Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja tak na chwilkę...

Zaległe zdjęcia z 12.05.2015

(rana) https://py26sw-ch3302.files.1drv.com/y2p6_q7BvD3-u3tJbeW89-yBek6H77y7sks4xlDgTva9P3ZnDDoLzMno2VnALCLEo-hpBF7p8SFm_jqNt4wHybToKfQDCkf-8tgpF4UCxFw_vJpMPaXvqfbnjz38jqoSATlW0ioQtnz9oSViCcPLYJJPbdBYQpMDiwHhWSxX5MnSiM/KULCIA-adt-inka33-2015-05-12-01%28rana%29.JPG?psid=1

Pycholek trochę poruszony, bo ruchliwy był... ;)

KULCIA-adt-inka33-2015-05-12-02%28pychol

"No daj mi już spokój z tym czymś dziwnym..."

KULCIA-adt-inka33-2015-05-12-03%28pychol

Krótko-goły brzusio:

KULCIA-adt-inka33-2015-05-12-04%28brzusi

...i na koniec niespodzianka! :D

https://www.youtube.com/watch?v=hJYtt1h1Ph0

• Upvote 1
Posted

Dzisiaj zaszczepiłam Małą na wściekliznę i zaczipiowałam. Wszystko wpisałam do rozliczeń w poście 723, str 37

http://www.dogomania.com/forum/topic/143212-ma%C5%82a-6kgsunia-po-dw%C3%B3ch-operacjach-powoli-dochodzi-do-zdrowia/page-37

Brzuszek całkowicie wyleczony, z ranki na boku odpadł ostatni strupek. Poczekam parę dni na podeschniecie skórki postrupkowej i zdejmuję sukienkę.

Potem tylko uczesać i robić zdjęcia do ogłoszeń. Nie pokazując lewego, łysego boczku oczywiście.

Kupki ładne, apetyt ogromny. Tylko nadal strasznie wolno chodzi. Nie wiem czy ją szew ciągnie czy tak się przyzwyczaiła poruszać.

Posted

Był na dogo wątek psa Kango, staruszka znalezionego na ulicy, założony przez gosia7.

On też miał problemy ze wstawaniem (wiek ? spanie na gołej ziemi ?).

Gosia kupiła mu specjalny materac rehabilitacyjny (tani nie był) i to mu pomogło.

Nie czas teraz na taki wydatek, ale jeśli nic się nie zmieni z tym wstawaniem to można będzie zasugerować przyszłemu DS-owi jego zakup.

Małgosiu, mam taką "kanapę" z materacem rehabilitacyjnym. Kupowałam dla Semika, miał być wielki, ale podali wymiary zewnętrzne, a kanapa ma z 3 stron oparcie i niestety Semik nie mógł się na tym materacu wyciągnąć porządnie. Jeśli jesteś jeszcze w Warszawie, to z przyjemnością pożyczę Ci tę kanapę dla suni. Ona narazie czeka w piwnicy aż któreś posłanko w domu zniszczy sie na tyle, żeby je wymienić.

Posted

To ja poproszę fotki na maila no chyba że na fb będzie :). Filmik uroczy.

Wieczorem podeślę :)

Małgosiu, mam taką "kanapę" z materacem rehabilitacyjnym. Kupowałam dla Semika, miał być wielki, ale podali wymiary zewnętrzne, a kanapa ma z 3 stron oparcie i niestety Semik nie mógł się na tym materacu wyciągnąć porządnie. Jeśli jesteś jeszcze w Warszawie, to z przyjemnością pożyczę Ci tę kanapę dla suni. Ona narazie czeka w piwnicy aż któreś posłanko w domu zniszczy sie na tyle, żeby je wymienić.

Dziękuję bardzo :) Wieczorem zadzwonię. Jeszcze jestem.

Posted

nr konta wysłałam. Ja za chwilę się wścieknę. Znów jestem chora. Od piątku biorę antybiotyk a dziś znowu mam gorączkę.  Kto mnie weżmie na tymczas i wyleczy??????

Posted

Fakt. Mojego TZ siostra zachorowała - rzucił jej się na oko. A wizytę u okulisty proponowali jej za...3 miesiące!!!! W tym kraju naprawdę lepiej być psem, bo łatwiej dobrego weta trafić niż ludzkiego lekarza :(

Posted

Bo weterynarze na ogół lubią swoich pacjentów... ;).

Ostatnio przeczytałam takie fajne zdanie, że kiedyś firmy farmaceutyczne były zależne od lekarzy, a teraz na odwrót...

Posted

Ja þółpasiec miałm już dwa razy, na szczęście na brzuchu. Trzeciego już nie chcę!!!!!

Jeśli chodzi o odpracowanie, to marna ze mnie póki co pracownica. Mam w domu koty biegające i fruwające....

Posted

Auraa ja też proszę nr konta, chyba że zbierasz na to konto, które ostatnio dostałam.

Na bazarku uzbierało się dla Kuleczki 131,17 zł.

Posted

No to całkiem przyzwoita kwota z bazarku, cieszę się :)

a Kulka niech nadal tak pięknie się goi :)

Też bardzo się cieszę :)

Kilka fantów było adresowanych dla Kuleczki m.in. Twoje butki i perfumy :)  Masz więc w tym swój udział :D

Posted

Jak nie urok to przemarsz wojsk.

W porannej kupie znalazłam żywe robaki: krótkie, białe, cienkie nitki .Od razu pognałam do weta z próbką. Jutro po 12-ej maja być wyniki.

Dostałam aniprazol: przez 3 dni podawać 3/4 tabletki.

Z wypiski szpitalnej wynikało, że była odrobaczana 30 kwietnia i 1,2 maja, dlatego nie odrobaczałam.

W kupie południowej było coś białego, okrągłego, nie ruszającego się. Efekt aniprazolu ?

Na następny spacer biorę okulary !

Posted

Jak nie urok to przemarsz wojsk.

W porannej kupie znalazłam żywe robaki: krótkie, białe, cienkie nitki .Od razu pognałam do weta z próbką. Jutro po 12-ej maja być wyniki.

Dostałam aniprazol: przez 3 dni podawać 3/4 tabletki.

Z wypiski szpitalnej wynikało, że była odrobaczana 30 kwietnia i 1,2 maja, dlatego nie odrobaczałam.

Ale numer !

Biedactwo jeszcze robale ją gnębią, jakby tego co ma już nie było za wiele :(