elik Posted June 24, 2022 Posted June 24, 2022 Dnia 23.06.2022 o 15:57, limonka80 napisał: No trudne 😞 Myślę że sunia została zaadoptowana, bo inaczej p. Magda na pewno by się odezwała, bo przecież wcześniej prosiła o pomoc, a wiedziała że mamy DT dla suni i synka. Dnia 24.06.2022 o 11:40, anica napisał: Limonko , będziemy wspierać ten fundusz bazarkami z Elik / mam nadzieję Eliczku że końca roku możemy się umówić? chociaż tak chciała bym pomóc/ , jest tak duzo ,naprawdę fajnych fantów do wystawienia od Poker i mojego kolegi ,że jestem spokojna ,że jakieś pieniążki z tego będą , nie wiem jak duże ale na pewno coś nazbieramy Tak, sunia i szczeniaczek mają już swoje DS-y, ale w schronie pojawiły się nowe nieszczęścia pilnie potrzebujące pomocy. Dwa stare psiaki. Jeden słaby, że ledwie trzyma się na trzęsących łapkach, a drugi nie widzi na jedno oczko 😥 Słabiutki i nie widzący na jedno oczko 😞 W schronisku jest straszne przepełnienie. W jednej małej klatce siedzą po 3 psiaki. Te staruszki nie przetrwają lata w takich warunkach. Padną z pragnienia, zaduszone, zadeptane przez współtowarzyszy niedoli 😞 Rozmawiałam z Panią Kasią, która także bardzo cierpi na myśl o tych biedakach. Powiedziała, że przyjmie obu staruszków, jeśli pomożemy w ich utrzymaniu. Nie przyjmie ich do hotelu (w czerwcu uruchomiła dz. gosp.), tylko prosiłaby o wsparcie w ich utrzymaniu - karma, ewentualnie pomoc w opiece weterynaryjnej. Przyznam, że nie spodziewałam się aż takiego wyjścia naprzeciw. Pomyślałam, że może wspólnymi siłami damy radę odmienić życie tych dwu staruszków, a właściwie, to ich uratować. Deklarowałyśmy pomoc dla mamy z synkiem, może więc i dla tych dwu staruszków damy radę uzbierać nieco kasy, zwłaszcza, że chodzi tylko o pomoc w zakupie karmy i opiece weterynaryjnej. Gorąco proszę o przeniesienie deklarowanej pomocy z mamy z synkiem na dwóch staruszków. Tak deklarowaliśmy pomoc dla mamy ze szczeniakiem. Deklaracje stałe: 10,00 zł - Nesiowata 20,00 zł - elik 30,00 zł - agat21 zł - limonka Deklaracje jednorazowe: 200,00 zł - Poker 20,00 zł - mdk8 50,00 zł - limonka80 Bardzo proszę o wypowiedzi, czy podtrzymujecie swoje deklaracje. Ja oczywiście podtrzymuję i o to samo Was proszę. Zbliża się fala wielkich upałów, których te psiaki mogą nie przeżyć dlatego bardzo proszę o szybkie decyzje. Jeśli ktoś nie podtrzymuje swojej deklaracji na tych staruszków, to także proszę o szybką odpowiedź. Może wspólnymi siłami uda się nam uratować tych biedaków. Quote
elik Posted June 24, 2022 Posted June 24, 2022 Dnia 24.06.2022 o 20:51, Poker napisał: dobrze by było wystawić letnie rzeczy teraz. Jesteśmy umówione z anica tak, że Ona będzie robiła zdjęcia i opisy, a ja resztę. Poproszę, żeby w pierwszej kolejności robiła zdjęcia letnich rzeczy, bo faktycznie na te będzie największy popyt.. Dnia 24.06.2022 o 22:53, Poker napisał: Zgadzam się. Piesio ma oba oczka. Dzięki 🙂 Fakt, w pośpiechu i emocjach napisałam, że nie ma oczka, zamiast, że nie widzi na jedno oczko. Zaraz poprawię 🙂 Dzięki 🙂 Quote
elik Posted June 24, 2022 Posted June 24, 2022 Deklaracje pomocy w utrzymaniu dwóch staruszków Deklaracje stałe: 10,00 zł - Nesiowata 20,00 zł - elik 30,00 zł - agat21 30,00 zł - limonka Deklaracje jednorazowe: 200,00 zł - Poker Quote
agat21 Posted June 24, 2022 Posted June 24, 2022 Oczywiście, że przenoszę swoją deklarację na staruszki. Jak dobrze, że pani Kasia zgodziła się je przyjąć. Dusza człowiek 🥰👍 A tak realnie licząc to ile kasy miesięcznie będzie potrzeba na oba psiaczki, żeby pomóc w ich utrzymaniu? 1 Quote
