inka33 Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Dzisiaj kolejna wizyta kontrolna u weta. Oczywiście gratis :) 1) Brzuszek suchy i całkowicie wyleczony 2) Bok bardzo ładnie goi się. Jak będzie strupek i odpadnie to wtedy będzie można zdjąć ubranko, bo nie będzie już swędziało i kusiło do lizania. 3) Kupki bardzo ładne 4) Brzuszka, ani ranki (jak się wygoi) nie trzeba niczym natłuszczać zewnętrznie. Wystarczy podawać codziennie z karmą po pół łyżeczki oleju z pestek winogron. Zacznę od mniejszej ilości, aby nie spowodować rewolucji. 5) Kąpiel w szamponie specjalistycznym po zagojeniu się ranki. Być może łupież zniknie samoistnie wraz z poprawą jakości jedzenia. Mojemu Dyziowi zarosły łyse uszy jak zaczęłam go porządnie karmić. 6) Sunia bardzo spokojna, więc być może udałoby się zrobić RTG bez narkozy. Z tym za jakiś czas udam się do dr Traczyka. 7) Dostałam pustą książeczkę zdrowia, wypełnię ją. Zapiszę siebie jako DT 8 ) Szczepienia można zrobić już w środę.Wet proponuje szczepionkę łączoną. Po wczorajszych dwóch "długich" spacerkach bałam się (nastraszona przez inkę), że z łapką będzie kłopot, a tu nic :) Super! :D Ad. 4) Zapytaj może, czy zamiast oleju z pestek winogron może być Gammolen (len+ogórecznik) - Bombie bardzo ładnie poprawia sierść. :) Wolałam "postraszyć". ;] Nie wiem, może to był zbieg okoliczności tylko, że na drugi dzień po sporo dłuższym dreptaniu ta łapka "nawaliła" bardziej... :unsure: Brzmi jak bajka! Domy tymczasowe to jednak najlepsza terapia dla biedaków, po biegunce ani śladu, łapinka zdrowa, za tydzień wyjazd na swieże powietrze - rewelacja! Jak to za tydzień...? Mazowszanko, to nie w ten weekend jedziecie? A awaryjny dt to mniej lepsza, co...?! ;] ;] ;] Moja właśnie wczoraj złapała :(... Współczuję... :( I trzymam kciuki za... brak ciągu dalszego! Kulka odżywa - ale cudnie :) Chyba służy jej otoczenie :) Oj... bo sobie pomyślę, że u mnie było coś nie tak... :( Wychodzi na to, że nawet ok. łyżeczki od herbaty dziennie (do Trilacu) mokrej karmy RC GI brzuszkowi Kulkowemu szkodziło... :[ Dobrze, że wet mi poradził 100% odstawienie i pomogło. :] Quote
Nadziejka Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Malenka sciskamy kciukamy serdunko kochane ale masz rajunio hohooooo Quote
auraa Posted May 16, 2015 Author Posted May 16, 2015 Inka, ty ja wyprowadzilas z najgorszego i lepszej opiekunki w takim stanie jakim byla nie znslazla by nigdzie. Quote
Mazowszanka13 Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Inka, ty ja wyprowadzilas z najgorszego i lepszej opiekunki w takim stanie jakim byla nie znslazla by nigdzie. W dodatku kosztem życia rodzinnego i urlopu TŻ-a :) Wielkie dzięki Tobie i TŻ-owi :) Quote
Mazowszanka13 Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Wiekszość dnia spędza tak. Wygląda smutno, ale potrafi cieszyć się i merdać ogonkiem. Spacerki coraz dłuższe, drepczemy sobie jak gejsze. A ranka wygląda tak. Pudła w tle to filmy na następny bazarek. Quote
auraa Posted May 16, 2015 Author Posted May 16, 2015 ale napisałam! Tak wygląda tekst pisany z telefonu. Wczoraj po raz pierwszy od kilku lat w dzielnicy była awaria prądu. Było super cicho tak spokojnie. Kiedy usunęli awarię w domu zrobiło się bardzo głośno. Wszystkie sprzety zaczęły żyć, wydawać dźwięki.Nawet pozornie wyłaczony telewizor też żyje. Najbardziej przeszkadzała mi lodówka (ale niech się nie psuje!) Ranka rzeczywiście szybko zarasta. Kulka jest smutna ale chyba nie ma się czemu dziwić. Tyle przeszła.... Quote
zebrazebra Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Suuuper pychol! Cieszę się, że wszystko idzie ku lepszemu - dzięki Wszystkim, którzy pomogli Kulce :) Quote
