Nutusia Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Musicie się na sabat z Ziutką umówić - to dopiero zaczną się CZARY-MARY i może nawet nasza Imka dom znajdzie ;) :) Quote
konfirm31 Posted October 6, 2014 Author Posted October 6, 2014 Tak, tak! Randa ma dom :) . Przemili ludzie. I Pani i Pan i Ich Córeczka - której niestety, nie poznałam, bo była w szkole, ale która przygotowała kwiatki i smaczki na powitanie Randy :). Bo Randa, będzie Randą nadal :) i zamieszkała w gminie malagossów - i słusznie - bo to dzięki Nim - ma dom :) :calus: . I warto sterylizowć bezdomniaki, bo jest to realny atut, że nie będzie kłopotu, pilnowania i niepożądanego przychówku. Głośne TAK Akcji Sterylizacja . :klacz: My z TZem i z Bliss - wracamy do normalności. Rando, wszystkiego najlepszego - :loveu: Quote
inka33 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Rando, widać tak miało być - powodzenia, dziewczyno! :kciuki: A też się przymierzałam do banerka dla niej... :megagrin: Quote
inka33 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Konfirm, kochana... ośmielę się wstawić tu apel-prośbę i ode mnie pytanie do Ciebie zarazem... :oops: Wszystkich witam i przepraszam, ale strasznie boli mnie kręgosłup, miałam nadzieję, że mi przejdzie w weekend, a dziś jest jeszcze lepiej. Właściwie to nie wiem czy siedzieć czy stać i się nie ruszać, a jestem od teraz sama z psami. Napiszę tylko, że sunia od Pani Moniki poszukuje w trybie super pilnym innego miejsca - Pola jej nie akceptuje, rzuciła się na mnie i na sunię, Pola nie odpuści, a ja nie mogę narażać jej na pogryzienie albo i gorzej. Pręguska, Fiźka i Beti też nie akceptują suczki - w mniejszym stopniu, ale tak byc nie może. Dodatkowo suczka jest koszmarem - strasznie niszczy w domu, gryzie meble, buty, kocie drapaki, legowiska, pościel - cokolwiek może złapać w zęby. Zgodziłam się na przetrzymanie jej przez najbliższe 2-3 dni i musi wyjechać. Sunia ma około 4-5 miesięcy, jest w typie owczarka niemieckiego. Jakieś pomysły...? :modla: Quote
konfirm31 Posted October 6, 2014 Author Posted October 6, 2014 Sunia śliczności :). Niestety, my z planami wyjazdowymi i medycznymi na najbliższy czas, więc i Randzie szukaliśmy domu "na gwałt". Na szczęście, dzięki malagossom - obyło się bez gwałtów ;). Sunia pewnie nie jest akceptowana, bo to jeszcze szczeniak i pewnie jest natrętna w stosunku do suk dorosłych i jednocześnie, zabiegająca o względy człowieka. Nasza Bliss, też warczała na Rutka i...kłapała zębami, a to też był dzieciak, ale - przecież facet ;). Wreszcie, zaakceptowała go. Na gryzienie, trudno coś poradzić, oprócz dawania twardych smaków i dużych kości do gryzienia. Szczeniak :( Przychodzi mi tylko płatny DT do głowy - otrzymałam taką propozycję ws Randy. Mogę wysłać namiar na pw. Wiem, że nie pomogłam :shake: Quote
inka33 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Okazuje się, że coś sie udało znaleźć dla przebrzydłego gryzonia - ona chyba wymienia teraz zeby i do tego adhd, więc gryzie wszystko, co dostanie i co zwedzi, a po drodze, w biegu gryzie meble... :roll: To jest wciśnięta mestudio tymczaska, osoba wciskająca coś dla niej już znalazła... na szczęście... Ludziom się wydaje, że jak ktoś ma 2 kojce, to przytulisko może sobie w domu robić i brać wszystko, co dają... :shake: Sorki za alarm. :oops: Quote