elik Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Dnia 25.06.2022 o 01:23, agat21 napisał: Oczywiście, że przenoszę swoją deklarację na staruszki. Jak dobrze, że pani Kasia zgodziła się je przyjąć. Dusza człowiek 🥰👍 A tak realnie licząc to ile kasy miesięcznie będzie potrzeba na oba psiaczki, żeby pomóc w ich utrzymaniu? Tak, z przyjemnością potwierdzam, że Pani Kasia ma bardzo wrażliwe serce zwłaszcza dla psiaków szczególnie pokrzywdzonych - starych, chorych, poranionych fizycznie, czy psychicznie. Nie musiałam nawet zbyt długo prosić, żeby zgodziła się przyjąć oba psiaki poza hotelem. Myślę, że nie bez znaczenia jest tu fakt, że obaj są ze schroniska w Miedarach. Byłam tak szczęśliwa z decyzji Pani Kasi, że nie pomyślałam, żeby zapytać o szczegóły, ale myślę, że jeśli kupimy karmę i pomożemy w opiece weterynaryjnej, to będzie ok. Nie będziemy ponosić kosztów hotelowania. Tak ja to rozumiem, ale oczywiście dopytam o szczegóły i zapodam na wątku. Od wczoraj gęba mi się sama śmieje 🤩 1 Quote
limonka80 Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Ja też deklarację z mamy i synka przenoszę na staruszki. Deklaruję 30 zł, w razie braków na utrzymanie/leczenie dołożę coś dodatkowo. Pani Kasia jest ....❤️ 3 Quote
elik Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Dnia 25.06.2022 o 01:23, agat21 napisał: Oczywiście, że przenoszę swoją deklarację na staruszki. Jak dobrze, że pani Kasia zgodziła się je przyjąć. Dusza człowiek 🥰👍 A tak realnie licząc to ile kasy miesięcznie będzie potrzeba na oba psiaczki, żeby pomóc w ich utrzymaniu? Dnia 25.06.2022 o 04:52, Nesiowata napisał: Oczywiście, że tak. Bardzo Wam dziękuję Quote
elik Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Dnia 25.06.2022 o 09:20, limonka80 napisał: Ja też deklarację z mamy i synka przenoszę na staruszki. Deklaruję 30 zł, w razie braków na utrzymanie/leczenie dołożę coś dodatkowo. Pani Kasia jest ....❤️ Dzięki Limoneczko kochana Dzieweczko Quote
elik Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Deklaracje pomocy w utrzymaniu dwóch staruszków Deklaracje stałe: 10,00 zł - Nesiowata 20,00 zł - elik 30,00 zł - agat21 30,00 zł - limonka Deklaracje jednorazowe: 200,00 zł - Poker 200,00 zł - anica Zapytam jaką ewentualnie karmę przewiduje Pani Kasia dla tych biedaków. Pełna jasność w tym temacie będzie po badaniu krwi. Zapytam czy mogłoby to być zrobione jeszcze w schronisku. Quote
anica Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Eliczku jesteś niesamowita❤️ moja obecna sytuacja raczej nie skłania mnie do deklaracji stałych, proszę dopisz ode mnie 200zł jednorazowej dla staruszki , czy konto może być to co dla Odisia? Jeśli chodzi o bazarki masz rację będziemy teraz wystawiać letnie rzeczy i może jeszcze te biżutki? niech się nasze cioteczki pięknie pokazują 😉 Quote
mdk8 Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Dnia 10.06.2022 o 12:52, limonka80 napisał: Kolejne biedaki ... ten mały przypomina trochę Dunaja, któremu Basia znalazła DT, a który póżniej umarł na raka mózgu. Chyba musimy jakoś pomóc ... A wiadomo czy jest jakaś pomoc dla tego biedaka ? Quote
limonka80 Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Dnia 25.06.2022 o 10:14, mdk8 napisał: A wiadomo czy jest jakaś pomoc dla tego biedaka ? Tak, wszystko dobrze się skończyło, i mama i synio mają DS -y 🙂 Quote
mdk8 Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Dnia 25.06.2022 o 10:20, limonka80 napisał: Tak, wszystko dobrze się skończyło, i mama i synio mają DS -y 🙂 Chodziło mi o tego . Quote
