natalia_aa Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 O kurczaki Ania, Karolina ależ fajnie, że po tak długim czasie zobaczę te 2 adoptowane od nas piękności! I już mi się nie wymigacie, pochwaliłam się Jarkowi i Adzie, że zapowiedzieliście przyjazd! Agata i na Ciebie i Twego "potworka" będziemy czekać! :lol: Ania kochana, zastanawiam się, jakby Ci było najlepiej. Opcji bowiem jest kilka: 1. Wysiadasz na stacji Orłowo SKM i idziesz pieszo z 15 minut 2. Wysiadasz na stacji Orłowo SKM i podjeżdżasz byle jakim autobusem 1 przystanek 3. Wysiadasz na stacji Redłowo SKM i ruszasz razem z ludźmi z Ciapkowa, którzy będą tamtędy przechodzić, by dojść na przystanek autobusowy. Osobiście wybrałabym tą drugą - jest najszybsza. Quote
M&T Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Ja bym chętnie dołączyła ale niestety nie mogę :( Może następnym razem się uda :D Quote
Onomato-Peja Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 [quote name='Pinesk@']My też! Jeżeli tylko ktoś mi powie na której stacji najlepiej wysiąść z skm'ki i jak dojść :P[/QUOTE] Gdynia Orłowo. Schodzisz z skm i idziesz na prawo w dół ulicy, dochodzisz do głównej, śmigasz przejściem i dalej w dół. Na dole masz molo. moge się postarać wyznaczyć trasę na jakichs google map czy cuś, ale tak jak napisałam, w prawo i prosto az do morza ;) [quote name='Talucha']Onomato-Peja jedziesz autobusem? Może bym się dołączyła :lol:[/QUOTE] Jasne, spoko tylko nie wiem o której wyruszyć, zaraz sprawdzę i napiszę Ci na gg albo pm. ;) Quote
Pinesk@ Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Oj Natalio to nas wrobiłaś! :) Dziekuje za opisanie trasy, już sobie jakos poradzimy no i mam nadzieję że się nie spóźnimy ;) Quote
natalia_aa Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Ania, jak coś to pytaj, musisz dojść do Orłowskiej, w google earth sprawdź. Jeśli decydujesz się na pieszą wycieczkę no to te 10-15 minut musisz liczyć. Ale wiem, że podołacie! Błagam, gdybym ktoś miał się spóźnić, nie dotrzeć dawajcie cynk (661 665 695), bom staram się zawsze na wszystkich czekać - pamiętam bowiem, kto miał dotrzeć. Na chwilę obecną zapowiadają się 33 psy, są jeszcze 3 osoby niepewne. Tu widze, że Talucha jeszcze duma ;) Martyna szkoda, że z Mikim wpaść nie możecie - u nas spacery są regularne, więc jeśli kiedyś do nas będziecie chcieli dołączyć to no problem. Quote
Pinesk@ Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Podołamy na pewno, jakbyśmy miały małe opóźnienie to będziemy dzwonić :) Quote
natalia_aa Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Świetnie! ;) Mam nadzieję, że uda się w miarę punktualnie wyruszyć, (tj tak do 12.10) bo z doświadczenia wiemy, że przy takim skupisku psów, czekanie i nuda sprawia, że psy się wzajemnie denerwują. Więc w razie mocnych opóźnień, część osób będzie ruszać zapewne powoli w kierunku mola ;) Generalnie jednak i planowo widzimy się o 12 na parkingu! Przyznam szczerze, że to chyba będzie rekordowa liczba psiaków, do tej pory chyba max było 29 psów, a standardowo 15-20 przychodzi. Jednakże podołamy na pewno! Przypominam także o zbiórce datków, która odbędzie się na zlocie. Moja prośba by każdy choć złotówką wspomógł Pepsi! Dla nas to tylko złotówka, dla niej strasznie dużo! Z góry za tą pomoc wszystkim dziękuję ;) Quote
Pinesk@ Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Sprawdziłam sobie dojazd i o 12.05 byśmy były dopiero w Orłowie na stacji (planowo).. :( Quote
natalia_aa Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Rozumiem, że wcześniejszy pociąg byłby dużo szybciej? Jeśli tak, to zwiozę swojego psa już na miejsce zbiórki, moja siostra się nim zajmie, a po Ciebie przyjadę autem. Pod dworcem gdzieś będę czekać wtedy? Quote
Pinesk@ Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Sytuacja już opanowana, stwierdziłam, że jak godzinę na Was poczekamy i się poszwędamy wyjdzie nam na dobre, przynajmniej się młoda trochę już wymęczy i będzie (mam nadzieję) grzeczniejsza. Także widzimy się o 12ej planowo :) Quote
sachma Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [URL="http://www.dogomania.pl/members/115905-wikikoniki"][B]wikikoniki[/B][/URL] będę jechać z narzeczonym przez Gdańsk do Gdyni - jeśli zmieścicie się z psami z tyłu w Toyocie aygo (mały samochód 4 osobowy) to możemy was zabrać z Gdańska, gdzieś po trasie, przy głównej. Jeszcze z Sebą pogadam, czy pasowało by mu jechać z Lennym między nogami (bo dla psa zawsze jest cała kanapa z tyłu :P ), ale jako że ja kieruje to on mało do gadania ma :P Więc się zastanówcie, czy nie boicie się jechać z obcą babą ;) i czy chce się wam - będziemy wracać po spacerze, nie planujemy zwijać się wcześniej bo dla Lennego taki spacer to norma jeśli chodzi o długość, może być tylko trochę zmęczony przez masę emocji (psy zawsze wywołują u niego emocje ;) ) Quote
