Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O rany,ale Kuleczka jest śliczna,fakt,że ma smutną minkę,wierzę jednak,że uśmiechnie się,ma ku temu teraz warunki,swobodę,ogród i opiekę.

Posted

Bez względu na minę. Kulka nie jest cieniem psa, który ucieka przed ludźmi. Jest bezpieczna i to jest najważniejsze.

Posted

Wielkie kciuki za Groszka Krysi i Maćka. Wspaniali ludzie :)

Kuleczka chyba potrzebuje dużo czasu, żeby zmienić wyraz pysia. Co ona za życie do tej pory miała? Właśnie to życie widać na jej pysiu :(

Posted

Tak, żeby jeszcze ci ludzie potrafili to zrozumieć. Wczoraj Marzena miała ostrą rozmowę z jednym z nich. Zaczęło się od Kulki, atakiem kiedy wróci a skończyło "Pani da 20 zł". Pierwszy raz był trzeźwy. Oni myślą, ze my mamy mnóstwo kasy, bo dokarmiamy i leczymy koty i psy. Marzena usiłowała mu wytłumaczyć, ze to są pieniądze z darów i karma też ze zbiórek w szkole. Mam jednak wątpliwości czy to do niego dotarło i czy coś zrozumiał :angry:

Posted

A mi ręce opadają, to jest Syzyfowa praca. Ratujemy jedno stworzenie, w to miejcse pojawiaja się nowe. Jestem świadoma, że te szczeniaki o ile przezyją to tylko dlatego, że miały duuuuuuuuuuuuuuużo szczęścia i karmę od Marzeny.

Posted

To się nigdy nie skończy, póki tacy ludzie będą tak łatwo "zdobywać" zwierzaki, nie ponosząc żadnej odpowiedzialności ani za to, co się stało z poprzednimi, ani za to, jak się "opiekują" tymi :(

Posted

To może mu rachunek pokazać za Kulkę jak taki stęskniony?

Tak myślę, że jedyne co by pomogło to sądowy zakaz posiadania zwierząt, a tu to już chyba działanie dla organizacji...

Posted

Rachunek pokażemy ale czy to do nich dotrze? Powiedzą, że trzeba było nie zabierać. A że pies cierpi to co kogo obchodzi...

Posted

Kulka na zdjęciach jak dla mnie to jest zamyślona i kontemplująca piękne otoczenie. Może myśli sobie dziewczynka ,że jest w raju i nie może w to uwierzyć.

• Upvote 1
Posted

Cieszę się, że wreszcie jesteście na wsi (bez schodów) i że Kulinka ( ;) ) ma się tak dobrze! :)

Całusek w zamyślonego nochala Kulciowego! :wub:

I przypominam, że na filmiku był uśmiech. :)

• Upvote 1
Posted

Mazowszanko, o której planujecie być w lecznicy? Zaanonsuję Was jutro albo w czwartek, jak będę odbierać od nich sunię. I może w sobotę podjadę poznać Kulcię osobiście? ;)

Posted

Mazowszanko, o której planujecie być w lecznicy? Zaanonsuję Was jutro albo w czwartek, jak będę odbierać od nich sunię. I może w sobotę podjadę poznać Kulcię osobiście? ;)

No nie wiem, jakoś rano. Jeszcze malagos zabierzemy średnio po drodze, bo chce Milkę pokazać.

Wolałabym nie umawiać się na konkretną godzinę, bo to będzie przedsięwzięcie skomplikowane logistycznie.

Zadzwonię jak wyruszymy.

Napisz mi Nutusiu na PW jak na Okulickiego trafić.

Od takiego paskudnego skrętu w lewo bez świateł, za to z pędzącymi TIR-ami (przy jakimś hotelu, motelu ?).

Posted

Kulka sprawdza się jako pies stróżujacy. Dziś obszczekała moją mamę jak wracała od sąsiadki.

A już chciałam napisać,że jest to pies bezgłośny.

A to Ci nowina! :blink:

Posted

ZAPRASZAM SERDECZNIE

na bazarek (w opcji KT)

--->  9b5950233e0cd0a3med.jpg  <---

czynny do 16 VI 2015 do godz. 22:00

przeznaczony po części na Kulcię.

:cool1:

Posted

Kulka sprawdza się jako pies stróżujacy. Dziś obszczekała moją mamę jak wracała od sąsiadki.

A już chciałam napisać,że jest to pies bezgłośny.

Juz napisalaś, ze nie szczeka...

To dziwne, bo tam na wsi ja też nie słyszałam żeby szczekała.

Może dla tego, że na wsi była pieskiem bojaźliwym, bez oparcia w człowieku, a teraz poczuła się bezpieczna, pewna poparcia i zaczyna bronić tego co ma :)

To bardzo dobrze świadczy o jej obecnym stanie ducha :)

• Upvote 1
Posted

No nie wiem, jakoś rano. Jeszcze malagos zabierzemy średnio po drodze, bo chce Milkę pokazać.

Zleciłam Tomkowi rozmowę z drem. Traczykiem, czy ma jakiś pomysł na leczeni Milki  - poczekam na wynik rozmowy.