Kuba_Filip Posted March 8, 2003 Posted March 8, 2003 Chcę kupić psa rasy Beagle. Będzie to mój pierwszy pies w życiu. :D Mam tylko jeden problem. W prawdzie mam na oku jedną hodowlę. Mieszkam w Rzeszowie, a hodowla jest w Gorlicach (blisko Rzeszowa). Hodowca, od którego mam zamiar kupić szczeniaka jest leśnikiem, pies będzie kosztował 1500 zł (z rodowodem). Niestety nie widziałem tej hodowli, ale znajomi kupili w niej psa i podali mi adres. Mam zamiar pojechać tam niedługo i zobaczyć tę hodowlę. Jednak jeżeli mi się nie spodoba, to będę musiał szukać innej. Czy moglibyście mi "powiedzieć" gdzie są inne hodowle Beagle w województwie: podkarpackim, małopolskim, lubelskim, świętokrzyskim, lub (ostatecznie) mazowieckim???? Mam już adres Xandriny i Catulusa. Proszę o pomoc. Pozdrawiam :D Quote
kapi Posted March 8, 2003 Posted March 8, 2003 Mówiąc szczerze wszystko można znaleść w internecie. Trzeba tylko pochodzić i poszukać. A najlepiej wybrać się na jakąś większą wystawę i pooglądać sobie które psy z jakiej hodowli Ci się podobają i wziąść namiary. Przy okazji możesz porozmawiać już z właścicielami tej rasy i oni też Ci doradzą Quote
Surprise Posted June 8, 2003 Posted June 8, 2003 Ja nie dawno też szukałam niektórych hodowli i polecam wyszukiwarkę: http://katalog.onet.pl/biznes/firmy_wg_branz/rolnictwo_hodowla_zywnosc/hodowla_zwierzat/hodowcy_zwierzat_rasowych/hodowcy_psow_rasowych/ Quote
Agasia Posted November 12, 2003 Posted November 12, 2003 PATIszon beagle miiaturki byly hodowane w... jak sie nie mysle VII w. przez krola Elzbiete I :) Ale dosc szybko wyginely poniewaz byly problemy z rozmazaniem :D Ha - chodaca encyklopedia :D Quote
azja Posted November 28, 2003 Posted November 28, 2003 Ja tam nie wiem jak to tam bylo z miniaturkami... Ale prawda jest taka ze co beagle to inny pies calkiem....Na wystawie w Poznaniu podeszlam do Pana trzymajacego na kolanach sunie beagla... nie wygladala na wiecej niz 5, 6 (max) miesiecy... a pan mi mowi ze ONA MA 2 LATA PRAWIE!! szooook :o byla taka drobinka malenka..... Kiedys tez Pani Bacinska bodaj ktora ma b. utytułowana hodowle w Warszawie.. mowila o odmianie beagli (pewnie pochodzacych z jakis konkretnych hodowli) o bardzo drobnej budowie ciala.... Quote
unnamed Posted January 2, 2004 Posted January 2, 2004 Agasia a ty gdzie swoje pociechy kupiłaś ? I czy są z rodowodem ? Zauwarzyłem że z Tomaszowa jesteś więc jeśli kupiłaś gdzieś blisko Łodzi to odpowiedz pliiiiiiiiss !!! Quote
nice_girl Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Wybierz sie na wystawę do Rzeszowa, akurat na miejscu.Podejrzewam ,że będzie tam sporo beagli, popytasz właścicieli gdzie kupili swoje pociechy.Może jest jeszcze jakaś inna hodowla w okolicy :wink: Quote
unnamed Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Ale wątpie że tam będą beagle bez rodowodu.A przy mnie i tak psiak by stracił rodowód bo nie mam czasu żeby jeździć na wystawy. To ma być poprostu domowy pupilek :D Quote
nice_girl Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Unnamed 1.Na wystawach są tylko psy z rodowodami 2.Nie rozumiem jak pies przy Tobie straciłby rodowód.Ponieważ rodowód jest gwarancji rasowości psa.Jeśli chcesz mieć 100% pewność ,że z szczeniaka wyrośnie beagle kup prawdziwego beagla (czyt.rodowodowego)Jeśli nie masz dużo pieniędzy na szczeniaka kup psa z metryką ,ale nie obiecującego wystawowo 3.Wejdż na stronę http://www.rodowody.republika.pl/ Quote
unnamed Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 Z tego co pamiętam to we Wrocławiu jest osoba która ma "hodowle" beagli i labradorów (ma reproduktory) i sprzedaje szczeniaki bez rodowodu za 900 - 1000 zł. Quote
nice_girl Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 To po pierwsze nie jest hodowla,a w ogóle skąd oni biorą takie ceny, za taką kwotę podejrzewam ,że można kupić niewystawowego rodowodego beagla Quote
