Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale numer !

Biedactwo jeszcze robale ją gnębią, jakby tego co ma już nie było za wiele :(

Na dodatek jak ją zdejmowałam z rąk pod drzwiami to ją źle chwyciłam ?, a może źle stanęła ?, bo zapiszczała głośno.

Ale po domu chodzi normalnie.

Posted

POKER BAZAREK
21.05.2015 - 25,00zł. dziękuje!!!!!!!!!!!!!

NIE rozumiem, po tylu odrobaczeniach, znowu robale....

Posted

Małgosiu, mam taką "kanapę" z materacem rehabilitacyjnym. Kupowałam dla Semika, miał być wielki, ale podali wymiary zewnętrzne, a kanapa ma z 3 stron oparcie i niestety Semik nie mógł się na tym materacu wyciągnąć porządnie. Jeśli jesteś jeszcze w Warszawie, to z przyjemnością pożyczę Ci tę kanapę dla suni. Ona narazie czeka w piwnicy aż któreś posłanko w domu zniszczy sie na tyle, żeby je wymienić.

Ewuś, dziękuję ogromnie! :wub:

Jak nie urok to przemarsz wojsk.

W porannej kupie znalazłam żywe robaki: krótkie, białe, cienkie nitki .Od razu pognałam do weta z próbką. Jutro po 12-ej maja być wyniki.

Dostałam aniprazol: przez 3 dni podawać 3/4 tabletki.

Z wypiski szpitalnej wynikało, że była odrobaczana 30 kwietnia i 1,2 maja, dlatego nie odrobaczałam.

W kupie południowej było coś białego, okrągłego, nie ruszającego się. Efekt aniprazolu ?

Na następny spacer biorę okulary !

Blehhh! :(

No, była odrobaczana - jedną tabletkę dostała jeszcze w klinice, a potem 2 już u mnie.

Mój wet czekał na decyzję z ew. mocniejszym odrobaczeniem (działającym również na sugerowaną tu na wątku włosogłówkę) do czasu, aż Nifuroxazyd będzie miał czas zadziałać, potem koopole się poprawiły (do czasu mojej kolejnej próby z mokrym RC Gastro...), więc temat dodatkowego odrobaczania zniknął. Ja zauważałam w Kulcinej kupie tylko te kisielowate gluty i 2 lub 3 razy malutki skrzepik krwi, niczego robalowatego nie widziałam... No i teraz, cholercia, nie wiadomo, czy je tyle czasu już miała, czy gdzieś na trawce złapała i kiedy... :/

Na dodatek jak ją zdejmowałam z rąk pod drzwiami to ją źle chwyciłam ?, a może źle stanęła ?, bo zapiszczała głośno.

Ale po domu chodzi normalnie.

Może zapytaj swojego weta, jak ją najlepiej brać na ręce i zestawiać, zanim uda się Wam wreszcie pojechać na wieś bez schodów!, a potem jakoś umówić z dr Traczykiem... Współczuję Ci bardzo tego dźwigania Kuleczki po schodach...

Aha, udaje Ci się zakraplać Kulci świetlik do oczek...?

-----------

Auraa, zaktualizowałam post z moim rozliczeniem #740 o Twoją wpłatę 20zł z 19.05 i dodałam link ze skanem paragonów. :)

Posted

No i doopa blada !

Byłam u weta i wyszło, że ....kał jest czysty ! Nie wiem czy wet pozamieniał próbki czy zbadali kał na odwal się, ale przecież robale nie mogły wyparować.

Wet, który przyjmował próbkę i tez zajrzał do woreczka (a więc widział co jest w środku) będzie w pracy dopiero w poniedziałek po południu.

Za tę lewą próbkę nie zapłacę, nie ma mowy.

Dowiedziałam się, że aniprazol jest skuteczny. Ale za 10 dni trzeba podać go Kulce ponownie i dać moim psom na wszelki wypadek.

Postaram się pozbierać kał trzydniowy i spróbować jeszcze raz dać go do analizy.

Przejrzałyśmy z Panią weterynarz "obrazki" w internecie. Te nitki poranne wyglądały jak czubki włosogłówki, a "ryż" południowy jak człony tasiemca.

Od wczoraj wszystko mnie swędzi co jest oczywiście bez sensu !

Idę do wujka Google poczytać trochę.

Posted

Ja też pomyślałam o tasiemcu..

Tak powiedział wet na poczatku, ale wydało mi się to głupie. Nitki i tasiemiec.

Na konto Kuleczki poleciało 131,17 zł z bazarku

Bardzo proszę o potwierdzenie otrzymania tej kwoty na wątku bazarku.

Dziękujemy bardzo :)

Czosnek i dynie jedz profilaktycznie ;)...