auraa Posted May 16, 2015 Author Posted May 16, 2015 a ja dziekuję zebrzezebrze za zdjęcia fantów... Quote
Mazowszanka13 Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 a ja dziekuję zebrzezebrze za zdjęcia fantów... To czekamy na bazarek :) Mój, niestety, dopiero za jakiś czas, jak na wieś wyjadę. Quote
konfirm31 Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Kulce zdecydowanie lepiej w różowym. Nawet minkę ma uśmiechniętą :). A jak na nią reagują Luka i Dyzio? Quote
Kejciu Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Kleszcze to totalna masakra byłam z Ziutka W Chrcynnie dziś i po powrocie znalazłam jednego na bluzce... Obrzydlistwo Quote
Mazowszanka13 Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Kulce zdecydowanie lepiej w różowym. Nawet minkę ma uśmiechniętą :). A jak na nią reagują Luka i Dyzio? Dyzio ją ignoruje, a Luka powarkuje czasami zza węgła. Nie bardzo wie jak się zachować. Kleszcze to totalna masakra byłam z Ziutka W Chrcynnie dziś i po powrocie znalazłam jednego na bluzce... Obrzydlistwo Napiszcie coś o wyprawie. Quote
Kejciu Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Dyzio ją ignoruje, a Luka powarkuje czasami zza węgła. Nie bardzo wie jak się zachować. Napiszcie coś o wyprawie. Nie ma o czym pisać... nikt nas nie wpuścił - telefonu też nikt nie odebrał... pocałowałyśmy klamkę Quote
Mazowszanka13 Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Nie ma o czym pisać... nikt nas nie wpuścił - telefonu też nikt nie odebrał... pocałowałyśmy klamkę Bardzo szkoda psów i Waszego zapału :( Quote
Kejciu Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Bardzo szkoda psów i Waszego zapału :( Ale my się nie poddamy :) 1 Quote
Mazowszanka13 Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 W wypisce ze szpitala napisali tak. Cytuję: " Sunia od początku kuleje na lewą kończynę miedniczną. Do obserwacji i w przyszłości do diagnostyki. Problemy z kolanem ? " Chodzi normalnie, nie kuleje. Drepcze powoli, czasami jak coś ją zainteresuje to przyśpiesza kroku. Natomiast ma kłopoty ze wstawaniem, nie wiem czy od miękkiego posłanka (ukochana szpitalna poducha) czy od długiego leżenia bez ruchu. W kuchni z kafelków wstaje jej się łatwiej. Nie wiem czy dlatego, że podłoże jest twarde czy dlatego, że krócej leży. Mam na wsi "twarde" posłanko z gąbki. Zobaczymy czy pomoże jej zmiana podłoża. Może te szwy ciągną i bolą przy wstawaniu ? Spacerki są coraz dłuższe i chodzi bez problemu. Nie chce na rączki, choć potrafi poprosić o to poprosić (inka33). Był na dogo wątek psa Kango, staruszka znalezionego na ulicy, założony przez gosia7. On też miał problemy ze wstawaniem (wiek ? spanie na gołej ziemi ?). Gosia kupiła mu specjalny materac rehabilitacyjny (tani nie był) i to mu pomogło. Nie czas teraz na taki wydatek, ale jeśli nic się nie zmieni z tym wstawaniem to można będzie zasugerować przyszłemu DS-owi jego zakup. Quote
Mazowszanka13 Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Kupiłam 1 kg fioletowej Acany (to wiadomość dla inka33) z jagnięciną na wagę oraz krople Sabunol. Cena Acany 22 zł za kg. Zaczynam powoli mieszać Gastro z Acaną. Sprawdził na worku-120 g dziennie. Wiosenko, zapytam weta przy okazji środowej wizyty. Quote
auraa Posted May 18, 2015 Author Posted May 18, 2015 DLA SUNI Z GUZEM KULKI OD KABAJA 13-05-2015 13-05-2015 200,00 Dziękujemy !!!!!!! ince33 przelałam 20 zł, które wydała na Kulkę. Uzupełniłam rozliczenia w pierwszym poście. Quote
Poker Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Na jakie konto mam wpłacić skromne 25 zł z bazarku ? Quote
Mazowszanka13 Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Na jakie konto mam wpłacić skromne 25 zł z bazarku ? auraa jest skarbnikiem. Dziękujemy bardzo :) Quote
Recommended Posts