unnamed Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 No mam jeszcze do wyboru domową hodowle spod Krakowa a dokładnie z Wierzchowic. Kupie szczeniaka tam za 1000 a ewentualnie później papiery za 500 zł dokupie :D Quote
paolinka Posted January 9, 2004 Posted January 9, 2004 Eee pierwsze slysze :roll: Dokupic?? Bzdura!!!!!!!!! Poczytaj sobie uwaznie stronke ktora podala nice_girl !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Buhaha :lol: Acha nice_girl- watpie, ze w Rzeszowie bedzie duzo Beagli bo w dzien wczesniej jest klubowka w Gdansku, a watpie ze ludzie beda sie tlukli Przez cala Polske zeby pojechac na jej drugi koniec :wink: Kurcze cos zamotalam, ale mam nadzieje ze mnie zroumialas :lol: Quote
nice_girl Posted January 9, 2004 Posted January 9, 2004 Acha nice_girl- watpie, ze w Rzeszowie bedzie duzo Beagli bo w dzien wczesniej jest klubowka w Gdansku, a watpie ze ludzie beda sie tlukli Przez cala Polske zeby pojechac na jej drugi koniec :wink: Kurcze cos zamotalam, ale mam nadzieje ze mnie zroumialas :lol: O tym nie wiedziałam, ale może sie jeszcze wybrac na wystawę do Jarosławia, bo jest blisko :wink: Quote
unnamed Posted January 9, 2004 Posted January 9, 2004 Paolinka nie wierzysz ???? Masz cytat z e-maila którego dostałem od tego właściciela tej hodowli "Witam , każdego psiaka można na swoje życzenie , mimo że jest po Championach , kupić bez papierów za 1000,00PLN, wtedy metryka zostaje u nas . Jeśli zmienicie państwo zdanie i zechcecie mieć pełnowartościowego szczeniacza z dokumentami , to można je do roku dokupić za 500,00 PLN". I co powiesz na to ??? Quote
nice_girl Posted January 9, 2004 Posted January 9, 2004 Nie radzę Ci kupować szczeniaka od osoby z takim podejsciem :wink: A możesz zdradzić jak nazywa się ta hodowla? Quote
unnamed Posted January 9, 2004 Posted January 9, 2004 "Beagle spod Wierzchowskiej Groty" a stronka jak ktoś chce zerknąć beagle6.webpark.pl Quote
nice_girl Posted January 9, 2004 Posted January 9, 2004 A wygląda na porządną hodowlę.Ale pozory lubią mylic :roll: Quote
unnamed Posted January 9, 2004 Posted January 9, 2004 ............ chyba jednak nie będe miał beagla :cry: Nie wiem co kupie ale raczej nie beagla . Quote
Tiggy Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 Jesli ktos bylby zainteresowany-spodziewamy sie miotu beagli z rodowodem na poczatku marca, kontakt e-mail [email protected] Quote
paolinka Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Unnamed- nie chodzilo mi o to, ze nie wierze Tobie tylko ze nie wierze tej hodowli... Znam ta hodowle, slyszalam o niej same dobre rzeczy... A tu takie cos :roll: :roll: :roll: Chyba zmieniam zdanie... Postepuja niezgodnie z regulaminem i z etyka hodowcy.... :cry: Quote
Kamilapon Posted February 3, 2004 Posted February 3, 2004 Późna odpowiedź o miniaturowych Beaglach Ich historia wygląda następująco: Elżbieta I (córka Edwarda VIII) hodowała miniaturową odmianę rasy. Były to tzw. Elisabeth Beagle lub Pocket Beagle. Psy te mierzyły około 22 cm w kłębie, ale zdarzały się także osobniki nie przekraczające 18 cm. W kronikach możemy natknąć się na wzmiankę, że w torbach przy siodle królowej mieściło się, bagatela, dziesięć do dwunastu jej piesków. Hodowla minibeagli zakończyła się definitywnie na początku XX wieku. Przyczyną były duże trudności w rozmnażaniu miniatur. O współczesnych miniaturach nie wiele mi wiadomo... Ale tych "historycznych" miniatur już nie ma - chyba, że ktoś ponownie zjął się miniaturyzacja rasy Quote
Preety Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 [quote name='Agasia']PATIszon beagle miiaturki byly hodowane w... jak sie nie mysle VII w. przez krola Elzbiete I :) Ale dosc szybko wyginely poniewaz byly problemy z rozmazaniem :D Ha - chodaca encyklopedia :D[/quote] Tak było rzeczywiście, ale w USA stworzyli tę rasę na nowo. Nie jest jednak zarejestrowana w FCI, więc nie mozna ich pokazywać na wystawach w Europie ani też zarejestrować w zkwp.:cool1: Quote
Recommended Posts