Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Limonka będzie zbierała na wieniec. Co zostanie, będzie przeznaczone na pomoc psom, które były pod opieką ewu. Więcej na wątku suni z 6. maluchami 

Posted

Ares też żegna Ewu. To dzięki niej wyszedł ze schroniska i może teraz spać i dreptać kiedy i jak mu się podoba.

Może być czarno-białym zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i w budynku

10 godz.  ·

Dziś będzie inaczej niż zwykle. Dziś nasze serca pękły i nie będzie już jak kiedyś. Dziś żegnamy Naszego Anioła, Naszą wieloletnią wolontariuszkę, Naszą… Panią Basię.
Pani Basia ponad dekadę działała w Miedarach, zaczęła walkę o życie zwierząt jeszcze za czasów poprzednich właścicieli, gdy schronisko owiane było bardzo złą sławą. Od tamtego czasu wiele się zmieniło, a ogrom tych zmian wyniknął z powodu pracy Pani Basi.
Była również jedną z założycielek Naszego Stowarzyszenia,Stowarzyszenie lePsie życie i Naszym motywatorem do działania.
Pani Basia przeżyła na prawdę dużo, myśleliśmy, że nic nie jest w stanie jej złamać. Od pewnego czasu w schronisku nie pojawiała się ciałem, ale gdy jej serce akurat nie przechadzało się między kojcami to było w innym miejscu, w którym potrzebowali go Nasi podopieczni. Nasza Basieńka z niemożliwego potrafiła zdziałać cuda i to z nawiązką. Nie zliczymy istnień, które uratowała, nie jesteśmy w stanie..
Pani Basiu, dziękujemy za wszystko co Pani zrobiła, czego nas nauczyła. Nie zapomnimy, nigdy. Będziemy pielęgnować to, co udało się Pani zbudować.
„Mam 64 lata, nigdzie się nie wybieram.” - Pani Basiu, gdzie się Pani podziała?!
*Pani Basia odeszła od nas po nierównej walce z chorobą. Prosimy Was o modlitwę w Jej intencji. Była Aniołem wśród ludzi.
  • Like 3