inka33 Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Konfirm, zaznaczasz (podlinkowany przeze mnie) banerek myszką (podświetlasz), naciskasz ctrl+c (kopiuj), przechodzisz do edycji sygnaturki, stawiasz tam kursor i wciskasz ctrl+v (wklej). Wtedy powinien przenieść Ci się banerek razem z linkowaniem. a bez linka wychodzi prawdopodobnie wtedy, gdy używasz opcji "kopiuj obrazek" i "wklej obrazek" czy jakoś tak. ;) Quote
konfirm31 Posted October 30, 2014 Author Posted October 30, 2014 A nie moówiłam, że jesteś mądra i zdolna :) - Dziękuję i za piękny banerek i za naukę :loveu: Quote
Mazowszanka13 Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 No i wymodziłam bazarek. Skok przez banerek. Zapraszam :) Quote
konfirm31 Posted October 31, 2014 Author Posted October 31, 2014 Na bazarku już byłam, zakupy - zrobione. Dziękuję za bazarek w imieniu własnym i Randy :). Randa jest zwisłoucha i co jakiś czas, zaglądam jej do tych uszu i zakrapiam Otifree - i dzisiaj był ten dzień. Bardzo tego nie lubi. Nie broni się zębowo(nie ma takich odruchów), ale wije się i łepek wykręca jak tylko może. A potem - biegnie pod lodówkę, po pasztet - w nagrodę. A telefony milczą, chociaż, są pobierane(w ilościach umiarkowanych). TZ mi mówi, że zawsze chciałam miec dwa psy - no, to mam. A ja Mu tłumaczę, że ten drugi, to tymczas i ma iść do siebie, żeby było miejsce dla następnego psa. No, to znowu będą dwa psy - stwierdził TZ ze zmartwiona miną.......... Quote
Nutusia Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 No, ale właśnie chodzi o to, żeby ten drugi był "przechodni" ;) :) Quote
konfirm31 Posted October 31, 2014 Author Posted October 31, 2014 No, ale właśnie chodzi o to, żeby ten drugi był "przechodni" ;) :) TZ tego nie łapie ;). Dwa psy, to dwa, nie jeden :) Quote
Nutusia Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 No patrz, a mój łapie, że 4 są nasze (w dodatku wie które! :megagrin: ), a reszta "chwilowo dodatkowe" ;) Quote
konfirm31 Posted October 31, 2014 Author Posted October 31, 2014 Lepszy? gorszy?........... z matematyki ? Quote
Nutusia Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Z matmy niezły - w końcu żyje z cyferek i bilans musi mu się zgadzać ;) Quote
konfirm31 Posted October 31, 2014 Author Posted October 31, 2014 No, to padło na mojego TZ. Z tą matematyką ;). Panienki zbiegane po psacerku, połknęły obiad i poszły grzecznie spać. Zdjęć nie robiłam bo pochmurno, no i miejsce - to samo . Quote
Nutusia Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Wiesz Krysiu, jest jeszcze coś takiego jak... "myślenie życzeniowe" :megagrin: Quote
konfirm31 Posted October 31, 2014 Author Posted October 31, 2014 Masz rację:). Zadzwonił właśnie telefon. Ale - nie ten. Pan mieszka pod Ostrołęką na wsi. Wypatrzył psa w ogłoszeniu. Zmartwił się, że to suka. No i Maków jest za daleko..... No, to czekamy na TEN telefon :) Quote
Nutusia Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 No, jeśli z Ostrołęki do Makowa za daleko, to zdecydowanie nie był TEN telefon ;) Quote
malagos Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Masz rację :). Zadzwonił właśnie telefon. Ale - nie ten. Pan mieszka pod Ostrołęką na wsi. Wypatrzył psa w ogłoszeniu. Zmartwił się, że to suka. No i Maków jest za daleko..... No, to czekamy na TEN telefon :) Bo moze pan w konie chciał jechać?...... Czekamy zatem na inne propozycje. Quote
konfirm31 Posted November 1, 2014 Author Posted November 1, 2014 Randa świeżo przygarnięta, była cichutka. Teraz, zaczyna pyszczyć, szczególnie w oczekiwaniu na podanie miski - strasznie jest niecierpliwa. Ćwiczymy (pozytywnie), oduczanie od szczekania, bo ma zadatki na szczekaczkę. Są pewne sukcesy ;). Na spacerach, Randa szczeka, zachęcając Bliss do wspólnej zabawy = gonitwy, ale w takim przypadku - wolno jej. No i jak ktoś dzwoni do drzwi (Bliss szczeka tylko pod płotem na działce). Quote
inka33 Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Randa zaczyna mi przypominać... pewną kłótnicę... :siara: Quote
konfirm31 Posted November 2, 2014 Author Posted November 2, 2014 Oj, kłótnica :(. Na dzisiejszym leśnym psacerku, tak zaczepiała Bliss, że doszło do paszczoczynów. Na szczęście - niegroźnych(lekarza nie szukamy), ale nie była to już zabawa...... Quote
konfirm31 Posted November 2, 2014 Author Posted November 2, 2014 Dwubanerkowa Randa (Dzięki TZmestudio :) ) z pewnością znajdzie wkrótce wspaniały dom :) Quote
Mattilu Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Randa, nie wyglupiaj sie! Zadnych wiecej paszczoczynow (ale trudne slowo sobie Konfirm wymyslilas)! Quote
inka33 Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Dwubanerkowa Randa (Dzięki TZmestudio :) ) z pewnością znajdzie wkrótce wspaniały dom :) Możesz używać zamiennie albo ten ode mnie wywalić, bo już się tu nabył troszku. ;) Quote
konfirm31 Posted November 3, 2014 Author Posted November 3, 2014 Dwa banerki mają wiekszą siłę magiczną;), niż jeden. Panienki w domu grzeczne, gorzej na spacerku. Bliss zdecydowanie przyjaźniejsza do Randy, niż była dla Bafi (rzucała się na nią), za to Randa, kiedy się rozdokazuje na spacerze i nakręci do zabawy(biegania), staje się namolna w stosunku do dużej. A ta, ma po prostu - dosyć zabawy. I konflikt gotowy. Po sprzeczce, idą zgodnie coś powęszyć, ale takie paszczoczyny, mogą mieć dla którejś (no i dla nas) niemiłe konsekwencje. Jak Randa się rozhula, pójdzie na smycz, aż się uspokoi. Co pies(suka), to charakter....... Quote
Nutusia Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Nasza Lili ma w zwyczaju szczekać na zabawkę, która sama nie chce się rzucać ;) Oraz wtedy, gdy 2 psy się bawią, a ona nie wie jak się włączyć do zabawy! Ja nie przepadam za psim szczekotem, ale jak już, to lepszy jest ten bardziej tubalny, większych psów. Bo te małe "dzwonki" są nie do wytrzymania!!!! Quote
konfirm31 Posted November 3, 2014 Author Posted November 3, 2014 Randa ma niski (ładny) głos i zróżnicowane możliwości wokalne ;). Bliss, jest milcząca, tylko pod płotem działkowym szczeka. Na dzisiejszym spacerze, kiedy nadmiernie zaczęła zaczepiać Bliss, po prostu - została wzięta na smycz. Aż się uspokoiła. Ale to tylko dlatego, że i TZ był z nami :) Quote
Recommended Posts