pa umówione z wyjątkiem tej nieszczęsnej Antwerpii :( Quote
Mazowszanka13 Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Pani z Woli zgodziła się na wizytę (z przyjemnością). Czeka na telefon od Isadora7. Quote
agat21 Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Pani z Woli zgodziła się na wizytę (z przyjemnością). Czeka na telefon od Isadora7. To fajna pani :) Quote
Poker Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Pani z Hamburga też się zgodziła bez żadnych ale.Niestety od soboty milczy. Quote
Recommended Posts