india1974 Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 Mozecie mi doradzic jakis dobry lek na watrobe dla psa? Chodzi o leczenie, a nie profilaktyke. Niestety Zentonil nie zdzialal cudow, a nie orientuje sie, czy mozna jeszcze cos lepszego zrobic dla psiej watroby, czy poza Zentonilem nie ma juz nic skuteczniejszego.. Quote
gryf80 Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 Ornipural,poczytaj jeszcze w dziale weterynaria,chyba w gastrologii Quote
iwona5800 Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 Mój sznupek po toksycznym zatruciu /7 dni hospitalizacji- ALT 1338, AspAT 192/ leczony był tabletkami HEPAREGEN 100mg i esseliv. Quote
india1974 Posted September 6, 2014 Author Posted September 6, 2014 Dzieki, kazda rada jest dla mnie cenna. Moj piesio ma chora watrobke m.in. przez weta. Dostawala przez 5miesiecy duzo lekow na chore nozki(przeciwzapalne, sterydy, antybiotyki, przeciwbolowe), a nie podano nic oslonowego na watrobke. Ja tez glupia o tym nie pomyslalam i mamy klopot. Wyniki sie poprawily i to bardzo(brala Zentonil), ale teraz znow sa gorsze. Jakby ten Zentonil juz nie dzialal..A diete ma i to ostra.Wet mowi, ze trzeba lek zmienic na inny, ale chce tez na wlasna reke sie troche dowiedziec co mozna podac malej i ewentualnie podsunac jakis pomysl lekarzowi(choc tego nie lubi), ale mam gdzies konwenanse gdy idzie o zdrowko mego dziecka. Zaraz o tych lekach poczytam. Dzieki wielkie! Quote
vicvictoria Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 [url]http://sklep.mvet.pl/Choroby-watroby-psow/[/url] , na regenerację wątroby dobry jest ostropest plamisty Quote
aleola Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 Hepa-merz odnosi bardzo dobre skutki. Jest to lek w ampułce, podawany do kroplówki w bardzo wolnym wlewie. Kot wymaga codziennej hospitalizacji w celu wolnego wlewu kroplowego. Hepa-merz jest lekiem ludzkim, nie jest zarejestrowany dla zwierząt i chyba ciężko go uzyskać. Właścicielka znanego mi kota miała jakieś znajomości wśród ludzkiej służby zdrowia. Niewiele wiem o dostępności tego leku. Wiem natomiast, że jest bardzo skuteczny. Zdaje się, że wspomniany wyżej Ornipural jest odpowiednikiem weterynaryjnym, ale z tym lekiem nie mam żadnych doświadczeń. Quote
gryf80 Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 Generalnie czy to silomarol czy esseliv duo,silimarol moga miec dzialanie lecznicze w zwiekszonej dawce Quote
india1974 Posted September 7, 2014 Author Posted September 7, 2014 W zastrzykach bym wolala nie, bo nie dam rady na okraglo biegac do weta, a i finansowo by byl kanal. Zreszta to musi byc podawanie dlugofalowo, wiec chce tablety.Teraz daje malej ten Zentonil plus 3xdziennie Hepatil, ale nic to nie daje..Sklad poszczegolnych lekow tez mi niewiele mowi, ale zrobie liste i niech moja wet zadecyduje.Poki co w kolko trzyma sie tych samych lekow,choc nie ma poprawy,ale moze tak trzeba..Tylko placac setki zl za leczenie bardzo by sie chcialo by nastapila jednak poprawa. No ale zycie to nie koncert zyczen. Jeszcze raz dzieki za odzew i rady:))) Quote
Recommended Posts