Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O kurczaki Ania, Karolina ależ fajnie, że po tak długim czasie zobaczę te 2 adoptowane od nas piękności! I już mi się nie wymigacie, pochwaliłam się Jarkowi i Adzie, że zapowiedzieliście przyjazd!
Agata i na Ciebie i Twego "potworka" będziemy czekać! :lol:

Ania kochana, zastanawiam się, jakby Ci było najlepiej.
Opcji bowiem jest kilka:
1. Wysiadasz na stacji Orłowo SKM i idziesz pieszo z 15 minut
2. Wysiadasz na stacji Orłowo SKM i podjeżdżasz byle jakim autobusem 1 przystanek
3. Wysiadasz na stacji Redłowo SKM i ruszasz razem z ludźmi z Ciapkowa, którzy będą tamtędy przechodzić, by dojść na przystanek autobusowy.

Osobiście wybrałabym tą drugą - jest najszybsza.

Posted

[quote name='Pinesk@']My też! Jeżeli tylko ktoś mi powie na której stacji najlepiej wysiąść z skm'ki i jak dojść :P[/QUOTE]
Gdynia Orłowo. Schodzisz z skm i idziesz na prawo w dół ulicy, dochodzisz do głównej, śmigasz przejściem i dalej w dół. Na dole masz molo.
moge się postarać wyznaczyć trasę na jakichs google map czy cuś, ale tak jak napisałam, w prawo i prosto az do morza ;)

[quote name='Talucha']Onomato-Peja jedziesz autobusem? Może bym się dołączyła :lol:[/QUOTE]
Jasne, spoko tylko nie wiem o której wyruszyć, zaraz sprawdzę i napiszę Ci na gg albo pm. ;)

Posted

Ania, jak coś to pytaj, musisz dojść do Orłowskiej, w google earth sprawdź. Jeśli decydujesz się na pieszą wycieczkę no to te 10-15 minut musisz liczyć. Ale wiem, że podołacie!
Błagam, gdybym ktoś miał się spóźnić, nie dotrzeć dawajcie cynk (661 665 695), bom staram się zawsze na wszystkich czekać - pamiętam bowiem, kto miał dotrzeć.

Na chwilę obecną zapowiadają się 33 psy, są jeszcze 3 osoby niepewne. Tu widze, że Talucha jeszcze duma ;)
Martyna szkoda, że z Mikim wpaść nie możecie - u nas spacery są regularne, więc jeśli kiedyś do nas będziecie chcieli dołączyć to no problem.

Posted

Świetnie! ;)

Mam nadzieję, że uda się w miarę punktualnie wyruszyć, (tj tak do 12.10) bo z doświadczenia wiemy, że przy takim skupisku psów, czekanie i nuda sprawia, że psy się wzajemnie denerwują.
Więc w razie mocnych opóźnień, część osób będzie ruszać zapewne powoli w kierunku mola ;)

Generalnie jednak i planowo widzimy się o 12 na parkingu!

Przyznam szczerze, że to chyba będzie rekordowa liczba psiaków, do tej pory chyba max było 29 psów, a standardowo 15-20 przychodzi. Jednakże podołamy na pewno!

Przypominam także o zbiórce datków, która odbędzie się na zlocie. Moja prośba by każdy choć złotówką wspomógł Pepsi!
Dla nas to tylko złotówka, dla niej strasznie dużo! Z góry za tą pomoc wszystkim dziękuję ;)

Posted

Rozumiem, że wcześniejszy pociąg byłby dużo szybciej?

Jeśli tak, to zwiozę swojego psa już na miejsce zbiórki, moja siostra się nim zajmie, a po Ciebie przyjadę autem. Pod dworcem gdzieś będę czekać wtedy?

Posted

Sytuacja już opanowana, stwierdziłam, że jak godzinę na Was poczekamy i się poszwędamy wyjdzie nam na dobre, przynajmniej się młoda trochę już wymęczy i będzie (mam nadzieję) grzeczniejsza. Także widzimy się o 12ej planowo :)

