Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Weekend trwa. Czekam na dzwoniace telefony, a razem ze mną zmęczony TZ ;).

Nie wiem, czy po weekendzie nie będę chciała zmienić ogłoszeń Randzie - zacząć od nowa. Dostałam maila, żebym jej nie oddawała, bo widać między nami wzajemną miłość.......

To prawda, miłość jest. Kocham psy, a one to czują. Niestety, lajf is brutal i nie mam wielkiego domu z jeszcze większym ogrodem - w dodatku, otoczonym szczelnym!! płotem. No i odpowiedniego dochodu ;), bo czas, to już w zasadzie - mam :). Ciekawa jestem, ile psów bym wtedy miała?

To  długi weekend. Skorygowałam zdjeciowo ogłoszenia. I dopisałam, że Randa, jako pies z krótką sierścia, nie może zamieszkać w budzie.

...& full of zasadzkas... :sad:

Uważaj, bo jeszcze usłyszysz pytanie: "To co, ma pod gołym niebem mieszkać...?" ;)

• Replies 424
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Telefon milczy nadal, a ja próbuję oduczyć Randę szczekania przyspieszajacego(wg niej), podanie miski z jedzeniem. Wie o co chodzi, ale ekscytacja żarciem, póki co - przeważa ;). Poszliśmy wczoraj na debatę wyborczą i Randa ogryzła cholewkę buta TZa - na szczęście z tych, wystawionych jako "pułapka". Została skarcona i oberwała tym butem po pupie(lekko). Buty do chodzenia (na czas naszej nieobecności), nadal będą chowane :(.

Ona coraz bardziej się czuje nasza i tutejsza. A pewnie za chwilę w związku z grudniem, adopcje całkiem staną...... :(. 

No cóż, czekamy na telefon.....

Posted

Przecież nadchodzi czas prezencików pod choinkę :pissed:

Tak, ale tym najbardziej zagrożone są małe pieski i szczeniaki, Randa raczej nie podpada pod kategorię "prezenciku", i w tym przypadku to akurat dobrze. :(

Posted

Czekając na cud, stwierdzam, że Randa jest psem, który mówi. Mamy milczącą Bliss i gadającą Randę. O wszystkim ma swoje zdanie i koniecznie musi je wypowiedzieć. Kto wyszedł, kto przyszedł, i dlaczego tak wolno podaja do stołu? jest bardzo łapczywa i żarłoczna, chociaż głodna to juz z pewnościa nie jest. Kości - praktycznie połyka, więc daję raczej małe i rzadko. Bliss po schronisku, też się tak rzucała na jedzenie i trwało to chyba z pół roku....

Posted

Pełna radości, ze Randa tak ładnie przychodzi na wołanie i korzystając z tego , że jeszcze ludzi nie było widać, odpięłam Randę ze smyczy. Zrobiła co trzeba, pognała w stronę mini działeczek i......zniknęła mi z oczu. Gwiżdżę, wołam - nic. Wracam, szukam, a panienka pod śmietnikiem, korzysta z obficie zastawionego stołu i wyjada rudemu małemu bezdomniakowi śniadanie od dobrych makowian. Nakrzyczałam, dałam klapsa w pupę, przypięłam, a biednemu rudemu, dałam chrupki, które jak zwykle miałam w kieszeni dla grzecznych piesków. Poszłyśmy na dalszy spacer już na smyczy, spotykając kolejnego, znanego już mi  bezdomniaka

Posted

Ale stołówka dla bezdomniaków - kusi. Pani tak smacznie nie gotuje ;)

Randa nic w sobie nie ma z labradora. Już prędzej jakiś posokowiec, czy gończy ;). Zmieniłam tytuł, zmieniłam sygnaturkę. Zawsze to jakiś "ruch w interesie " ;)

Posted

Ale cos sie nadenerwowala to Twoje. Nie cierpie tego, gdy wolam a psa ani widu, ani slychu. Choc raz zdarzylo mi sie, ze stoje na srodku pola i sie dre a Hopka stoi z tylu i patrzy na mnie jakbym byla niespelna rozumu ;)

Posted

Ale cos sie nadenerwowala to Twoje. Nie cierpie tego, gdy wolam a psa ani widu, ani slychu. Choc raz zdarzylo mi sie, ze stoje na srodku pola i sie dre a Hopka stoi z tylu i patrzy na mnie jakbym byla niespelna rozumu ;)

:D

Z takiego powodu poznałam historię pewnej suczyny 3,5-łapnej.

Idę z TŻem ze sklepu i widzę, jak pan woła sucz stojącą za nim, no to mu powiedziałam... :grins:

Od słowa do słowa i pan nas uraczył opowiedzeniem, skąd się suczka wzięła u niego (i żony). :)

Posted

I kolejna miła znajomość zawarta dzięki psom! :)

To była jednorazowa, bo bylimy bez psa, a i pan psacerował w miejscu, gdzie my nie psacerujemy.

Ale historyjka nt. przeznaczenia warta zapamiętania ku pokrzepieniu. :)