Marysia R. Posted November 11, 2016 Posted November 11, 2016 Trzymam mocno kciuki, oby się udało! :) Quote
auraa Posted November 12, 2016 Author Posted November 12, 2016 Szczeniaki już zabrane. Przyjęła je fundacja Znajdki. Miały iść do domu tymczasowego ale niestety w ostatniej chwili się wycofał. Na szczęście Jola Boczkowska z fundacji zgodziła się je przyjąć. Tam na wsi naprawdę nie były bezpieczne. Biegały po nieogrodzonym podwórku w pobliżu jezdni. Nie wiem czy to prawda ale dziś jeden z facetów ponoć powiedział Marzenie, żeby je zabierać bo je ukatrupi. Kiedy Krysia z Maćkiem przyjechali po maluchy , to nawet pomagał je łapać bo dwa weszły głęboko w dziurę i nie można było się do nich dostać. Na dzień dzisiejszy nawet zgodzili się na sterylizację. Ciekawe co będzie kiedy będziemy chciały ją zabrać. Szkoda mi Miki, bardzo się bała w czasie całej akcji. To taka delikatna sunia. Niestety po sterylizacji musi tam wrócić bo inaczej nie będziemy mogły pomóc już zadnemu psu. Quote
auraa Posted November 13, 2016 Author Posted November 13, 2016 Maluchy już są odrobaczone i odpchlone . Skakały po nich pchły wielkości kleszczy. Biedactwa są wystraszone bo do tej pory nie miały za wiele kontaktów z człowiekiem. Najbardziej boi się najmniejszy z piesków. Trzymajcie kciuki, zeby dobrze zniosły odrobaczanie. Ponieważ fundacja ma długi , proszę o wsparcie ich utrzymania. Może jakiś bazarek ??? Quote
Mazowszanka13 Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 Świetna wiadomość :) Od poniedziałku majstruję bazarek. Quote
auraa Posted November 14, 2016 Author Posted November 14, 2016 Maluszki proszą o wsparcie! Nie dodałam, ze tam na wsi martwiłyśmy się również czy nie porwą ich drapieżne ptaki. One są naprawdę malutkie a juz były przypadki porwania małych króliczków czy kurcząt. Quote
agat21 Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Coś trzeba pomyśleć, żeby wynagrodzić fundacji tę pomoc, jakiś grosik wysupłam dla nich Quote
Mazowszanka13 Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Auraa, może dobrze by było im watek założyć, żeby śledzić ich dalsze losy. No i pomoc bazarkową łatwiej przekazać. 1 Quote
malagos Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 To dobry pomysł. I tam dawać zdjecia, bo z ogłoszeniami trzeba by ruszać niebawem. Quote
Poker Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 20 minut temu, auraa napisał: Tak założę im osobny wątek. To wpisz tu link Quote
Tyśka) Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Uff... cieszę się, że szczeniaki bezpieczne. Wspaniała robota! Quote
Mazowszanka13 Posted April 10, 2017 Posted April 10, 2017 Dostałam nowe zdjęcia Kulki. Miło, że Państwo pamiętali :) Zdjęć było więcej, ale tylko jedno udało mi się wstawić (przez pobierz pliki). Spróbuje później przez Fotosika. Quote
elik Posted April 10, 2017 Posted April 10, 2017 22 minuty temu, Mazowszanka13 napisał: Dostałam nowe zdjęcia Kulki. Miło, że Państwo pamiętali :) Zdjęć było więcej, ale tylko jedno udało mi się wstawić (przez pobierz pliki). Spróbuje później przez Fotosika. Piękna para :) Teraz nie trzeba korzystać z fotosika ani innych serwerów do zdjęć. Trzeba zdjęcie zgrać na dysk, zmniejszyć do około 600 pikseli i z dysku wkleić na wątek poprzez funkcję -wybierz pliki- (na dole okienka dialogowego po lewej stronie). Quote
Mazowszanka13 Posted April 10, 2017 Posted April 10, 2017 Nie daję rady zmniejszyć tych zdjęć :( Quote
Mazowszanka13 Posted April 10, 2017 Posted April 10, 2017 Zatrudniłam męża, ale też ma problemy. Quote
elik Posted April 10, 2017 Posted April 10, 2017 4 godziny temu, Mazowszanka13 napisał: Zatrudniłam męża, ale też ma problemy. Zakończyłam bazarek i pakowałam fanty, dopiero teraz zaczynam podczytywać wątki :) Podeślij do mnie te zdjęcia to wstawię, jeśli tylko nie mają jakiegoś błędu przez który nie można ich wkleić na wątek :) Adres e-mail przesłałam na PW. Quote
elik Posted April 11, 2017 Posted April 11, 2017 Bardzo proszę :) Czy jej się w główce nie pomiesza z nadmiaru szczęścia 2 Quote
Recommended Posts