Zosia123 Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Zulus mieszka w DT u Dziuniek. Bardzo potrzebna pomoc finansowa!!! :( -------------------------------------------------------------------------------------- Zakładam ten wątek dla psa, którego znam tylko ze zdjęć i z opisu wolontariuszki z Warszawy. Więcej informacji: Marta: 691 686 763 Zulus, gdyby ktos o niego zadbal bylby przepieknym prawie owczarniem australijskim lub bernenskim psem pasterskim. Przemily, lagodny o delikatnym futrze. Obecnie jego futro to syf malaria z lupiezem, grzybem i wszystkim co sie da . Ma masywne zmiany zwyrodnieniowe w stawach, chod sztywny , pilnie potrzebuje leczenia i wyjscia z betonowego boksu bo po tej zimie juz sie moze nie podniesc. Na domiar zlego doznal wlasnie jakiegos urazu lapy ( rana , spuchnieta lapa, jest wlasnie leczony ). Ten pies z cala pewnoscia nie wytrzyma juz w schronisku dlugo. Zaniedbany, nie leczony na te stawy:-( Zal patrzec.... Quote
faith35 Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Zosia123, jakby co, to wiecie - u mnie miejsca jest full ;) załóżcie wydarzenie na fb, trzeba zacząć go leczyć... ah, taki podobny do australijczyka! Trzeba "tylko" wyleczyć, wypięknić i o cudaka domki się bić będą! Quote
Zosia123 Posted September 22, 2014 Author Posted September 22, 2014 Faith, dziękuję :) Ja mam już 3 psy w hoteliku (i 3 w domu) i kolejnego nie wezmę na siebie :( Musimy porozsyłać wątek, może ktoś inny pomoże... Quote
faith35 Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Dzwoniłam do P. Marty, Zosia123, możesz podać mi swój numer? Zadzwonię :) Quote
Zosia123 Posted September 24, 2014 Author Posted September 24, 2014 Zulus bardzo potrzebuje zabrania ze schroniska, on tam praktycznie nie przeżyje kolejnej zimy. Idealny byłby dom, nawet tymczasowy. A może ktoś dałby parę złotych na hotelik?... Quote
Beta1 Posted September 27, 2014 Posted September 27, 2014 Jestem! Będę śledzić. Dołączę się finansowo Quote
asiuniab Posted September 27, 2014 Posted September 27, 2014 też jestem u Zuluska, trzeba znaleźć Mu coś sensownego, może ktoś z Jego okolic coś podpoie? Quote
Zosia123 Posted September 27, 2014 Author Posted September 27, 2014 Radziłam Marcie, żeby coś zorganizowała koło Warszawy. Małgosiu gdybyś coś wymyśliła, to zadzwoń do Marty. Jej nie ma na Dogomanii. Zulus jest podobno w tragicznym stanie... w sumie nie wiem, dlaczego dziewczyny dały mi Aresa, a nie Zulusa. Quote
asiuniab Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 nic widzę, że się nie ruszyło, czy pies ma może jakieś wydarzenie, może tam będzie więcej ludzi; albo przypuszczam, że są fundacje, które zajmują się australijczykami, albo berneńczykami? Quote
asiuniab Posted October 3, 2014 Posted October 3, 2014 i czy coś może się zmieniło w kwestii psiaki, czy znalazł się jakiś ratunek dla staruszka? Quote
Zosia123 Posted October 5, 2014 Author Posted October 5, 2014 Asiu ja nie wiem, sama próbuję teraz ogarnąć dwa psiaki od nas, których los jest niepewny... :( Quote
asiuniab Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 Zosia wiem, Babulinkę i Zdzicha i wiem, że jest jeszcze Leon:( Quote
