Anula Posted May 31, 2015 Posted May 31, 2015 O rany,ale Kuleczka jest śliczna,fakt,że ma smutną minkę,wierzę jednak,że uśmiechnie się,ma ku temu teraz warunki,swobodę,ogród i opiekę. Quote
auraa Posted May 31, 2015 Author Posted May 31, 2015 Bez względu na minę. Kulka nie jest cieniem psa, który ucieka przed ludźmi. Jest bezpieczna i to jest najważniejsze. Quote
Mazowszanka13 Posted May 31, 2015 Posted May 31, 2015 Baaardzo lubię taki Kulki :) Mam nadzieję, że inni też (DS). Quote
agat21 Posted May 31, 2015 Posted May 31, 2015 Wielkie kciuki za Groszka Krysi i Maćka. Wspaniali ludzie :) Kuleczka chyba potrzebuje dużo czasu, żeby zmienić wyraz pysia. Co ona za życie do tej pory miała? Właśnie to życie widać na jej pysiu :( Quote
malagos Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Teraz u Gosi ma raj na ziemi :) Ogród, dom, micha, swoboda :) Quote
auraa Posted June 1, 2015 Author Posted June 1, 2015 Tak, żeby jeszcze ci ludzie potrafili to zrozumieć. Wczoraj Marzena miała ostrą rozmowę z jednym z nich. Zaczęło się od Kulki, atakiem kiedy wróci a skończyło "Pani da 20 zł". Pierwszy raz był trzeźwy. Oni myślą, ze my mamy mnóstwo kasy, bo dokarmiamy i leczymy koty i psy. Marzena usiłowała mu wytłumaczyć, ze to są pieniądze z darów i karma też ze zbiórek w szkole. Mam jednak wątpliwości czy to do niego dotarło i czy coś zrozumiał :angry: Quote
Mattilu Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Nóż mi się w kieszeni otwiera jak słyszę takie historie... Quote
auraa Posted June 1, 2015 Author Posted June 1, 2015 A mi ręce opadają, to jest Syzyfowa praca. Ratujemy jedno stworzenie, w to miejcse pojawiaja się nowe. Jestem świadoma, że te szczeniaki o ile przezyją to tylko dlatego, że miały duuuuuuuuuuuuuuużo szczęścia i karmę od Marzeny. Quote
Nutusia Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 To się nigdy nie skończy, póki tacy ludzie będą tak łatwo "zdobywać" zwierzaki, nie ponosząc żadnej odpowiedzialności ani za to, co się stało z poprzednimi, ani za to, jak się "opiekują" tymi :( Quote
wiosenka Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 To może mu rachunek pokazać za Kulkę jak taki stęskniony? Tak myślę, że jedyne co by pomogło to sądowy zakaz posiadania zwierząt, a tu to już chyba działanie dla organizacji... Quote
auraa Posted June 1, 2015 Author Posted June 1, 2015 Rachunek pokażemy ale czy to do nich dotrze? Powiedzą, że trzeba było nie zabierać. A że pies cierpi to co kogo obchodzi... Quote
Mazowszanka13 Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Na moje konto wpłynęło 124 zł od auraa tytułem zwrotu wydatków na Kulkę :) Jestem"wyzerowana" w tej chwili. Bardzo dziękuję :) i idę wpisać to do postu 723 http://www.dogomania.com/forum/topic/143212-ma%C5%82a-6kgsunia-po-dw%C3%B3ch-operacjach-powoli-dochodzi-do-zdrowia/page-37#entry16216713 Następne wydatki będą w sobotę u dr Traczyka w NDM. Quote
Poker Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Kulka na zdjęciach jak dla mnie to jest zamyślona i kontemplująca piękne otoczenie. Może myśli sobie dziewczynka ,że jest w raju i nie może w to uwierzyć. 1 Quote
inka33 Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Cieszę się, że wreszcie jesteście na wsi (bez schodów) i że Kulinka ( ;) ) ma się tak dobrze! :) Całusek w zamyślonego nochala Kulciowego! :wub: I przypominam, że na filmiku był uśmiech. :) 1 Quote
Nutusia Posted June 2, 2015 Posted June 2, 2015 Mazowszanko, o której planujecie być w lecznicy? Zaanonsuję Was jutro albo w czwartek, jak będę odbierać od nich sunię. I może w sobotę podjadę poznać Kulcię osobiście? ;) Quote
Mazowszanka13 Posted June 2, 2015 Posted June 2, 2015 Mazowszanko, o której planujecie być w lecznicy? Zaanonsuję Was jutro albo w czwartek, jak będę odbierać od nich sunię. I może w sobotę podjadę poznać Kulcię osobiście? ;) No nie wiem, jakoś rano. Jeszcze malagos zabierzemy średnio po drodze, bo chce Milkę pokazać. Wolałabym nie umawiać się na konkretną godzinę, bo to będzie przedsięwzięcie skomplikowane logistycznie. Zadzwonię jak wyruszymy. Napisz mi Nutusiu na PW jak na Okulickiego trafić. Od takiego paskudnego skrętu w lewo bez świateł, za to z pędzącymi TIR-ami (przy jakimś hotelu, motelu ?). Quote
Mazowszanka13 Posted June 2, 2015 Posted June 2, 2015 Kulka sprawdza się jako pies stróżujacy. Dziś obszczekała moją mamę jak wracała od sąsiadki. A już chciałam napisać,że jest to pies bezgłośny. Quote
auraa Posted June 2, 2015 Author Posted June 2, 2015 Juz napisalaś, ze nie szczeka... To dziwne, bo tam na wsi ja też nie słyszałam żeby szczekała. Quote
Nadziejka Posted June 2, 2015 Posted June 2, 2015 Laluniu Kuleczka sciskam mocno sciskam za zdrowenko laluni przecudnej kruszynka kochana Quote
inka33 Posted June 2, 2015 Posted June 2, 2015 Kulka sprawdza się jako pies stróżujacy. Dziś obszczekała moją mamę jak wracała od sąsiadki. A już chciałam napisać,że jest to pies bezgłośny. A to Ci nowina! :blink: Quote
inka33 Posted June 2, 2015 Posted June 2, 2015 ZAPRASZAM SERDECZNIE na bazarek (w opcji KT) ---> <--- czynny do 16 VI 2015 do godz. 22:00 przeznaczony po części na Kulcię. :cool1: Quote
elik Posted June 3, 2015 Posted June 3, 2015 Kulka sprawdza się jako pies stróżujacy. Dziś obszczekała moją mamę jak wracała od sąsiadki. A już chciałam napisać,że jest to pies bezgłośny. Juz napisalaś, ze nie szczeka... To dziwne, bo tam na wsi ja też nie słyszałam żeby szczekała. Może dla tego, że na wsi była pieskiem bojaźliwym, bez oparcia w człowieku, a teraz poczuła się bezpieczna, pewna poparcia i zaczyna bronić tego co ma :) To bardzo dobrze świadczy o jej obecnym stanie ducha :) 1 Quote
malagos Posted June 3, 2015 Posted June 3, 2015 Biedna Mama, "prawie własny" pies na Nią szczeka :) Quote
malagos Posted June 3, 2015 Posted June 3, 2015 No nie wiem, jakoś rano. Jeszcze malagos zabierzemy średnio po drodze, bo chce Milkę pokazać. Zleciłam Tomkowi rozmowę z drem. Traczykiem, czy ma jakiś pomysł na leczeni Milki - poczekam na wynik rozmowy. Quote
Recommended Posts