Jump to content
Dogomania

BAFI,11-letni amstaff oddany do schroniska,oddany przez opiekuna...odszedł w schronisku...

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Nie był jeszcze kastrowany.Wydaje się łagodny,nie reaguje żywiołowo na inne psiaki.Siedzi w boksie sam.To boks drewniany,mam nadzieję,że na zimę będzie dla niego lepszy niż boks betonowy.To jego pierwsza zima w schronisku...

Czy już jest po kastracji? Jaki jest stan jego zdrowia? Czy możesz już więcej o nim napisać? Jak chodzi na smyczy? Jaki ma stosunek do innych psów, ludzi znanych i obcych? Im więcej informacji, tym lepiej. 

Posted

Bafi juz po kastracji około miesiąca temu.Nie było żadnych problemów.Jest psiakiem zdrowym,wydaje się tylko,ze trochę sztywno chodzi.Może to stawy.Poproszę DogAngel o filmik,wtedy będzie mozna ocenić jak się porusza.

Na smyczy chodzi bardzo dobrze,nie ciągnie ,nie spieszy się.Wychodzi na spacer z różnymi wolontariuszami,także z uczniami z Technikum Weterynaryjnego i nie ma problemu w kontaktach z różnymi ludźmi,nawet tymi ,których widzi poraz pierwszy.

Pytałam też w schronisku jak zachowuje się Bafi.Powiedziano mi,że lubi pieszczoty i czasami sam przychodzi ,żeby go pogłaskać.Ale ma też swój charakter.Kiedy pewnego razu poproszono go o opuszczenie wybiegu(jakieś prace porzadkowe) to Bafi mruczał pod nosem.

Kiedy wychodzi na spacer z wolontariuszami wydaje się,że nie zwraca uwagi na inne zwierzęta,idzie przed siebie.

Spróbuję wziąć go na dłuższy spacer i zapytam pozostałych wolontariuszy,może  wtedy uzupelnię informację o inne spostrzeżenia.

Posted

Bafi juz po kastracji około miesiąca temu.Nie było żadnych problemów.Jest psiakiem zdrowym,wydaje się tylko,ze trochę sztywno chodzi.Może to stawy.Poproszę DogAngel o filmik,wtedy będzie mozna ocenić jak się porusza.

Na smyczy chodzi bardzo dobrze,nie ciągnie ,nie spieszy się.Wychodzi na spacer z różnymi wolontariuszami,także z uczniami z Technikum Weterynaryjnego i nie ma problemu w kontaktach z różnymi ludźmi,nawet tymi ,których widzi poraz pierwszy.

Pytałam też w schronisku jak zachowuje się Bafi.Powiedziano mi,że lubi pieszczoty i czasami sam przychodzi ,żeby go pogłaskać.Ale ma też swój charakter.Kiedy pewnego razu poproszono go o opuszczenie wybiegu(jakieś prace porzadkowe) to Bafi mruczał pod nosem.

Kiedy wychodzi na spacer z wolontariuszami wydaje się,że nie zwraca uwagi na inne zwierzęta,idzie przed siebie.

Spróbuję wziąć go na dłuższy spacer i zapytam pozostałych wolontariuszy,może  wtedy uzupelnię informację o inne spostrzeżenia.

Romka, dzięki. 

• 2 weeks later...
Posted

DogAngel nakręciła filmik z Bafim:

http://instagram.com/p/wVuJoPx3tU/?modal=true

Można zobaczyć jak się porusza.

Mały bardzo zeszczuplał,został zgłoszony do lecznicy,otrzymuje leki.A tak wyglądał tydzień temu:

1507188_1576761322539431_268237059518066

1981850_1576761339206096_363232619848878

...wychodzimy na spacer,Bafi chciał pić.

10393545_1576761412539422_90608362711846

W oczekiwaniu na przysmak,bierze z ręki bardzo delikatnie

A tu poniżej z Aksą,która odwiedziła schronisko;

10154912_1576761425872754_20573066808876

1924340_1576761429206087_499635553542961

Posted

Już na wcześniejszych zdjęciach widać było, że schudł. Nie ma zainteresowania starszymi amstaffami. Karis jest u nas ponad rok i nie było żadnego telefonu w jego sprawie - nawet głupiego. 

Trzeba próbować i ogłaszać biedaka. 

Posted

Hop,DZIĘKUJĘ!

Posted

Czy jest już ktoś do sprawdzenia domku?

Już nie ma takiej potrzeby. Romka wczoraj pojechała z Bafim do zainteresowanego domu, a potem wróciła z nim do schroniska. W wolnej chwili sama wszystko opisze. 

Posted

Niestety i tak się zdarza. Też tak kiedyś miałam i sunia do dziś, a minęło już kilka lat, jest u mnie na tymczasie ;)

Szkoda, że nie udało się psince na stare lata :(