Mattilu Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Bardzo dzielna Kulka i dzielni jej Opiekunowie :) Quote
malagos Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Wczoraj TŻ Mazowszankowy (widzieliśmy się przez chwilę) chwalił sunię, ze takie postępy robi, ze nie ma już bólu i że będzie coraz lepiej. Ale Mazowszankę czeka ćwiczenie i rozciąganie tej nóżki, ale kto, jak nie Ona, da radę? :) Quote
Nutusia Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Otóż to! Instruktaż przeszła, notatki ma, efekty będą zachęcały do dalszej pracy i będzie SUPER! :) Quote
wiosenka Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Super wieści o Kulce. Malagos, a co Milce ucho środkowe? Quote
Mazowszanka13 Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Instrukcja wygląda tak: 1) Głaskanie 2) Rozciąganie 3) Ugniatanie (jak ciasto) 4) Głaskanie To była rozgrzewka, a na koniec najgorsze 5) Wyciąganie nóżki (od 15 do 30 razy) Jesteśmy przy 5 ! :( Ale zauważyłam, że doskonałą gimnastyką jest tarzanie się na trawie. Wtedy obie nóżki pracują. A teraz kulka zwana Kulką po długim (tak !) spacerku po łąkach. Futerko wygląda lepiej. Nie kąpałam jej, ale czeszę miękką szczotką z włosia. Quote
malagos Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Milce w uchu wewnętrznym zrobiła się taka kieszeń ropno-martwicza, oddzielona od ucha środkowego złogami martwiczymi i rozrostem tkanek. Czeka ja wycięcie chrząstki przy uchu i opróżnienie tego bagniska. Quote
Mazowszanka13 Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 5 z 15 to JUŻ 1/3! :) Dziekuję za dawkę optymizmu :) Postaram się zwiększać za każdym razem. Ale nie ucieka, nie warczy, nie piszczy i nie usiłuje mnie zjeść. Quote
Nutusia Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 I to jest najważniejsze! Myślę, że to jej przynosi ulgę - dlatego się nie broni - mądra Kuleczka :) Quote
Mattilu Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Rany Małgoś, dobrze, że masz czas na to masowanie, ugniatanie i jeszcze wyciąganie nóżki...Jesteś the best! Kciukam za ucholce Milki i za nóżkę Kulki! Quote
Mazowszanka13 Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Rany Małgoś, dobrze, że masz czas na to masowanie, ugniatanie i jeszcze wyciąganie nóżki...Jesteś the best! Kciukam za ucholce Milki i za nóżkę Kulki! Nie jestem, ale muszem :) Quote
konfirm31 Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Nie jestem, ale muszem :) Jesteś, jesteś - cmok :) Quote
Mazowszanka13 Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Dzisiaj było dużo chodzenia: 3 razy na łąkę, no i chodzenie za mną jak cień po ogrodzie. No i naśladując moje psy dostaje pierdolca jak szykujemy się do wyjścia na zewnątrz. Wychodzi bez smyczy, idzie przylepiona do mojej nogi. Jak się nieco oddali, wraca natychmiast na zawołanie. Jak do tej pory wszystkie moje tymczasy dosyć szybko zaczęły wychodzić bez smyczy. Wszystkie bardzo się pilnowały, a rano to wracały przede mną pędem do domu (śniadanie). Nawet ta nieszczęsna wariatka Fiona, która nigdy nie uciekała na spacerze (czasami chwilę po powrocie). Quote
malagos Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Jak ją tak dobrze porozciągasz, może uda się charta "wyhodować" ? Quote
Mazowszanka13 Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 A tu Kulka całkiem na golasa. Nic z tego nie rozumiem, ale wierzę, że wszystko O.K. Quote
auraa Posted June 8, 2015 Author Posted June 8, 2015 Chyba ok. W porównaniu z moim osobistym Fredziem, który nie ma panewek biodrowych i wg zasad medycyny w ogóle nie powinien chodzić, to bardzo ok! Quote
Mazowszanka13 Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Chyba ok. W porównaniu z moim osobistym Fredziem, który nie ma panewek biodrowych i wg zasad medycyny w ogóle nie powinien chodzić, to bardzo ok! To jest fachowa odpowiedź :) Quote
elik Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 ... ... No i jest teraz jasne, czemu Kulka została nazwana Kulką. Bo zwija się w kulkę :) Milce w uchu wewnętrznym zrobiła się taka kieszeń ropno-martwicza, oddzielona od ucha środkowego złogami martwiczymi i rozrostem tkanek. Czeka ja wycięcie chrząstki przy uchu i opróżnienie tego bagniska. Biedactwo, ale to ją musi boleć :( Jak ją tak dobrze porozciągasz, może uda się charta "wyhodować" ? Kulka hartem hi, hi, hi.. Nutusia, Mazowszanka13, malagos, ale macie fajnie. Mieszkacie blisko siebie i możecie się wzajemnie odwiedzać i wspierać. Quote
agat21 Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Nie dość, że blisko mieszkają, to jeszcze tyle psów mają :) Quote
elik Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Nie dość, że blisko mieszkają, to jeszcze tyle psów mają :) A jakby policzył wszystkie razem, to może na niemały hotelik by się uzbierało ;) Quote
Nutusia Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Tak bardzo blisko do do siebie nie mamy - ponad 100 km ;) Ale co to dla harcerza? :) Jaki z Kulci dzielny piechur! Ileż ona kilometrów dziennie na tych swoich cienkich łapeczkach musi zrobić?... Quote
malagos Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Najbliżej mieszkamy my trzy - Mazowszanka, konfirm31 i ja, a to dużo znaczy. Do Nutusi, kejciu i Marysi O. mamy 100 km, ale rzeczywiście, odwiedzamy się i wspieramy :) Quote
Recommended Posts