elik Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Dnia 25.06.2022 o 10:05, anica napisał: Eliczku jesteś niesamowita❤️ moja obecna sytuacja raczej nie skłania mnie do deklaracji stałych, proszę dopisz ode mnie 200zł jednorazowej dla staruszki , czy konto może być to co dla Odisia? Jeśli chodzi o bazarki masz rację będziemy teraz wystawiać letnie rzeczy i może jeszcze te biżutki? niech się nasze cioteczki pięknie pokazują 😉 Aniczko wszystkie, tu na dogo, jesteśmy niesamowite, a właściwie normalne, tylko inni nie mają serca we właściwym dla niego miejscu. Ogromnie dziękuję Ci za deklarację. W początkowym okresie na pewno będzie potrzeba więcej kasy, bo chyba będą musieli przejść przynajmniej przez badanie krwi. Co do wpłat, to wolałabym wpłaty bezpośrednio na konto Pani Kasi, ale z drugiej strony może dobrze, gdybyśmy miały info odnośnie wielkości przekazywanych wpłat. Jaka jest Wasza decyzja? Quote
elik Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Dnia 25.06.2022 o 10:24, mdk8 napisał: Chodziło mi o tego . limonka80 napisała, że umarł na raka mózgu 😥 Quote
elik Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Ku pokrzepieniu serc zdjęcie mamuśki, która szczęśliwie przeszła sterylkę i zdjęcie jej synka, oboje już we własnych DS-ach 🙂 Tak to można żyć 🙂 3 Quote
anica Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Dnia 25.06.2022 o 11:20, elik napisał: Aniczko wszystkie, tu na dogo, jesteśmy niesamowite, a właściwie normalne, tylko inni nie mają serca we właściwym dla niego miejscu. Ogromnie dziękuję Ci za deklarację. W początkowym okresie na pewno będzie potrzeba więcej kasy, bo chyba będą musieli przejść przynajmniej przez badanie krwi. Co do wpłat, to wolałabym wpłaty bezpośrednio na konto Pani Kasi, ale z drugiej strony może dobrze, gdybyśmy miały info odnośnie wielkości przekazywanych wpłat. Jaka jest Wasza decyzja? Ja się dostosuję , jak zdecydujecie , tam wpłacę pieniążki 🙂 Quote
anica Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Dnia 25.06.2022 o 11:23, elik napisał: limonka80 napisała, że umarł na raka mózgu 😥 ... to się jeszcze musiał nacierpieć!😪 Quote
agat21 Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Cudowne wieści o suni i synku 😀 Niech będą najszczęśliwsze w swoich domach 😍 Oczywiście też będę pomagać przy leczeniu staruszków ile tylko dam radę. Mam nadzieję, że niedługo będzie wiadomo czego im będzie potrzeba w tej materii. Quote
elik Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Dnia 25.06.2022 o 12:05, anica napisał: ... to się jeszcze musiał nacierpieć!😪 Myślę, że Basia i opiekunka Dunaja nie pozwoliły mu cierpieć. Quote
agat21 Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Cudowne wieści o suni i synku 😀 Niech będą najszczęśliwsze w swoich domach 😍 Oczywiście też będę pomagać przy leczeniu staruszków ile tylko dam radę. Mam nadzieję, że niedługo będzie wiadomo czego im będzie potrzeba w tej materii. 1 Quote
elik Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Dnia 25.06.2022 o 12:17, agat21 napisał: Cudowne wieści o suni i synku 😀 Niech będą najszczęśliwsze w swoich domach 😍 Oczywiście też będę pomagać przy leczeniu staruszków ile tylko dam radę. Mam nadzieję, że niedługo będzie wiadomo czego im będzie potrzeba w tej materii. Dzięki ogromniaste 🙂 Napiszę do Pani Kasi SMS-a z zapytaniem czy już coś wie odnośnie zdrowia psiaczków. Z Panią Kasia jest trudny kontakt, bo najczęściej słyszę w telefonie - abonent poza zasięgiem - Niestety Bieszczady są piękne, ale z zasięgiem tam kiepsko. Zazwyczaj Pani Kasia odpowiada na moje SMS-y po jakimś czasie, ale zawsze się kontaktuje. Quote
Recommended Posts