kontaktogloszenia Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Gabrysiu :)Postaram się coś napisać i podeślę do ogłoszeń...Sunia ma chyba depresję i dlatego takie problemy zdrowotne jak wymioty,osłabienie :( Quote
Gabi79 Posted August 24, 2014 Author Posted August 24, 2014 [quote name='kontaktogloszenia']Bedny Orzeszek,boi się znowu opuszczenia :( dlatego tak sie denerwuje kiedy Makila wychodzi z domku....Kiedy znajdzie juz swojego człowieka to mam nadzieję że sie to zmnieni,bo bedzie wiedział że pan/pani zawsze wróci do Orzeszka!!![/QUOTE] To pewnie będzie wymagało trochę czasu, ale przyszły DS powinien być uprzedzony o tym, że Orzeszek lamentuje, gdy zostaje sam. Jeśli komuś będzie naprawdę zależało na Orzeszku będzie z nim pracował w tym temacie. Quote
dorcia2 Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 zaglądam do bidulinka :placz:zrobiłam zakupy na bazarkach zorganizowanych dla niego , chociaż tak wspomogłam :loveu:Orzeszek to śliczny malutki piesek więc powinien szybko znaleźć domek, trzymam kciuki za zdrówko:thumbs: Quote
kontaktogloszenia Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 [quote name='Gabi79']To pewnie będzie wymagało trochę czasu, ale przyszły DS powinien być uprzedzony o tym, że Orzeszek lamentuje, gdy zostaje sam. Jeśli komuś będzie naprawdę zależało na Orzeszku będzie z nim pracował w tym temacie.[/QUOTE] Gabrysiu wysłałam Ci na meilika tekst do ogłoszeń dla Orzeszka :) Buziaczki Quote
Anula Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Może uda się znaleźć domek, w którym chociaż jedna osoba będzie cały czas w domu,takie by było najlepsze rozwiązanie dla Orzeszka. Orzeszek kocha bardzo człowieka i chce być z nim przez 24godz. i stąd takie jego zachowanie.Są psiaki z takim zachowaniem, to się bardzo często słyszy. Quote
Panna Marple Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Mnie się wydaje, że da się nauczyć Orzeszka zostawania w domu. Trzeba tylko trochę czasu i cierpliwości. Moja Frania miała dość specyficzną formę lęku separacyjnego. Oprócz tego, że chodziła za mną po mieszkaniu jak przysłowiowy cień, to natychmiast po moim "zniknięciu" (np. kąpałam się w łazience) załatwiała się pod drzwiami...(i koo i siu):shake:. Teraz zostaje w domu bez problemu. Owszem, cały czas jest w trybie "czekania na mnie", ale bez sensacji, szczekania, piszczenia, etc. Quote
Gabi79 Posted August 24, 2014 Author Posted August 24, 2014 [quote name='Panna Marple']Mnie się wydaje, że da się nauczyć Orzeszka zostawania w domu. Trzeba tylko trochę czasu i cierpliwości. Moja Frania miała dość specyficzną formę lęku separacyjnego. Oprócz tego, że chodziła za mną po mieszkaniu jak przysłowiowy cień, to natychmiast po moim "zniknięciu" (np. kąpałam się w łazience) załatwiała się pod drzwiami...(i koo i siu):shake:. Teraz zostaje w domu bez problemu. Owszem, cały czas jest w trybie "czekania na mnie", ale bez sensacji, szczekania, piszczenia, etc.[/QUOTE] Moim skromnym zdaniem trzeba psa nauczyć zostawania samemu w domu, nie ważne, czy ktoś z domowników będzie przez większość czasu w domu, czy nie. Każdy gdzieś musi wyjść, choćby do sklepu, do lekarza. Znam przypadek, że psiak nigdy nie zostawał sam, a potem musiał zostać na całą noc (cała rodzina była na weselu) i o mało nie przypłacił tego życiem Quote
Makila Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 [quote name='Gabi79']Moim skromnym zdaniem trzeba psa nauczyć zostawania samemu w domu, nie ważne, czy ktoś z domowników będzie przez większość czasu w domu, czy nie. Każdy gdzieś musi wyjść, choćby do sklepu, do lekarza.[/QUOTE] Zgadzam się z tym w 100% Ja też czasami muszę gdzieś wyjść i psy muszą zostać same. Przy okazji mojego wyścia poproszę mamę żeby przyszła na zwiady i posłuchała jak długo Orzeszek płacze po moim wyjściu. Quote
kontaktogloszenia Posted August 25, 2014 Posted August 25, 2014 [quote name='Makila']Zgadzam się z tym w 100% Ja też czasami muszę gdzieś wyjść i psy muszą zostać same. Przy okazji mojego wyścia poproszę mamę żeby przyszła na zwiady i posłuchała jak długo Orzeszek płacze po moim wyjściu.[/QUOTE] Ja myślę ,że płacz Orzeszka jest spowodowany stresem przed opuszczeniem,on potrzebuje troszkę czasu aby znowu poczuć się bezpiecznie... To młodziutki i grzeczny maluszek i szybko się uczy,jestem przekonana że to minie :) Zaczynamy szukać domku!!! Quote
Gabi79 Posted August 25, 2014 Author Posted August 25, 2014 [quote name='kontaktogloszenia']Ja myślę ,że płacz Orzeszka jest spowodowany stresem przed opuszczeniem,on potrzebuje troszkę czasu aby znowu poczuć się bezpiecznie... To młodziutki i grzeczny maluszek i szybko się uczy,jestem przekonana że to minie :) Zaczynamy szukać domku!!![/QUOTE] Szukamy super domku!!! Makila, a jak u Orzeszka z załatwianiem się? Sygnalizuje, że chce wyjść? Quote
