Gabi79 Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 7 minut temu, Poker napisał: Mamusia i czarnulka jadą do Wrocławia. Jedna do mnie , a druga do koleżanki, która miała pod opieką Dropsa. Załatwiłam dziś rano, po g.8. Dam koleżance pierwszeństwo wyboru suni. Już szykuję spanka, szeleczki, ręczniki do kąpieli i gotuję jedzonko. Ale super wieści!!!! Ogromnie się cieszę!!! 2 Quote
elik Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 25 minut temu, Poker napisał: Mamusia i czarnulka jadą do Wrocławia. Jedna do mnie , a druga do koleżanki, która miała pod opieką Dropsa. Załatwiłam dziś rano, po g.8. Dam koleżance pierwszeństwo wyboru suni. Już szykuję spanka, szeleczki, ręczniki do kąpieli i gotuję jedzonko. Wielgachne dzięki :) Quote
anica Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 35 minut temu, Poker napisał: Mamusia i czarnulka jadą do Wrocławia. Jedna do mnie , a druga do koleżanki, która miała pod opieką Dropsa. Załatwiłam dziś rano, po g.8. Dam koleżance pierwszeństwo wyboru suni. Już szykuję spanka, szeleczki, ręczniki do kąpieli i gotuję jedzonko. Nieoceniona, Poker i kolejne istnienie, uratowane! :) Quote
MALWA Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 Wieści wyśmienite :) Czy sunie już dojechały ? Quote
Nesiowata Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 5 godzin temu, Poker napisał: Mamusia i czarnulka jadą do Wrocławia. Jedna do mnie , a druga do koleżanki, która miała pod opieką Dropsa. Załatwiłam dziś rano, po g.8. Dam koleżance pierwszeństwo wyboru suni. Już szykuję spanka, szeleczki, ręczniki do kąpieli i gotuję jedzonko. Poker - kłaniam się nisko. To dopiero wieści. Quote
Poker Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 Sunie dojechał ok.14,30. Czarnulka malutka jak kot, waży 5,2 kg. Przesłodka przylepka, ogonek cały czas w ruchu. Koleżanka wybrała właśnie ją. Dopasowałyśmy obróżkę ,zapakowałam gotowane jedzonko i pojechały do sklepu po szeleczki. Mam w domu ich sporo, ale wszystkie były na tę mikruskę za małe. "Mamuśka" jest przerażona, mam wrażenie ,że dzikawa. Ogonkiem macha, ale cały czas na przykurczonych łapciach i wbija się się w ścianę. Wzięła z ręki chrząstki z kurczaka i zjadła trochę gotowanego. Musze dopasować jej szelki i mną razie będę z nią wychodzić na ogródek. Miałam wrażenie ,że na widok męża zjeżyła sierść na grzbiecie. Na początek więc ja będę się nią zajmowała. Zobaczymy jak się uda wprowadzić ją do stada. Dałam koleżance 100 zł za karmę , którą kupiła dla małej i na szelki. Muszę tłuc bazarki na sterylki i inne potrzeby suniek. Na razie nie mam pomysłu na imię dla Mamuśki. Dla czarnulki wymyślą koleżanka i jej córka. 2 Quote
elik Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 Powodzenia Poker :) 2 minuty temu, Poker napisał: Czarnulka malutka jak kot, waży 5,2 kg. To moja czarnulka nieco cięższa. Jak do nas przyjechała ważyła 5,8 kg. Quote
Poker Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 Dropiatka jest dzika. Na szczęście nie pokazuje mi zębów. Chciałam jej nałożyć obróżkę i szelki,żeby wyjść na ogródek.Ze strachu zalała cały hol, ma mokre , cuchnące od moczu bryczesy ,a ja spodnie. Po wyjściu wpadła od razu pod samochód. Wyciągnęłam ją i zrobiłyśmy parę metrów . Zrobiła koo. Sunia macha ogonkiem ,ale ze strachu dosłownie wbija się w ścianę. Wymacałam na szyjce kleszcza. Był tak duży , został po nim lej w skórze ,a krew kapała ciurkiem. Mam nadzieję ,że nie wykluje się nam z tego babeszjoza. Myślę,że koleżanka dobrze zrobiła ,że wybrała czarnulkę. Ma ktoś pomysł na imię dla mojej suni? Zdjęcia wkleję później. Padam na dziób. Quote
