hop! Posted November 18, 2015 Posted November 18, 2015 Najwyraźniej fundacja nie chciała brać udziału w sprawie Bafiego. Tak naprawdę decydujące znaczenie będzie miało zachowanie Bafiego w nowym miejscu. To starszy psiak, ukształtowany, z pewnymi nawykami. Nie wiadomo, jak z jego zdrowiem. Pani, która chce mu pomóc, ma dobre chęci, ale czy to wystarczy? Czas pokaże. Quote
Alicja Posted November 18, 2015 Posted November 18, 2015 Najwyraźniej fundacja nie chciała brać udziału w sprawie Bafiego. Tak naprawdę decydujące znaczenie będzie miało zachowanie Bafiego w nowym miejscu. To starszy psiak, ukształtowany, z pewnymi nawykami. Nie wiadomo, jak z jego zdrowiem. Pani, która chce mu pomóc, ma dobre chęci, ale czy to wystarczy? Czas pokaże. Jo 37 ma doświadczenie więc domek sprawdzi dobrze . Bafi ma już swoje latka , ale jeśli dom pozwoli mu na ,,bycie sobą ,, i uszanuje przyzwyczajenia to powinno być dobrze .Chociaż myślę , że on was pokochał jak swój dom , tylko na stare lata ciepełko domowe by naprawdę się przydało Quote
Kropka:) Posted November 18, 2015 Posted November 18, 2015 A ja mysle że Bafi świetnie zaaklimatyzuje sie w nowym miejscu! Nie wiem czy panie pamiętają jak pojechał raz do domu, gdzie tego samego dnia wrócił bo pani nie przemyślała adopcji. Bafik wpakował sie na kanapę i jakby nigdy nic zasnął! On potrzebuje ciepłego domku, zima w schronisku będzie dla niego bardzo trudna! Quote
Jo37 Posted November 18, 2015 Posted November 18, 2015 Jestem umówiona na sobotę na godz. 9.30 . To nie jest Białołęka a Wola/Jelonki . Quote
Jo37 Posted November 18, 2015 Posted November 18, 2015 Jestem umówiona na sobotę na godz. 9.30 . To nie jest Białołęka a Wola/Jelonki . Quote
Romka Posted November 18, 2015 Author Posted November 18, 2015 Jestem umówiona na sobotę na godz. 9.30 . To nie jest Białołęka a Wola/Jelonki . Bardzo przepraszam ale tak mnie poinformowali znajomi Quote
Romka Posted November 18, 2015 Author Posted November 18, 2015 Romka, jak wyszły badania Bafiego? Już odpowiadam! Jak przekazała mi dziś dr Maja z lecznicy schroniskowej,Bafi ma lekką niedoczyność tarczycy.Nerki i wątroba są zdrowe.Serce też.Bafi ma trochę sztywny chód,więc trzeba będzie mu także wzmocnić stawy. Przy tej wadze ciała Bafi powinien otrzymywać 4 tabletki eutyroksu(lek na tarczycę) dziennie.Miesięczny koszt leku dla Bafiego to około 10 zł.Propnowany przez lekarza lek na stawy to koszt około 56 zł na 3 miesiące.A zatem koszt leków dla Bafiego to około 20-30 zł miesięcznie Do tego należy doliczyć koszt badań,które należałoby powtarzać co kilka miesięcy, to kwota około 80zł Myślę,że to bardzo dobra informacja! Czekamy teraz na wizytę Jo37. Quote
Jo37 Posted November 18, 2015 Posted November 18, 2015 Bardzo przepraszam ale tak mnie poinformowali znajomi Dla mnie to lepiej bo dużo bliżej. Quote
hop! Posted November 18, 2015 Posted November 18, 2015 Już odpowiadam! Jak przekazała mi dziś dr Maja z lecznicy schroniskowej,Bafi ma lekką niedoczyność tarczycy.Nerki i wątroba są zdrowe.Serce też.Bafi ma trochę sztywny chód,więc trzeba będzie mu także wzmocnić stawy. Przy tej wadze ciała Bafi powinien otrzymywać 4 tabletki eutyroksu(lek na tarczycę) dziennie.Miesięczny koszt leku dla Bafiego to około 10 zł.Propnowany przez lekarza lek na stawy to koszt około 56 zł na 3 miesiące.A zatem koszt leków dla Bafiego to około 20-30 zł miesięcznie Do tego należy doliczyć koszt badań,które należałoby powtarzać co kilka miesięcy, to kwota około 80zł Myślę,że to bardzo dobra informacja! Czekamy teraz na wizytę Jo37. Na początku robi się badania częściej, potem już rzadziej. Ważne, żeby ustalić dobrą dawkę Euthyroxu i podawać go dwa razy dziennie. Bafi będzie musiał dostawać ten lek do końca życia. Bardzo dobry preparat na stawy to Apto-Flex - http://allegro.pl/aptus-apto-flex-500-ml-na-stawy-super-cena-i5800672407.html. Warto od niego zacząć, a potem można zmienić na coś tańszego w ramach profilaktyki. Dobrze, że Bafi nie ma poważniejszych schorzeń. W domowych warunkach, leczony i pod dobrą opieką na pewno odmłodnieje. :) Trzymam kciuki i czekam na wieści! Quote
Alicja Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 Jaką dawkę Euthyroxu Bafi musi dostawać ? Quote
