haliza Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Mam propozycję, ostatnio z koleżanką kupiłyśmy budę dla małej suni na wsi na OLX za 120 zł + 30 przesyłka, buda jest całkiem przyzwoita, ocieplana. W tej chwili jest na stronie 16, pan z Bodzentyn w kieleckiem. Może udało by się uzbierać (oczywiście ja też) :) Quote
agat21 Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Jaka to kruszynka na zdjęciach... Biedna nieufna malizna. Ile dni jeszcze będzie w szpitalu? Quote
auraa Posted March 22, 2015 Author Posted March 22, 2015 Wszystko zależy od tego jak sie będzie goiła rana i czy przepuklina nie zechce się tworzyć po drugiej stronie brzuszka, co jest możliwe. Chciałyśmy wyremontować starą budę ale niestety jest to samo próchno. Budę trzeba kupić tylko za co? Póki co nie wiem czy wystarczy na opłacenie pobytu suni w lecznicy... Sunia się oswaja. W piątek łapała techniczkę za rękę a dziś pakowała się jej na kolana. Zostawiona w kojcu płakała i w rezultacie chodziła z techniczką po całej lecznicy.Pracowała nawet jako recepcjonistka :) Mała pięknie dogaduje się z innymi psami i okazało się, że nie boi się smyczy ani windy. Wczoraj była na godzinnym spacerku z panią techniczką i jej osobista sunią. Dostała dużą poduszkę i bardzo jej się spodobało leżenie na czymś miękkim. Dziś były u niej po kolei Krysia i Marzena. Panie w lecznicy się śmieją, że ta zaniedbana wiejska suczyna ma więcej gości niż psy mające swoich właścicieli. Krysia twardo uparła się, ze ja oswoi tak aby do niej podchodziła! Quote
Poker Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Taka fajna sunia się z niej robi.Aż serce pęka ,że ma wrócić do dziadów. Quote
elik Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Mam propozycję, ostatnio z koleżanką kupiłyśmy budę dla małej suni na wsi na OLX za 120 zł + 30 przesyłka, buda jest całkiem przyzwoita, ocieplana. W tej chwili jest na stronie 16, pan z Bodzentyn w kieleckiem. Może udało by się uzbierać (oczywiście ja też) :) Strony na OLX to loteria. Artykuły coraz to na innej stronie się znajdują. Podaj link do tego ogłoszenia. Quote
auraa Posted March 23, 2015 Author Posted March 23, 2015 Nam tez szkoda ją tam oddawać ale nie zapominajmy o drugiej suczce, której same na pewno nie złapiemy. To są suczki jednego właściciela. Akceptują jedna osobę. Nie wiem czy ona była głaskana, przytulana.. Może jako szczeniak ale śmiem wątpić? Quote
Poker Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Jestem !!! Jak z kasą? Mogę skromną dyszkę podesłać, bo dobrzy ludzie dali. Quote
auraa Posted March 23, 2015 Author Posted March 23, 2015 Czekam na lekarkę, która zdecyduję jakie będą koszty. Nic nie potrafię powiedzieć... Quote
elik Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Ja też zaglądam. Stale nie siedzę, ale śledzę co się dzieje :) Quote
agat21 Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Ja też zaglądam. Stale nie siedzę, ale śledzę cop się dzieje :) ja też Quote
auraa Posted March 26, 2015 Author Posted March 26, 2015 Wczoraj sunia, która na SGGW otrzymała imię Kulka była obejrzana przez lekarza. W poniedziałek prawdopodobnie będzie miała zdjęte szwy i zrobione usg. Wtedy okaże się co dalej. Czy panna zdrowa, czy przepuklina zaczyna wypychać się z drugiej strony. Na razie wszystko jest świeże i brzuszek jest jeszcze spuchnięty dlatego nic nie wiadomo. Wczoraj Krysia pojechała do niej wieczorkiem i dobrze zrobiła, bo sunia mogła się wysikać i wykupciać na spacerku a tak to biedulka trzyma ile może wytrzymać. Kuleczka już czuje się w lecznicy jak w domu . To ona prowadziła Krysię na spacer i z powrotem. Teraz dostaje tyle jedzenia i śpi na takich piernatach jakich nigdy w zyciu nie miała. Quote
elficzkowa Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Jak to dobrze, że nadszedł dla niej ratunek. Niech maleńka zdrowieje. Quote
elik Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 No i z dzikuska szybko zrobiła się słodka sunia :) Pewnie i z córcią też tak będzie. Quote
auraa Posted March 26, 2015 Author Posted March 26, 2015 Tak, niech zdrowieje, tylko martwię się kosztami..... Quote
elik Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Tak, niech zdrowieje, tylko martwię się kosztami..... Faktycznie przydałby się jakiś BDT w okolicach lecznicy, ale pewnie to niemożliwe :( Quote
auraa Posted March 27, 2015 Author Posted March 27, 2015 Oj, tak przydałby się. Ona nie może tam wrócić z najmniejszą nawet ranką. Miałam na tymczasie sunię, która dwa tygodnie po sterylizacji weszła do zarzęsionej wody, bo myślała , że to trawa i dostała stanu zapalnego na brzuszku, mimo, że rana wydawała się całkiem zagojona. Quote
haliza Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Strony na OLX to loteria. Artykuły coraz to na innej stronie się znajdują. Podaj link do tego ogłoszenia. bez linku - olx buda dla psa Bodzentyn Quote
auraa Posted March 29, 2015 Author Posted March 29, 2015 Istnieje realne podejrzenie, ze przepuklina przemieszcza się na drugą stronę brzuszka. Jutro Kulka zostanie dokładnie zbadana. Oby się to nie potwierdziło. Mała uwielbia spacerki, nie chce siedzieć w kojcu i kiedy ją tam zostawiają bardzo płacze. Wczoraj była u niej Marzena. Quote
Mazowszanka13 Posted March 29, 2015 Posted March 29, 2015 A wszczepili jej siatkę w powłoki brzuszne? Tak zrobili u Sońki od Nutusi i Cori od Ewy Marty. Na SGGW jest za dużo lekarzy, trudno się z nimi dogadać. Jeden nie wie co robi drugi. Quote
elik Posted March 29, 2015 Posted March 29, 2015 Istnieje realne podejrzenie, ze przepuklina przemieszcza się na drugą stronę brzuszka. Jutro Kulka zostanie dokładnie zbadana. Oby się to nie potwierdziło. Mała uwielbia spacerki, nie chce siedzieć w kojcu i kiedy ją tam zostawiają bardzo płacze. Wczoraj była u niej Marzena. Biduleńko, oby nie :( Quote
agat21 Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Biedactwo :( Tylko nie następna przepuklina :( Quote
Recommended Posts