auraa Posted August 23, 2014 Author Posted August 23, 2014 Dziękuję za pomoc. Saba jest zdecydowanie drobniejsza od tych dwóch ras. Mi się tez wydaje podobna do bernardyna ale wg Gajowej jest raczej podobna do psa pasterskiego. Quote
brzośka Posted August 23, 2014 Posted August 23, 2014 A ja czekam na info co postanowicie w sprawie sterylki Gabi i wtedy poproszę o dofinansowanie. Quote
auraa Posted August 23, 2014 Author Posted August 23, 2014 Madie założyła wątek w dziale Przygarnę psa. Gabi ma co prawda 8-mc ale lubi koty i dotychczas przebywała na dworze a tam dom z ogrodem. Może spodobała by się tym ludziom. Quote
*Gajowa* Posted August 23, 2014 Posted August 23, 2014 [quote name='auraa']Madie założyła wątek w dziale Przygarnę psa. Gabi ma co prawda 8-mc ale lubi koty i dotychczas przebywała na dworze a tam dom z ogrodem. Może spodobała by się tym ludziom.[/QUOTE] Zawsze warto próbować. Quote
auraa Posted August 23, 2014 Author Posted August 23, 2014 Zapraszam do suczek. Cały czas potrzebują wsparcia na hotel. Mój bazarek nie pokryje kosztów:shake: Quote
Nadziejka Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 [quote name='Nette']A propos pieniędzy, to Aneta z pierwszego postu, która przesłała 10 zł to ja :) Cieszę się, że sunie uratowane :loveu:[/QUOTE] Cociunu sciskam mono mocno za dwie dziewczyneczki :buzi: Quote
kabaja Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Sunie już trochę w hoteliku więc pewnie już trochę można poznać ich charakter .Czy są takimi aniołkami jak wyglądają ? Quote
auraa Posted August 24, 2014 Author Posted August 24, 2014 Z tego co usłyszałam to Gabi jest małym diabełkiem. Rozbrykana, żywa,zaczepia Gajową do zabawy i szaleje z Sabą. Natomiast Saba to bardzo mądra sunia i posłuszna. Szybko się uczy. Natychmiast reaguje na polecenia. Jest bardzo ciekawa świata. Tak bym chciała, żeby trafiła do dobrych mądrych ludzi. Zrobiłam kilka ogłoszeń Gabi ale wyjątkowo ciężko mi to idzie. Saba ma dopiero rok i dwa miesiące! Quote
azalia Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 W jakim wieku jest Sabcia i ile waży mniej więcej? W jakim stanie są obecnie jej uszka? Quote
auraa Posted August 25, 2014 Author Posted August 25, 2014 Saba ma rok i dwa miesiące. Wazy ok.30kg. Miałam bardzo obiecujący telefon w sprawie Gabi.:lol: :lol: [COLOR=#ff0000][B]Poszukuje pilnie kogoś na wizytę Przed adopcyjną w Warszawie na Bródnie!!!!!![/B][/COLOR] Quote
Marysia R. Posted August 25, 2014 Posted August 25, 2014 Auro jeśli nie znajdzie się nikt bardziej kompetentny to mogę tam pojechać. Ale może zgłosi się ktoś bardziej doświadczony ode mnie? Quote
kabaja Posted August 25, 2014 Posted August 25, 2014 trzymam kciuki za domek Gabi . Dla dziewczynek tylko najlepsze domy się należą . Saba wydawała się większa a tu nie jest taka duża i do tego młodziutka ,ze wspaniałych charakterem Pies ideał .A jak do innych zwierząt ,psów ,kotów ? Quote
Mazowszanka13 Posted August 25, 2014 Posted August 25, 2014 W sprawie wizyty napisałam PW do auraa :) Quote
auraa Posted August 25, 2014 Author Posted August 25, 2014 Już dogadałam się z xxx.:lol: Oby wszystko było ok. Quote
azalia Posted August 25, 2014 Posted August 25, 2014 A mi się wydawało,że Sabcia jest dużo mniejsza. Nie myślałam,że waży aż 30 kg. Quote
auraa Posted August 25, 2014 Author Posted August 25, 2014 Jeśli chodzi o Sabę, to na inne psy i koty nie reaguje. Ona zaopiekowała sie Gabi, kiedy były razem na wsi. Uszy ponoć lepiej. Jedno goi się ładnie drugie gorzej ale to wieści sprzed kilku dni. Gajowa musi się wypowiedzieć. Saba ma niestety jedną wadę, kopie doły! Jeśli ktoś potrzebuje dołek do Saba może służyć jako koparka! Quote
*Gajowa* Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Saba to jeszcze dzieciak, nowych psów poczatkowo się trovhę obawia ale zaraz sie zaprzyjaźnia . Uszy już zaleczone, na tym gorszym utrzymuje sie jeszcze strupek i mam nadzieję, że sobie nie zerwie go podczas szaleństw. Z tymi dołami to nie wiadomo, która jest inicjatorem ale wykonawcą sądząc po rozmiarach wykopanych jam musi być Saba. Dziś rozmawiałam z wetką na temat sterylki , można ją zrobić najwcześniej 2 tygodnie po szczepieniu czyli w przypadku Saby od 4.09. Quote
Marysia R. Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 [quote name='auraa']Już dogadałam się z xxx.:lol: Oby wszystko było ok.[/QUOTE] Trzymam kciuki:kciuki: [quote name='azalia']A mi się wydawało,że Sabcia jest dużo mniejsza. Nie myślałam,że waży aż 30 kg.[/QUOTE] Też myślałam, że jest zdecydowanie mniejsza. Quote
*Gajowa* Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Też trzymam kciuki za wizytę p/a dla Gabi Quote
3 x Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 [quote name='auraa']Już dogadałam się z xxx.:lol: Oby wszystko było ok.[/QUOTE] nie dostałam żadnego pw z namiarami na panią Quote
auraa Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 Bo jestem gapa ale juz sie dogadałyśmy!! Quote
kabaja Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 kciuki z Gabi mocno zaciśnięte :) Saba ,sunia ideał i do tego ogródek przekopie ;) Biedna Saba musiała sama sobie zapewnić schronienie i pewnie stąd to kopnie .Jeszcze tak niedawno siedziała pod tymi płytami . Quote
Recommended Posts