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/members/115905-wikikoniki"][B]wikikoniki[/B][/URL] będę jechać z narzeczonym przez Gdańsk do Gdyni - jeśli zmieścicie się z psami z tyłu w Toyocie aygo (mały samochód 4 osobowy) to możemy was zabrać z Gdańska, gdzieś po trasie, przy głównej. Jeszcze z Sebą pogadam, czy pasowało by mu jechać z Lennym między nogami (bo dla psa zawsze jest cała kanapa z tyłu :P ), ale jako że ja kieruje to on mało do gadania ma :P Więc się zastanówcie, czy nie boicie się jechać z obcą babą ;) i czy chce się wam - będziemy wracać po spacerze, nie planujemy zwijać się wcześniej bo dla Lennego taki spacer to norma jeśli chodzi o długość, może być tylko trochę zmęczony przez masę emocji (psy zawsze wywołują u niego emocje ;) )

Posted

[quote name='Jean']Jaasmin - Toto to maleństwo? Ile ma? :)
Fajnie by było, bo Luna miałaby towarzystwo! :)[/QUOTE]

Jean , Toto to starszy Pan :), ale poniekąd jest maleństwem ;)

Posted

[quote name='natalia_aa']Naliczyłam 35 psów, gdy tak jeszcze doliczyć należy jeszcze 3 osoby, które się wahają i naprawdę plaży może zabraknąć ;)[/QUOTE]
Mam jeszcze jdno pytanie, parking jest widoczny z okolic mola? Po dużej liczbie psów na pewno ujrze miejsce o ile własnie jest widoczne z tamtej strony.

Pineska - opisałam Ci dojście do mola w razie czego, bo nie dokońca też wiem gdzie jest ten cały parking

Posted

[quote name='Talucha']Onomato-Peja to czekam :D

W takim razie my najprawdopodobniej też będziemy:
Natalia i Lasti[/QUOTE]

Oo no to super, w końcu Was poznam z Lastim :)

Posted

Karolina parking z molo widoczny nie jest.
Ale to naprawdę mega charakterystycznie miejsce, przy głównej drodze do molo prowadzącej (ul. Orłowska) - uwierzcie nie da się go nie zauważyć ;)

Zerknijcie sobie na google earth - tam widnieje on jako piaskowy parking (nie wiem czemu ;))

Natalia dopisuję Was zatem.

Posted

[quote name='natalia_aa']Karolina parking z molo widoczny nie jest.
Ale to naprawdę mega charakterystycznie miejsce, przy głównej drodze do molo prowadzącej (ul. Orłowska) - uwierzcie nie da się go nie zauważyć ;)

Zerknijcie sobie na google earth - tam widnieje on jako piaskowy parking (nie wiem czemu ;))

Natalia dopisuję Was zatem.[/QUOTE]

Dobra, rozumiem, własnie to mnie myliło, że bruku nie widziałam. :)

EDIT:
No my juz po, odłączyłyśmy się trochę szybciej w 4 psy, bo wsród takiej ilości jaka nas zastała niemożliwością było wybieganie kundli. :)
Ale spacer świetny, pomysł zbiórki jeszcze lepszy. Mamy nadzieję, że to nie będzie nasz ostatni.

Posted

Hej.. Przepraszam że tutaj.. ale może pomożecie ...

[url]http://www.dogomania.pl/threads/220783-Okulista-w-Tr%C3%B3jmie%C5%9Bcie.-Psiak-%C5%9Blepnie-(([/url]

• 2 weeks later...
Posted

Oficjalnie informuję, że najbliższy spacer odbędzie się 29.01 godz. myślę 12. 00 standardowo ;)

Tak więc już wkrótce do zobaczenia.

Rzucajcie proszę propozycje dot. miejsca spotkania!
... I oczywiście piszcie, kto chętny.

A póki co, jak mniemam:

Agnieszka - Raxa
Piotr - Astra
Janusz - Luna
Marta - Helenka
Marta - Heniek
Ewelina - Bruxa
Dorota - schroniskowiec
Jacek - Kayla
Nat - Dora

Posted

Kopiuję z Gdańskiego wątku:

Wiki i Neska oczywiście o ile się uda
Ostatnio dostałam w zoologu taką gazetę "oto pies" i w rozdziale "pies w mieście" jest coś o parkach i tam są wypisane parki do których można wejść z psami Gazetę pożyczyłam koleżance, ale zaraz zadzwonię i się dowiem ;p

EDIT:
- Park Strzyża
- Park Reagana (na terenie zieleni przy ul. Krosienki)
- Przy ul. Za murami / Podwale Przedmiejskie
- Park Millenium
- Park Bema
- Park Akademicki
- Park Zaspa im. Jana Pawła II

Mam nadzieję, że dobrze zapisałam ;)