konfirm31 Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 Trzymam kciuki za szybkie ucywilizowanie Dropci u Pokerostwa. Podziwiam Was nieustannie. Pozdrowienia i podziękowania dla Koleżanki od czarnulki :). 1 Quote
ewu Posted November 21, 2018 Author Posted November 21, 2018 Ja wróciłam chwilę temu i niestety znowu musimy jechać bo wizyta w Jastrzębiu będzie ostatecznie o 21-szej. Poker dziękuję:) Quote
ewu Posted November 21, 2018 Author Posted November 21, 2018 Córeczka się bawi, tuli do Pani. Bała się jedynie wyjścia na dwór. Quote
elik Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 5 godzin temu, Poker napisał: . . . Zdjęcia wkleję później. Padam na dziób. Dobrej nocy, kolorowych snów :) Quote
Poker Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 Mamusia jest dzika. Chyba ,że aż tak mocno przeżywa częste zmiany w życiu. ewu , czy coś wiadomo na temat przeszłości obu suń? Quote
Ewa Marta Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 2 minuty temu, Poker napisał: Mamusia jest dzika. Chyba ,że aż tak mocno przeżywa częste zmiany w życiu. ewu , czy coś wiadomo na temat przeszłości obu suń? Czyli mnóstwo pracy przed Tobą zanim będzie ją można ogłaszać. Trzymam ocno kciuki! Quote
anica Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 9 godzin temu, Poker napisał: Wątek suniek Nieustająco podziwiam lecę się przywitać do suniek :) Quote
b-b Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 Wspaniale,że Poker udało się namówić znowu koleżankę na psiaczka :) Quote
ewu Posted November 22, 2018 Author Posted November 22, 2018 14 godzin temu, Poker napisał: Mamusia jest dzika. Chyba ,że aż tak mocno przeżywa częste zmiany w życiu. ewu , czy coś wiadomo na temat przeszłości obu suń? Błąkały się i przyszły na podwórko jakiegoś Pana. Ponoć kilka dni tam siedziały i Pan je zgłosił do gminy. Ale czy mówił prawdę, kto to wie:( Mamusia wg nas jest wystraszona. W schronisku najpierw też się bała ale pozwalała się głaskać, brać na ręce. Ona się boi ale dzika raczej nie jest. Quote
Poker Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 Jest dzika, wbija się w ścianę , nie ma jej. Miota się na smyczy, siusia pod siebie. Dobrze,że jest łagodna. Mam nadzieję ,że da się w miarę szybko oswoić. Quote
ewu Posted November 22, 2018 Author Posted November 22, 2018 2 godziny temu, Poker napisał: Jest dzika, wbija się w ścianę , nie ma jej. Miota się na smyczy, siusia pod siebie. Dobrze,że jest łagodna. Mam nadzieję ,że da się w miarę szybko oswoić. Zmarwtiłam się.Oby szybko się oswoiła. Quote
ewu Posted November 22, 2018 Author Posted November 22, 2018 Ratunku jak się zakłada nowy wątek?????????? Kiedyś zakładałam a teraz nie mam pojęca. Muszę go założyć Bulinkowi. Quote
mdk8 Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 7 minut temu, ewu napisał: Ratunku jak się zakłada nowy wątek?????????? Kiedyś zakładałam a teraz nie mam pojęca. Muszę go założyć Bulinkowi. na górze strony po prawej stronie masz : UTWÓRZ . Rozwijasz i wybierasz temat. Quote
elik Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 6 godzin temu, Poker napisał: Jest dzika, wbija się w ścianę , nie ma jej. Miota się na smyczy, siusia pod siebie. Dobrze,że jest łagodna. Mam nadzieję ,że da się w miarę szybko oswoić. Współczuję. Czeka Cię kawał roboty. Quote
Recommended Posts