Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie, te nieszczęsne uszy... Jak do nas trafiła, 2,5 roku temu, z uszu leciała ropa i były bardzo bolesne. Tyle leków, wymazów, kropli robionych na zamówienie - i nadal to cholerstwo siedzi. A Milka nie da się dotknąć, nawet obcięcie paznokci graniczy z cudem i wycie jest na całą wieś, a okolice głowy to już kompletna klapa. Wyszczyszczenie uszu to koszmar dla niej i dla nas, ostatnio robione w premedykacji, i tak było skomlenie i cyrk. Już nie wiem, co robić. Czy się robi jakieś usg głowy? Rtg?

Posted

ZAPRASZAM SERDECZNIE

na bazarek (w opcji KT)

---> Psi%20Targ%20-%20baner%20100x125%20-%20v <---

czynny do 16 VI 2015 do godz. 22:00

przeznaczony po części na Kulcię.

:cool1:

Dziekujemy bardzo i juz lecimy :)

Posted

Małgośki - zdzwońmy się, to wytłumaczę jak jechać i trafić i dogadamy się co do reszty.

Właśnie, co Milce?... Stawy?...

Zadzwonię dziś wieczorem :)

A co do szczekania to zdarzyło jej się już kilka razy zaszczekać reagując na to co za płotem.

No i ma dobry przykład, bo moje ujadają przez cały czas.

Na pierwszym planie są traktory, potem motorynki oraz psy. A jak jedzie sklep obwoźny z melodyjką to Luka wyje jak prawdziwa wilczyca.

Posted

Fajnie się czyta piesko-wiejskie posty Mazowszanki. Cieszę się, żem dzisiaj miastowa i netowa(ale jeszcze tylko 30 min)i że mogłam zobaczyć kulkowe zdjęcia. Faktycznie, refleksyjna ;). Ale śliczna malizna :).

Posted

Fajnie się czyta piesko-wiejskie posty Mazowszanki. Cieszę się, żem dzisiaj miastowa i netowa(ale jeszcze tylko 30 min)i że mogłam zobaczyć kulkowe zdjęcia. Faktycznie, refleksyjna ;). Ale śliczna malizna :).

Myślę, że ją niebawem poznasz :)

Posted

Jeszcze jeden odgłos doszedł: pomrukiwanie przy tarzaniu się na plecach. Na trawie w słoneczku oczywiście :)

Słodzizna matutka! :wub:

Posted

Jeszcze jeden odgłos doszedł: pomrukiwanie przy tarzaniu się na plecach. Na trawie w słoneczku oczywiście :)

Pewnie z zadowolenia ,że jest jej tak dobrze i beztrosko.
Posted

Nie, te nieszczęsne uszy... Jak do nas trafiła, 2,5 roku temu, z uszu leciała ropa i były bardzo bolesne. Tyle leków, wymazów, kropli robionych na zamówienie - i nadal to cholerstwo siedzi. A Milka nie da się dotknąć, nawet obcięcie paznokci graniczy z cudem i wycie jest na całą wieś, a okolice głowy to już kompletna klapa. Wyszczyszczenie uszu to koszmar dla niej i dla nas, ostatnio robione w premedykacji, i tak było skomlenie i cyrk. Już nie wiem, co robić. Czy się robi jakieś usg głowy? Rtg?

Czasem uszy to problem zupełnie w innym miejscu, kiedyś znajomej psa chcieli uśpić z powodu uszu, a okazało się, że przyczyną był guz w zupełnie innym miejscu. Lekarz nie chciał operować ze względu na uszy, po zabiegu wszystko było ok, uszy naprawiły się same. U mojej psicy uszy mają powiązanie z alergią np przy wzroście wilgotności obowiązkowo ciekną i to mija bez leczenia, tylko to nie jest aż tak dramatyczne żeby z ropą. Może faktycznie pomogłoby może nie prześwietlenie, ale tomografia lub rezonans? Może problem być gdzieś głębiej. Trzymam kciuki. 

Posted

A wczoraj wieczorem jak obszczekała mojego TZ-a. Strach się bać !

I trochę zdjęć portretowych. Cziłałka jak nic :)

Może do ogłoszeń któreś się przyda.

0708275f2d355ccdgen.jpg

d185ae75ea795531gen.jpg

e108ff8c57e6528fgen.jpg

Kulka.jpg

• Upvote 1
Posted

Dziękuję Ci Poker :)

Napisz jak to zrobiłaś. Ja potrafię przekręcać w albumie lub na pulpicie, ale jak pojawia się przekręcone w Fotosiku to już nie.

To ja Ci za to odpowiem na Twoje wcześniejsze pytanie.

Krysia i Marzena to warszawianki, które mają domy letnie we wsi z której jest Kulka.

Nie są zarejestrowane na dogo, ale za to udzielają się tam na wsi. Są na pierwszej linii frontu.

Auraa nie bardzo może tam się udzielać ze względu na kuzyna. Za to jest skuteczna tutaj :)

Marzeny nie znam, za to Krysię tak. Mieszka na Ursynowie tak jak ja.

Razem robiłyśmy wizytę pa dla suni z tej właśnie wsi.

Posted

Wgrałam zdjęcie na komputer, otworzyłam je i obróciłam ,a potem przy pomocy postimage wstawiłam na wątek.Proste jak cep.
dzięki za wyjaśnienie who is who.