konfirm31 Posted October 6, 2014 Author Posted October 6, 2014 Nie sorkuj ;). Cieszę się, że alarm zażegnany i gryzoń znalazł swoje miejsce. A owczarki, faktycznie, mają ostre zęby - nawet te mleczne :look3: . Naszym domowym, szczeniakowym owczarzycom, oprócz dużych, surowych kości wołowych, dawałam grube gałęzie(drzew liściastych) do gryzienia. Przynosiłam je z Lasu Kabackiego. Strugały je jak....... boberki? No, bo ile tych kości można gryźć i.....jeść? A wióry - wypluwały :) Quote
Marysia R. Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 :multi: :multi: Powodzenia Randusiu w nowym domu! :) Quote
Mazowszanka13 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 A ta suczka-gryzoń od mestudio to do Randy podobna. Pewnie ta sama rasa. Jak widać każdy kundelek ma swojego sobowtóra. Na przykład Fiona Tunię od Mortes. Quote
Mattilu Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Powodzenia Rando:) Dziewczyny - super akcja, gratulacje:) Mam nadzieje, ze teraz Konfirm bedzie mogla zadbac i o swoje zdrowie i o rodzine:) Quote
malagos Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Ja też sie cieszę z tak szybkiej akcji, i to dzięki Rzepikowi - jego ogłoszenie ukazało się w naszym miesięczniku, który wydajemy jako Stowarzyszenie. Wprawdzie już wtedy Rzepik był w Warszawie, ale juz ogłoszenia nie mogłam wycofać, bo gazetka była złożona i poszła do drukarni. Jak tylko Tomek porozwoził gazetkę po sklepach, - taki mamy kolportaż, zadzwoniły 3 osoby! W tym znajomi ludzie, którym odszedł 13-letni owczarek. Opowiedział im historię Randy i państwo przyjechali całą rodziną ją poznać. Pan przywiózł smaczki, dał po równo Soni i Randzie, reszta stada była zamknięta w domu. Dziewczynka tak tuliła Randzię, a sunia była taka wniebowzięta, że patrzyliśmy na to z rozrzewnieniem. Ale wrócili do domu bez psa, bo czekaliśmy na konfirm i Jej decyzję. No i stało się :) W przyszły wtorek mamy wizytę w Ostrołęce z Sonią - lat 15, stan ogólny bdb, ale guzy na cycku i na nogach... Będzie usg wątroby i płuc, badanie i decyzja, czy usuwamy guzki, czy dajemy jej spokój... Quote
konfirm31 Posted October 7, 2014 Author Posted October 7, 2014 Dzieci i psy - nic bardziej nie wzrusza :). Wczoraj zadzwoniłam - wszystko OK. Zadzwonię ponownie za kilka dni. Gryzoń podobny do Randy, ale w innej kolorystyce. Pewnie to taki zwisłouchy wilk mazowiecki. Tyle, że Randa w barwach zimowych, a Gryzoń - w jesiennych ;). życzę zdrowia dla Soni - wspaniała, dobra sunia. Przygarnęła bezdomną Randę :). Ciekawa jestem, co powie dr Ślusarz ? Quote
malagos Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Dziewczyny, potrzebuję Waszego wsparcia - są w ogromniej i pilnej potrzebie sunie pod Mińskiem Mazowieckim, pod okiem "naszej" znajomej "kawusiowej - od Starbacksu" o nicku Auraa. Gdybym jedną z tych biedulek wzięła na dt, to?.... Karma, transport, sterylka... http://www.dogomania.com/forum/topic/143262-torebki-ciuszki-na-liz%C4%99-i-parysa-do-2610do-2200/?p=15831648 Jak tu pomóc? Quote
Nutusia Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Bazarro walnąć i zgarnąć kasę! ;) Jestem na tym wątku, ale fizycznie pomóc nie mam jak :( Quote
