Mazowszanka13 Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Uważaj z tym samotnym wilkiem, bo jeszcze ktoś będzie chciał go adoptować. Quote
konfirm31 Posted November 30, 2014 Author Posted November 30, 2014 Samotny wilk, pilnuje się aż nadmiernie ;). Trudno go(ją)skłonić, żeby odkleiła się od nogi Pani (dokładnie, od pięty). Randa miała taką umiejętność odklejania Bliss i trochę - ukochana piłeczka. Blisia wyraźnie była zainteresowana schronem typu "Tobruk", będącym historycznym elementem leśnej ścieżki przyrodniczo - edukacyjnej "Grzanka", którą spacerujemy po lesie. [url=http://www.fotosik.pl][/URL] Wczoraj na spacerku, spotkałyśmy myśliwego (leśnika?), w moro, pieknej lisiej czapie i z dwuletnią wyżlicą. Na szczęście - bez broni, bo mówił, że poluje. Myślałam, że sunie pobiegają razem, bo wyżełka zachęcała do zabawy. Bliss powąchała ją, lekko warknęła i ani jej w głowie była wspólna zabawa. Dzisiaj też pojedziemy na leśny spacerek. I dla psa i dla Państwa, to samo zdrowie. Pomimo mrozu :) - rano było -11 stopni Quote
malagos Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 He, he scena jak z "Czterech pancernych", i też czarno -biała :) Quote
Nutusia Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Też mi się od razu wilczur i schron skojarzyły z Czterema pancernymi... i psem! :) Quote
konfirm31 Posted November 30, 2014 Author Posted November 30, 2014 Pancernych - tylko dwoje ;). Quote
malagos Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 A Państwo Randziostwo nie zarejestruje się na dogomanii? Quote
konfirm31 Posted November 30, 2014 Author Posted November 30, 2014 Namawiałam :). Póki co, to tylko na zdjęcia możemy liczyć :) Quote
Mazowszanka13 Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Namawiałam :). Póki co, to tylko na zdjęcia możemy liczyć :) A ja namawiałam wczoraj Państwo Fionkowskich. Zobaczymy co z tego wyniknie. Podałam link do wątku Fiony i ocenzurowałam parę postów. Niestety, nie wszystkie pisała Mazowszanka13. Quote
konfirm31 Posted November 30, 2014 Author Posted November 30, 2014 No, to ja bez cenzury udostępniłam historię Randy :). Quote
inka33 Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 Konfirm, "Dwoje pancernych i suka?" ;) Mazowszanka, cożeś ocenzurowała strasznego?! Quote
malagos Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 A taki schron, widać ponad ziemią tylko tę betonową kopułkę (stanowisko na karabin), to jest koło naszego domu na polu - były 3 w ciągu, w odległości kilkuset metrów. Quote
Nutusia Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 O matko moja, zanim się zorientowałam, że o schron prawdziwy chodzi, a nie o schronisko, aż zamarłam!!!! Quote
Mazowszanka13 Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 A ja na początku pobytu na dogo nie mogłam zrozumieć dlaczego psy w schronach trzymają. Moda taka czy co ? Ale za to TZ-a jakoś szybko rozszyfrowałam. Quote
malagos Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 Ja jako miłośniczka poprawnej polszczyzny długo nie używałam słowa Wet, ani schron - teraz mi to przeszło :) Quote
Mazowszanka13 Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 Ja tylko Małża nie lubię. Jakoś mi się rybio kojarzy (choć małża to nie ryba). Quote
konfirm31 Posted December 2, 2014 Author Posted December 2, 2014 A wiesz, że żona Małża, to Małżowina ;) Quote
inka33 Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 A "TŻta" to czasem nawet moja córa używa nie tylko w domu, ale i koleżanki już nauczyła... :megagrin: (Malagos, tylko bez skojarzeń! :mad: ) Tego "schronu" to mój TZ przeżyć nie mógł początkowo, i jeszcze musiał się nauczyć TM, DT, DS... :huh: Quote
Mazowszanka13 Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 A wiesz, że żona Małża, to Małżowina ;) Jeszcze gorzej ! Quote
Poker Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 Małż nawet mi się podoba,Ale Małżowina trochę nie bardzo mi brzmi , już lepiej małż i małża :megagrin: Ja też nie lubię dziwolągów słownych, staram się używać czystej polszczyzny ,ale cały świat posługuje się skrótami co czasem ułatwia życia ,a czasem utrudnia. Quote
malagos Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 z tym "małżem" to na kocim forum się spotkałam po raz pierwszy i Tomek aż się skrzywił, "tylko Ty mnie tak nie nazywaj", z małżem skojarzenie zupełne :) A swoja drogą państwo Randziostwo nie chcą drugiego pieska, czyli suczki? :jumpie: Quote
Recommended Posts