Makila Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Orzeszek wczoraj został pozbawiony klejnotów. Czuję się świetnie, ale musi chodzić w kołnierzu bo bardzo interesuje się jajkami :lol: Uszka też zostały oglądnięte i wszystko jest ok. Nie widać już żadnego zapalenia. Wet powiedział, że jeszcze do piątku mogę mu profilaktycznie zakrapiać te uszy. Za kastrację + antybiotyk i lek przeciwbólowy na dzisiaj zapłaciłam 182zł. Fakturę wstawię wieczorem. Quote
kontaktogloszenia Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 [quote name='Makila']Orzeszek wczoraj został pozbawiony klejnotów. Czuję się świetnie, ale musi chodzić w kołnierzu bo bardzo interesuje się jajkami :lol: Uszka też zostały oglądnięte i wszystko jest ok. Nie widać już żadnego zapalenia. Wet powiedział, że jeszcze do piątku mogę mu profilaktycznie zakrapiać te uszy. Za kastrację + antybiotyk i lek przeciwbólowy na dzisiaj zapłaciłam 182zł. Fakturę wstawię wieczorem.[/QUOTE] Ciesze się że Orzeszk już po kastracji i że uszka są już zdrowe :) Nasz kochany Orzeszek:loveu: Makila dziękujemy za wizytę u weta i opiekę :) Quote
Gabi79 Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 [quote name='kontaktogloszenia']Ciesze się że Orzeszk już po kastracji i że uszka są już zdrowe :) Nasz kochany Orzeszek:loveu: Makila dziękujemy za wizytę u weta i opiekę :)[/QUOTE] Ja też się bardzo cieszę i przyłączam do podziękowań. Makila wyślij mi dane do przelewu Quote
Toska1 Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Orzeszek już bezjajeczny :crazyeye: niech się wszystko szybko i dobrze goi !!! głaski dla dzielnego psiaka :) Quote
Panna Marple Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Hurra!!! Orzeszku, zobaczysz jak fajnie jest bez jajek;) Quote
Poker Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Orzeszek jest ciut lżejszy :evil_lol:, wredne baby :mad:, cieszą się. Na jakie konto mam przelać niewielkie 66 zł z mojego bazarku ? Proszę o PW. Quote
Anula Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Z mojego bazarku dla Orzeszka wpłynie kwota 100,00zł:lol:.Bardzo proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym. [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/256186-Co%C5%9B-dla-Damy-ci%C4%85g-dalszy-09-08-14-18-08-14[/url] Quote
Gabi79 Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 [quote name='Poker']Orzeszek jest ciut lżejszy :evil_lol:, wredne baby :mad:, cieszą się. Na jakie konto mam przelać niewielkie 66 zł z mojego bazarku ? Proszę o PW.[/QUOTE] Już wysyłam pw:lol: [quote name='Anula']Z mojego bazarku dla Orzeszka wpłynie kwota 100,00zł:lol:.Bardzo proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/256186-Coś-dla-Damy-ciąg-dalszy-09-08-14-18-08-14[/URL][/QUOTE] Oczywiście!!! Makila przelew za kastrację zrobię jutro rano. Quote
Gabi79 Posted August 27, 2014 Author Posted August 27, 2014 Właśnie zrobiłam przelew za kastrację Quote
Gabi79 Posted August 27, 2014 Author Posted August 27, 2014 [quote name='Olena84']Orzeszek bez orzeszków...[/QUOTE] O tym samym wczoraj pomyślałam:evil_lol: Quote
kontaktogloszenia Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 Ja również dziękuję za pieniążki z bazarków :) Wczoraj rozmawiałam z Makilą o Orzeszku...jest tak że płacze tylko wtedy za nią kiedy jest na ogrodzie i widzi jak wychodzi za bramkę... Jak zostaje w domku to cisza jak makiem zasiał,chyba wtedy śpi ;) Sprawdziła to mama Makili :) Z zachowaniem czystości też jest dobrze ,więc Orzeszek to super chłopak !!!:loveu: Domku przybywaj!!!!! Quote
Gabi79 Posted August 27, 2014 Author Posted August 27, 2014 (edited) [quote name='kontaktogloszenia']Ja również dziękuję za pieniążki z bazarków :) Wczoraj rozmawiałam z Makilą o Orzeszku...jest tak że płacze tylko wtedy za nią kiedy jest na ogrodzie i widzi jak wychodzi za bramkę... Jak zostaje w domku to cisza jak makiem zasiał,chyba wtedy śpi ;) Sprawdziła to mama Makili :) Z zachowaniem czystości też jest dobrze ,więc Orzeszek to super chłopak !!!:loveu: Domku przybywaj!!!!![/QUOTE] Czyli z Orzeszka istny ideał:loveu: Na koncie Orzeszka 66,- z bazarku Poker [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/256665-MŁODZIEŻ-PANIE-I-PANOWIE-CIUCHY-LETNIE-I-ZIMOWE-Do-20-08-g-22[/URL] oraz 100,- z bazarku Anuli [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/256186-Coś-dla-Damy-ciąg-dalszy-09-08-14-18-08-14[/url] Bardzo serdecznie dziękuję w imieniu Orzesia!!! Edited August 27, 2014 by Gabi79 Quote
Recommended Posts