Jaasmin Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Basia i Toto (jeszcze nie wiem na pewno, ale chcemy iść z Wami :) ) Quote
Jean Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Jaasmin - Toto to maleństwo? Ile ma? :) Fajnie by było, bo Luna miałaby towarzystwo! :) Quote
natalia_aa Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Naliczyłam 35 psów, gdy tak jeszcze doliczyć należy jeszcze 3 osoby, które się wahają i naprawdę plaży może zabraknąć ;) Quote
Jaasmin Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Jean']Jaasmin - Toto to maleństwo? Ile ma? :) Fajnie by było, bo Luna miałaby towarzystwo! :)[/QUOTE] Jean , Toto to starszy Pan :), ale poniekąd jest maleństwem ;) Quote
Onomato-Peja Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='natalia_aa']Naliczyłam 35 psów, gdy tak jeszcze doliczyć należy jeszcze 3 osoby, które się wahają i naprawdę plaży może zabraknąć ;)[/QUOTE] Mam jeszcze jdno pytanie, parking jest widoczny z okolic mola? Po dużej liczbie psów na pewno ujrze miejsce o ile własnie jest widoczne z tamtej strony. Pineska - opisałam Ci dojście do mola w razie czego, bo nie dokońca też wiem gdzie jest ten cały parking Quote
Kamila i Fado Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 my niestety odpadamy, bo się przeziębiłam :angryy: :placz: może następnym razem Quote
Talucha Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Onomato-Peja to czekam :D W takim razie my najprawdopodobniej też będziemy: Natalia i Lasti Quote
Pinesk@ Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Talucha']Onomato-Peja to czekam :D W takim razie my najprawdopodobniej też będziemy: Natalia i Lasti[/QUOTE] Oo no to super, w końcu Was poznam z Lastim :) Quote
natalia_aa Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Karolina parking z molo widoczny nie jest. Ale to naprawdę mega charakterystycznie miejsce, przy głównej drodze do molo prowadzącej (ul. Orłowska) - uwierzcie nie da się go nie zauważyć ;) Zerknijcie sobie na google earth - tam widnieje on jako piaskowy parking (nie wiem czemu ;)) Natalia dopisuję Was zatem. Quote
Onomato-Peja Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='natalia_aa']Karolina parking z molo widoczny nie jest. Ale to naprawdę mega charakterystycznie miejsce, przy głównej drodze do molo prowadzącej (ul. Orłowska) - uwierzcie nie da się go nie zauważyć ;) Zerknijcie sobie na google earth - tam widnieje on jako piaskowy parking (nie wiem czemu ;)) Natalia dopisuję Was zatem.[/QUOTE] Dobra, rozumiem, własnie to mnie myliło, że bruku nie widziałam. :) EDIT: No my juz po, odłączyłyśmy się trochę szybciej w 4 psy, bo wsród takiej ilości jaka nas zastała niemożliwością było wybieganie kundli. :) Ale spacer świetny, pomysł zbiórki jeszcze lepszy. Mamy nadzieję, że to nie będzie nasz ostatni. Quote
Jean Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Hej.. Przepraszam że tutaj.. ale może pomożecie ... [url]http://www.dogomania.pl/threads/220783-Okulista-w-Tr%C3%B3jmie%C5%9Bcie.-Psiak-%C5%9Blepnie-(([/url] Quote
natalia_aa Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Oficjalnie informuję, że najbliższy spacer odbędzie się 29.01 godz. myślę 12. 00 standardowo ;) Tak więc już wkrótce do zobaczenia. Rzucajcie proszę propozycje dot. miejsca spotkania! ... I oczywiście piszcie, kto chętny. A póki co, jak mniemam: Agnieszka - Raxa Piotr - Astra Janusz - Luna Marta - Helenka Marta - Heniek Ewelina - Bruxa Dorota - schroniskowiec Jacek - Kayla Nat - Dora Quote
wikikoniki Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Kopiuję z Gdańskiego wątku: Wiki i Neska oczywiście o ile się uda Ostatnio dostałam w zoologu taką gazetę "oto pies" i w rozdziale "pies w mieście" jest coś o parkach i tam są wypisane parki do których można wejść z psami Gazetę pożyczyłam koleżance, ale zaraz zadzwonię i się dowiem ;p EDIT: - Park Strzyża - Park Reagana (na terenie zieleni przy ul. Krosienki) - Przy ul. Za murami / Podwale Przedmiejskie - Park Millenium - Park Bema - Park Akademicki - Park Zaspa im. Jana Pawła II Mam nadzieję, że dobrze zapisałam ;) Quote
Onomato-Peja Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Całkiem prawdopodobne, że i my dotrzemy. Quote
Recommended Posts