Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cezar to duży psiak, mix kaukaza z owczarkiem środkowoazjatyckim. Ma ok. 9 lat. Jest zdrowy, zaszczepiony, niewykastrowany. Nie ma problemów w kontaktach z ludźmi-dla smakołyka czy zabawki pójdzie z każdym ;) Dogaduje się z większością suczek, z reguły także z małymi psami jeśli te nie są zadziorne.
Jego historia jest dość skomplikowana. Czarka, gdy był małym szczeniakiem przyniósł do domu partner mojej mamy. Pies mieszkał w domu, wychodził na spacery. Jednak cały czas rósł i przestawał być rozkosznym szczeniaczkiem. Gdy miał ok. roku trafił na zewnątrz na łańcuch. Skończyły się spacery, spuszczany był może raz w miesiącu, żeby pobiegał po okolicy, karmiłam go ja karmiąc swoje 2 psy. No oczywiście nie mogłam na to patrzeć i stopniowo przejmowałam opiekę nad nim-zabierałam na spacery, zaszczepiłam itd. Życie tak się potoczyło jednak, że musiałam przeprowadzić się do bloku. I tu pojawił się problem, bo Cezar nie dogaduje się z moim Nestorem. Jakoś radziłam sobie przez długi czas. Cezar mieszkał na działce, przyjeżdżałam do niego 2-3 razy dziennie, czasem byłam na cały weekend. Jednak pies(a raczej to, że ja tam często bywam) zaczął przeszkadzać sąsiadom. Miałam na głowie chyba wszystkie możliwe służby, które mogłam mieć i zaczęłam się bać, że jeśli to wszystko im nie poskutkuje to po prostu załatwią to w inny sposób... Pies pojechał do mojej koleżanki. Plan był taki, że znajdujemy z moim chłopakiem domek do wynajęcia i tam już nie będzie problemu, żeby psy izolować od siebie. Niestety,długi czas nie mogliśmy nic znaleźć. Teść koleżanki zaczął protestować, kazał zabrać psa. Ja w międzyczasie znalazłam się w trudnej sytuacji, musiałam się z dnia na dzień wyprowadzić z mieszkania i sama tułałam się po ludziach. Skończyło się na tym, że nie mieliśmy innego wyjścia i wynajęliśmy mieszkanie. I tak Czarek trafił do hoteliku do Murki.
Pewnie można było to wszystko inaczej rozegrać. Szukać mu domu póki był młody i adopcyjny. Jednak naprawdę myślałam, że inaczej potoczy się moje życie i będę mogła się nim opiekować już do końca, ale stało się inaczej. Teraz już na to wszystko za późno. Rozważałam już naprawdę różne opcje i ta wydaje mi się najrozsądniejsza.
Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej. Najchętniej domek w okolicach Lublina, ale też wiem, że nie mogę stawiać takich wymagań, bo i tak będzie trudno znaleźć mu nowy dom.
Może Murka napisze coś więcej ze swoich obserwacji.
Zdjęcia jeszcze jak był pod moją opieką:
2s0e5fs.jpg
2vmhbmd.jpg
ru8rab.jpg

• Upvote 1
Posted

A tu zdjęcia już z hoteliku pozwolę sobie wstawić:
[IMG]http://i57.tinypic.com/8vvqjk.jpg[/IMG]
[IMG]http://i57.tinypic.com/x28613.jpg[/IMG]
[IMG]http://i62.tinypic.com/2ldzkhl.jpg[/IMG]

Posted

Gdyby ktoś chciał wspomóc nas w pokryciu kosztów utrzymania w hoteliku to oczywiście będziemy wdzięczni. Dzisiaj lub jutro postaram się wystawić bazarek.

Hotelik u Murki

Katarzyna Mróz

Krzemień Drugi 111

23-304 Dzwola

Alior Bank

66 2490 0005 0000 4500 9421 4126

z dopiskiem Cezar

Posted

W końcu dotarłam na wątek i od razu muszę zrobić rozliczenie za sierpień...
[B]
Stan konta na 31 lipiec wynosił -335 zł[/B]

[B]Koszty na sierpień:[/B]
-465 zł hotelowanie
-24,70 zł szczepienie p.wściejkliźnie wraz z dojazdem weta i wystawieniem książeczki:
[URL]http://images67.fotosik.pl/89/86e4b8a91be8e9d4gen.jpg[/URL]
[B]Razem: -489,70 zł[/B]

-355 zł - 489,70 zł = -844,70 zł
[COLOR=#ff0000][B]Stan konta na 31 sierpnia wynosi -844,70 zł.[/B][/COLOR]

Cezar to fajny bardzo proludzki pies, świetny i czujny stróż. Mimo wieku ma dużo energii i lubi się bawić jak szczeniaczek. Mimo ogromnych gabarytów jest bardzo podporządkowany człowiekowi, nie ma żadnych zapędów dominacyjnych. Jest wielkim łakomczuchem. Bardzo bym chciała, żeby znalazł dom...

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Rozliczenie Cezara:

Stan konta na 31 sierpień wynosił -844,70 zł

Wpłaty:

+4 zł martikb (bazarek)

+100 zł jess

+26 zł słokokwaśna (bazarek)

+46 zł denover (bazarek)

+50 zł Aimez_moi (bazarek)

+10 zł anett (bazarek)

Razem: -608,70 zł

Koszty:

-450 zł hotelowanie

-25 zł odrobaczenie

Razem: -475 zł

-608,70 zł - 475 zł = -1083,70 zł

Stan konta na 30 września wynosi -1083,70 zł.

• 3 weeks later...
Posted

Czy Cezar jest ogłaszany? Bo jego dług rośnie, a my kolejnego psa na bezpłatny tymczas wziąć nie możemy (mamy już 3 i 4-ty się szykuje, poza tym mamy prywatne zwierzaki jeszcze).

Posted

Może w tym tygodniu się uda i zrobimy Czarkowi zdjęcia w bandamce pod ogłoszenia. Mimo wszystko ciężko będzie mu znaleźć dom, starsze duże psy nie cieszą się powodzeniem... :(

Rozliczenie:

Stan konta na 30 wrzesień wynosił -1083,70 zł

Koszty na październik:

-465 zł hotelowanie

-20 zł Fiprex

Razem: -485 zł

-1083,70 zł - 485 zł = -1568,70 zł

Stan konta na 31 październik wynosi -1568,70 zł.