dziuniek Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Dopiero trafiłam na watek. Piszcie na Koszyczku o wątkach psów z Palucha: http://www.dogomania.com/forum/topic/78762-w-wa-koszyczek-niechcianych-staruszk%C3%B3w-spis-str-1-i-2/ Dziewczyny, co środa mam kontakt z Zulusem. Jest z nim coraz gorzej, chociaż wyszedł z rany ciętej na łapie. Przebywa już nie w klatce, ale we wspólnej salce. Ten pies to obraz nędzy i rozpaczy, a jednocześnie jest wielką przytulanką, lgnie do człowieka, chce iść na spacer. Ma chyba coś neurologicznego, trzyma ciągle głowę przechyloną, wczoraj pisnął, jak dotknęłam, nie wiem, czy boli go w ogóle, czy coś tam się pojawiło. Nagrałam filmik, jest kiepskiej jakości, ale popatrzcie. Po moim ogłoszeniu dzwoniło parę osób, ale żadna nie mogła wziąć go do siebie. To jest pies domowy!!! Kanapowy!!! Musimy coś zrobić. Ja mam swoich siedem i obsługuję kilka wydarzeń na fb. Nie dam rady i jego ciągnąć. On musi znalezć WŁASNY DOM, nie hotelik, nie boks. Najwyżej DT, ale domowy i nie zapsiony po sufit. Pies bardzo kontaktowy, tym bardziej serce się kraje, gdy musi zostawać tam sam, nie rozumiejąć, co się z nim dzieje, że go boli, że nie może dużo chodzić. Musimy coś zrobić!!! Może któraś z Was zrobi wydarzenie, ja dorzucę zdjęcia. Ponieważ wg mnie sprawa jest bardzo pilna, podaję mój tel.: 696 428 111 http://tinypic.com/player.php?v=f9h3kh%3E&s=8#.VFIYlvmG9-w Quote
dziuniek Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Moje ogłoszenie na fb., możecie je jakoś wykorzystać do wydarzenia. Nie piszę tego często, ale tutaj liczy się każda godzina. Z tym psiakiem jest bardzo źle - nie ma szans na przetrwanie kolejnej zimy w schronisku - jeżeli możecie zabierzcie go na ostatnie miesiące do domu - proszę - poszukiwany dom stały lub fundacja, która mogłaby pomóc Zulusowi. Nie uda się cofnąć czasu, ale można dać mu piękne chwile w domu, które sprawią, ze zapomni o schronisku. Zulus 189/12 Dwa lata temu był zdrowym, pięknym psem. Ale wtedy nikt się nim nie zainteresował. Teraz Zulus jest psim staruszkiem, schorowanym i smutnym. Ciągle garnie się do człowieka, chce biec na spacer- a tu nóżki odmawiają posłuszeństwa. Choróbska tylko czyhają. Nie pozwólmy temu psu odejść w schronisku, bez zaznania chociaż odrobiny miłości i opieki człowieka! Dla Zulusa jest tylko jedno wyjście- WYJŚCIE DO DOMU! Własnego, gdzie zrozumie, że są dobrzy, kochający ludzie na tym świecie, gdzie może jeszcze odżyje, wykapany, wyczesany, leczony i KOCHANY! Telefon: Wanda 696 428 111 Quote
asiuniab Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 dobrze dziunek, że trafiłaś na wątek Zuluska; czyli po pierwsze trzeba dowiedzieć się czy boli Zulusa głowa, szyja czy ucho, i dlatego ma głowę skręconą i tu należy Mu ulżyć; no a po drugie bez wątpienia niezbędny; Quote
asiuniab Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 tak teraz zobaczyłam, że u dexterki jest wolne miejsce, tylko to w koło opola, to daleko,no i to hotelik; http://www.dogomania.com/forum/topic/132700-bdt-i-hotelik-u-dexterki-zaprasza-wolne-miejsce/page-19 Quote
dziuniek Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Przede wszystkim potrzebne wydarzenie na fb, tam szybciej można rozesłać i otrzymać pomoc. Quote
asiuniab Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 ja na fb się poruszam słabo, żeby nie powiedzieć, gorzej niż słabo:( Quote
dziuniek Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Ok., jak się nikt nie znajdzie, cos zadziałam, już chyba w innym wymiarze czasowym... Quote
Zosia123 Posted October 31, 2014 Author Posted October 31, 2014 Dziuniek dzięki że tu zajrzałaś, ale chyba Dogomania faktycznie schodzi "na psy", ostatnio żadnej pomocy... :( Quote
Zosia123 Posted October 31, 2014 Author Posted October 31, 2014 Jeżeli znasz biedaka to wolałabym żebyś Ty mu założyła wydarzenie, a ja obiecuję rozsyłać. Quote
Recommended Posts