inka33 Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Dziewczyny, potrzebuję Waszego wsparcia - są w ogromniej i pilnej potrzebie sunie pod Mińskiem Mazowieckim, pod okiem "naszej" znajomej "kawusiowej - od Starbacksu" o nicku Auraa. Gdybym jedną z tych biedulek wzięła na dt, to?.... Karma, transport, sterylka... http://www.dogomania.com/forum/topic/143262-torebki-ciuszki-na-liz%C4%99-i-parysa-do-2610do-2200/?p=15831648 Jak tu pomóc? Sunia z guzem ma awaryjnie po operacji zapewnione dt u naszej Kasi :grins: , ale wiadomo, że lepiej by było w domu bardziej "czasowym" - potrzebna socjalizacja, a w pustych 4 ścianach po wiele godzin to "się" nie zrobi... Ale lepsze to, niż nic, czyli dalsze tkwienie na podwórku u nieogarniętego chłopa w oczekiwaniu na co...? śmierć z powodu tego guza? :sad: Tylko nie udało się suni ostatnio złapać... Myślę, że najpierw w tym by się pomoc przydała. :hmmmm: Nie wiem, dlaczego Auraa tego wszystkiego nie pisze na tamtym watku, nie rozumiem... ale się nie wcinam. :/ Quote
Nutusia Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Fakt - tamten wątek jest dość... monotonny... A ja szukam ratunku dla takiego cuda: W Nowym Dworze do pewnej pani, na spacerze (a właściwie do jej dzieciaczków) przykleiła się sunieczka. Młodziutka, śliczna, ufna, radosna - cudo! Sunia w pierwszej w jej życiu cieczce :( Oczywiście póki co nie można stwierdzić czy nie zaciążyła :( Pani bardzo chętnie by ją zatrzymała, ale jedna z córeczek ma AZS i już wygląda jakby była poparzona :( Pani w panice od soboty szuka miejsca dla sunieczki - bezskutecznie. Schron w Nowym Dworze może ją przyjąć, ale jak takiego dzieciaka oddać? Od soboty jest w domu - nie brudzi, nie niszczy, w miarę dobrze chodzi na smyczy... Jest cierpliwa, uwielbia dzieci. Ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No jak to oddać do schronu, no jak?!!?!?!? :( Quote
inka33 Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Jaka cukiereczka cudna! :loveu: Może kejciu...? Może Ellig/Ewa Marta/p.Ania...? Quote
konfirm31 Posted October 7, 2014 Author Posted October 7, 2014 Prześliczna sunia. O matko, ile tej psiej biedy...... Quote
Ziutka Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Dziewczyny, potrzebuję Waszego wsparcia - są w ogromniej i pilnej potrzebie sunie pod Mińskiem Mazowieckim, pod okiem "naszej" znajomej "kawusiowej - od Starbacksu" o nicku Auraa. Gdybym jedną z tych biedulek wzięła na dt, to?.... Karma, transport, sterylka... http://www.dogomania.com/forum/topic/143262-torebki-ciuszki-na-liz%C4%99-i-parysa-do-2610do-2200/?p=15831648 Jak tu pomóc? Małgoś, link prowadzi do jakiegoś bazarku a nie do wątku psiaków :( Quote
konfirm31 Posted October 7, 2014 Author Posted October 7, 2014 Zgadza się. Bazarek. Wątek psiaków , jest tutaj http://www.dogomania.com/forum/topic/143212-ma%C5%82a-sunia-z-du%C5%BCym-guzemdwie-suczki-na-%C5%82a%C5%84c-bez-bud-i-pies-czekaj%C4%85cy-na-transp-do-lasu/ (znalazłam jako wątek auraa) Quote
konfirm31 Posted October 9, 2014 Author Posted October 9, 2014 Dzisiaj po południu, zbiore na odwagę i zadzwonię, co słychać u Randy. Quote
Mazowszanka13 Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Dzisiaj po południu, zbiore na odwagę i zadzwonię, co słychać u Randy. Ja też mam zawsze opory w "nachodzeniu" telefonicznym DS-u. Quote
Nutusia Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 A ja nie mam i zazwyczaj moja namolność jest pozytywnie odbierana. Raz tylko mnie pan poinformował, że pies jest u niego szczęśliwy i tak będzie do końca życia... Quote
Recommended Posts