Nie strasz ! I tak mnie od wczoraj wszystko swędzi. Nawet głowa !

Posted

Za bardzo nie ma co się przejmować robalami.są odpowiednie tabletki i będzie po robalach.Jedynie trzeba myć często ręce.Wiem,że na blizny po zabiegu jest maść,kupuje się ją w Aptece.Ładnie się zabliźnia szew i nie ma się wrażenia ciągnięcia skóry.Może by się przydało Kulce kupić tą maść,nazwy nie pamiętam.

Posted

...

Wiem,że na blizny po zabiegu jest maść,kupuje się ją w Aptece.Ładnie się zabliźnia szew i nie ma się wrażenia ciągnięcia skóry.Może by się przydało Kulce kupić tą maść,nazwy nie pamiętam.

To bardzo dobry pomysł. Maleńka ma pocięty brzucholek i ta blizna na boczku. Tyle blizn, skóra napięta, na pewno odczuwa dyskomfort.

Posted

Za bardzo nie ma co się przejmować robalami.są odpowiednie tabletki i będzie po robalach.Jedynie trzeba myć często ręce.Wiem,że na blizny po zabiegu jest maść,kupuje się ją w Aptece.Ładnie się zabliźnia szew i nie ma się wrażenia ciągnięcia skóry.Może by się przydało Kulce kupić tą maść,nazwy nie pamiętam.

Skup się, proszę :)

Tak jak wspominałam przydatny może, też być Alantan. Przez tyle lat tylko dwa psy miały robale, nikomu nic się nie stało ostatni w 99 roku.

Zapamiętam, dziekuję :)

Posted

Na rynku jest kilka maści na blizny, mi moja Pani Wet radziła właśnie Alantan ( Dla Taty), nie pamiętam który jutro się mogę dopytać...

W maściach głównie chodzi o estetykę ;)...

Posted

Nie pamiętam nazwy,kupowałam ją kilka lat temu.Na tubce był opis,coś w tym stylu,maść stosuje się na blizny po zabiegach,operacjach.Może w Aptece będą wiedzieć nazwę?

Wyszukałam w gogle.

http://www.e-lek.pl/102760,contractubex,100198.html

i jeszcze jest Dermabliz silikon.

Dziękuję bardzo :) Te pierwsza znam osobiście, bo stosowałam.

Córka Kulki urodziła 4 szczeniaki! Już sa podrośnięte. Facet je ponoć chował przed Marzeną...............

Niech to jasna cholera, taka mała sunia ! I znowu kolejne malizny na wsi.

A może jakąś fundacje nasłać, żeby nie było, że tylko Wy zabieracie psy.

Posted

Nie pisałam, ale wszystko poczytałam.

Co do robali i badania kału, to nasz wet mi mówił, że badanie kału to często pic na wodę fotomontaż, bo próbkę pobierają losowo, a nie grzebią w całym urobku i wynik jest 50/50, nawet przy trzydniowym zbieraniu mogą w wyniku nie wyjść robale, chociaż są. Tylko jak to się ma do sytuacji, gdy gołym okiem robale widać i "tylko" trzeba strwierdzić, co one za jedne...? Do dupy to (notabene)... :(

Co do smarowania, to pytałam weta o Solcoseryl, o którym mi wspominała Auraa i mówił, że OK, tylko lepsza maść niż żel.

Edit: Doczytałam tu - żel jest na sączące się rany, a maść na blizny.

Pewnie każdy z tych środków, o których tu piszecie jest porównywalnie dobry, bo pewnie mają podobne składniki, więc może wybrać to, co jest łatwiej dostępne w aptekach lub/i tańsze (zamienniki) ...?

Kuleczko, calusek w nochala! :wub:

Córka Kulki urodziła 4 szczeniaki! Już sa podrośnięte. Facet je ponoć chował przed Marzeną...............

Jesssu... :( :( :( :( :(

Niech to jasna cholera, taka mała sunia ! I znowu kolejne malizny na wsi.

A może jakąś fundacje nasłać, żeby nie było, że tylko Wy zabieracie psy.

Podpisuję się!

Posted

A niech to jasna... Co za debile z tych chłopów. Jak się im tych psinek nie zabierze, to nie małego stadka się dochowają

Posted

Niunia zrobiła się towarzyska. Już nie chce spać w naszej sypialni, tylko z psami w salonie.

Generalnie jest bezgłośna, ale dwa dni temu tak warknęła na Lukę w jakiś taki jazgotliwy sposób, że ta omija ją z daleka.

Po południu idę do weta wyjaśnić sprawę próbki.

Jakim to trzeba być idiotą, żeby przez mikroskop nie dostrzec robaków, które są widoczne gołym okiem (i to bez okularów !).