Jo37 Posted November 21, 2015 Posted November 21, 2015 Już po wizycie . Dokładnie powiedziałam wszystko Romce bo to przecież ona podejmie ostateczną decyzję. Myślę ,że bardzo duże znaczenie będzie miało to , jak będą się zachowywały psiaki wobec siebie. Sunia do człowieka jest bardzo kontaktowa.. Quote
Romka Posted November 21, 2015 Author Posted November 21, 2015 Już po wizycie . Dokładnie powiedziałam wszystko Romce bo to przecież ona podejmie ostateczną decyzję. Myślę ,że bardzo duże znaczenie będzie miało to , jak będą się zachowywały psiaki wobec siebie. Sunia do człowieka jest bardzo kontaktowa.. Jo,BARDZO,BARDZO DZIĘKUJĘ!!! Po Twoim telefonie a dzwoniłaś tuż po schronsiku , pogadałyśmy w gronie wolontariuszy ,analizując ostateczne,za i przeciw tej adopcji. Rozmawiałam też z wieloma osobami,które prowadzą adopcje i analizowałam przypadek.Rozmawiałyśmy także w gronie wolontariuszek. Zdecydowałyśmy,że Bafi pojedzie do domu tymczasowego do p.Elizy do Warszawy Bafi jest starszym panem potrzebuje ciepła i domku na starość.Cieszymy się,że jak na starszego pana jest w dobrej kondycji.Brakuje mu tylko domku. To jest domek w bloku.Dwoje dorosłych ludzi.Suczka,młoda i być może zbyt aktywna dla Bafiego ale bardzo przyjazna i łagodna. Pani dysponuje klatką kenelową Mamy nadzieję,że będzie to spokojny dom i mam nadzieję,że psiaki dogadają się.Pani Eliza opiekowała się swojego czasu dwoma amstafami. Pani Eliza jest osobą,którą zna DogAngel.Liczymy na informacje z pierwszej ręki,nie tylko z domku Bafiego. Ten informacja jest dla nas istotna! Propozycja adopcji starego amstaffa to jest coś co nie trafia się często Teraz pozostaje ustalenie warunków przekazania Bafiego do domu tymczasowego.Pani Eliza będzie dzwonić jutro do schroniska. Quote
Romka Posted November 21, 2015 Author Posted November 21, 2015 Jaką dawkę Euthyroxu Bafi musi dostawać ? Alicjo,cztery tabletki,ale nie wiem jakiej wielkości. Quote
Alicja Posted November 21, 2015 Posted November 21, 2015 Alicjo,cztery tabletki,ale nie wiem jakiej wielkości. to dajcie znać jak będzie wiadomo ,zawsze coś z moich recept mogę zrealizować na psiaka , choruję od 20 lat więc lek mam w domu stale , tylko ważna wartość ( są od 25 do 200 ) Quote
Alicja Posted November 25, 2015 Posted November 25, 2015 W sobotę jedzie:) trzymam kciuki , aby się zadomowił Quote
hop! Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 Na fejsie widziałam fotki z wyjazdu ze schroniska i z DT. Trzymam kciuki! Quote
Romka Posted November 29, 2015 Author Posted November 29, 2015 Dzięki za trzymanie kciuków na pewno przydadzą się :) A teraz jak zawsze zdjęcia. Po kąpieli w ciepłej wodzie,w łazience schronisowej (a co!),Bafi dostał ubranko i czekał na wyjazd w pomieszczeniach schroniska: Stał spokojnie i widać,że kąpiel to nie jest coś czego nie znał.Oczywiście kąpał p.Tomek bo tylko jemu Bafi pozwalał na taki,dość obcesowy dotyk :) A tu już po kąpieli,w ubranku: Za to,że był taki grzeczny dostał gotowaną wątróbkę :) Zaopatrzony w leki na tarczycę i stawy oraz receptę: Pojechał do domu tymczasowego do Warszawy: Quote
Romka Posted November 29, 2015 Author Posted November 29, 2015 Ostatnie chwile w schronisku: A to nowa opiekunka Bafiego i Fama "siostrzyczka" Quote
Romka Posted November 29, 2015 Author Posted November 29, 2015 I pojechali: Bafi,kochany,bądź szczęsliwy piesku... Quote
Romka Posted November 29, 2015 Author Posted November 29, 2015 A to już zdjęcia z domku: DO BAFIEGO MOŻNA TEŻ ZAJRZEĆ TU: https://www.facebook.com/events/1624311907854427/ Quote
Romka Posted November 29, 2015 Author Posted November 29, 2015 Jaką dawkę Euthyroxu Bafi musi dostawać ? Tu jest odpowiedź: Quote
Romka Posted November 29, 2015 Author Posted November 29, 2015 Bafi nadmiernie robi siusiu.Na spacerkach zaznacza a kiedy przyjdzie do domu,robi siusiu,w domu.To jest problem dla domku tymczasowego ponieważ Bafi potrafi zrobić siusiu co najmniej 20 razy dziennie. Być może jest to symptom choroby,której nie dostrzegł lekarz z lecznicy schroniskowej.Opiekunka Bafiego pokaże Bafiego lekarzowi. Jeśli wykluczymy chorobę być może trzeba będzie zastanowić się nad innymi powodami takiego zachowania Bafiego Quote
Recommended Posts