Bogusik Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 [quote name='auraa']Dziś uzupełnię rozliczenie, wczoraj zajrzałam na konto ale było tak późno , ze nie byłam w stanie dość jakie wpłaty są z bazarku a które są datkami. Mam wpłatę od Bogumiły Małgorzaty na ok. 100 zł ale bez niku..[/QUOTE] To jest wpłata ode mnie.Zapomniałam napisać nick Quote
auraa Posted August 19, 2014 Author Posted August 19, 2014 Panienki w porządku! Bardzo się cieszą, że są znowu razem. Saba pierwszej nocy piszczała bo nie wiedziała co ją czeka ale potem się uspokoiła. Sunie uwielbiają się razem bawić, dwa psy, z którymi są wypuszczane nie są zbyt towarzyskie. Sabę trzeba jak najszybciej wysterylizować, żeby w hotelu nie dostała cieczki bo Gajowa nie da sobie wtedy rady.:shake: Dzis przeleję pieniądze za dotychczasowe wydatki. Quote
auraa Posted August 19, 2014 Author Posted August 19, 2014 zrobiłam rozliczenie w pierwszym poście, proszę sprawdzić, czy nikogo nie pominęłam. Quote
auraa Posted August 19, 2014 Author Posted August 19, 2014 [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images66.fotosik.pl/96/b3a5323c60c560bbmed.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images70.fotosik.pl/96/68b752442944a825med.jpg[/IMG][/URL] Quote
auraa Posted August 19, 2014 Author Posted August 19, 2014 niestety, nie ma i to mnie martwi. Madie zobowiązała sie wpłacać na Sabę po 300zł do końca roku jest to bardzo dużo ale i tak za mało na pokrycie kosztów hotelu. Gabi nie ma zadnych deklaracji:-( Quote
auraa Posted August 19, 2014 Author Posted August 19, 2014 Ciotki i wujkowie gdzie jesteście???? Quote
mdk8 Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 jestem kochana. Pomogę po niedzieli- czekam na pensję. Nie było kłopotu z zabraniem suni? Quote
auraa Posted August 19, 2014 Author Posted August 19, 2014 trochę tak. Ona nigdy nie jeździła samochodem więc była niespokojna. KOniecznie chciała przejść na fotel kierowcy:lol: Jesli chodzi o faceta, to on miał to gdzieś co będzie z suczką. Quote
mdk8 Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 mam nadzieję ,że "za chwilę" nie będzie tam kolejnych psiaków. :shake: Quote
auraa Posted August 19, 2014 Author Posted August 19, 2014 Bardzo bym tego chciała. Niestety to człowiek, który w ogóle nie myśli. Zabrałysmy od niego Teodora z klatki,Sarę ze złamaną łapką. Szczeniaka nie uratowałyśmy [*]. Teraz Gabi i Sabę. Za każdym razem mówi, że już nic nie weźmie a potem pojawiają sie kolejne a on twierdzi, że same przychodzą. Obok mieszka jego stryjek, czy wujek i tam też jest kilka psów z którymi należy coś zrobić, bo są tam suczki. Ręce opadają.... Dziewczyny maja związane ręce, bo maja na tej wsi domki działkowe, które stoją puste. Jeśli zaczną się awanturować lub ściągać jakiąś straż nie wiadomo co może zacząć się dziać na działkach. W lesie pożar szybko się rozprzestrzenia a złodzieja też nikt nie zauważy. Można tylko tłumaczyc i prosić. Quote
auraa Posted August 20, 2014 Author Posted August 20, 2014 sunie zabrane i zrobiło się cichutko........ Quote
Madie Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 Wszyscy po prostu oczekują na wieści... Nie mniej w tym cżłowiekiem trzeba coś zrobić, bo wiecie to takie perpetum mobile będzie - wy zabieracie, oni biorą - koło się zamknie:( Ja wiem, że jest ciężko. Może ktoś coś z prawnego punktu widzenia byłby w stanie poradzić? Quote
caha Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 u Nas czasami prosimy o pomoc inspektora Tozu, przy odbiorze zwierzaka prosimy wtedy o podpisanie pisma, że oddaje zwierze z własnej woli (zrzeka się) i na tym samym piśmie zobowiązuje się, że już więcej psów nie będzie miał pod opieką, bo jeśli nie to wtedy sprawa złego traktowania będzie zgłoszona na prokuraturę, czasami pomaga, taki mały szantaż :mad: Quote
Aska7 Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 Dobrze byłoby zrobić jakieś podsumowanie, tzn. jaki jest koszt DT + inne koszty (wet, karma, itp.), żeby mieć ogląd ogólnych potrzeb. Quote
caha Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 [quote name='Madie']caha, to jest superpomysł!!![/QUOTE] niestety, nie zawsze się sprawdza, ale warto spróbować albo chociaż przemyśleć Quote
auraa Posted August 20, 2014 Author Posted August 20, 2014 Już mówię. Koszt utrzymania [B]Saby to 12zł[/B] dziennie, [B]Gabi 10 zł[/B]. Plus karma dla dwóch suczek.Gajowa kupuje ją po przystępnej cenie. W poście 95 przedstawiłam koszty jakie poniosła Gajowa w wys.265 zł i wczoraj przelałam je na jej konto. W tej chwili [B]trzeba zaszczepić Sabę i wysterylizować.[/B] Staram się załatwić tańszą sterylizację ale to nic pewnego. Gabi jeszcze nie miała cieczki więc chyba trzeba trochę poczekać. [COLOR=#ff0000][B]Koszt utrzymania obydwu suczek to 22zł dziennie plus Karma.[/B][/COLOR] Quote
kabaja Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 znam z poprzedniego wątku braciszka Saby i mam wyrzuty ,że wtedy nie udało mi się mu pomóc .Nie wyobrażam sobie aby teraz nie pomóc na ile będę mogła .Jak dobrze ,że wzięłyście sunie od tego dziada i są już bezpieczne .Proszę o nr konta na pw . Co do sterylki to widziałam ,że na dogo jest fundusz sterylkowy i można się ubiegać o częściowy zwrot kosztów /chyba 50% / Quote
auraa Posted August 20, 2014 Author Posted August 20, 2014 .............................................................. Quote
Mazowszanka13 Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 (edited) [quote name='kabaja']znam z poprzedniego wątku braciszka Saby i mam wyrzuty ,że wtedy nie udało mi się mu pomóc .Nie wyobrażam sobie aby teraz nie pomóc na ile będę mogła .Jak dobrze ,że wzięłyście sunie od tego dziada i są już bezpieczne .Proszę o nr konta na pw . Co do sterylki to widziałam ,że na dogo jest fundusz sterylkowy i można się ubiegać o częściowy zwrot kosztów /chyba 50% /[/QUOTE] Ja wpłacam składki na Akcja Sterylizacja. [B]Jak chcecie to mogę zgłosić jedną sunię.[/B] Jeśli z forsą są teraz O.K. to zwrot 100%. Tylko trzeba wypełnić trochę formalności. Zwrot bezpośrednio do weta lub na konto osoby zakładającej za zabieg. [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/254649-AKCJI-STERYLIZACJA-razem-walczmy-z-bezdomno%C5%9Bci%C4%85-!-do%C5%82%C4%85cz-do-akcji[/url]! Edited August 20, 2014 by Mazowszanka13 Quote
brzośka Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 To ja [B]mogę zgłosić drugą suczkę[/B], też płacę składki. Chociaż tak mogłabym pomóc Quote
Recommended Posts