Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kto chce. jest zdrowy i zimna się nie boi - zapraszamy na 12.30 pod stadion GOSIRu ;-)
Bez obaw jeśli chodzi o mróz, bo jeśli faktycznie będzie dramatycznie zimno to 2,5h łazić nie będziemy! (Ja też z tych ciepłolubnych raczej ;-))

Posted

Hej ;)
Kto chętny na spacer z lekko niezrównoważonym kundelkiem wielkości ogolonego bordera ?
Pies dzisiaj był na spacerze i bawił się ze szczeniakiem ON-ka oraz labradorem.
Fajnie by było, gdyby właściciel mógłby dać mi jakieś wskazówki co do szkolenia.

Nie wiem jak kundelek zareaguje na duże psy, ale z suczkami raczej się bawi ;)

Posted (edited)

Spacer się udał. :)
Teraz to mam już 100% pewności, że żaden kolejny nas nie ominie.
No ja może tak nieśmiało i od razu przepraszam ale już drugi raz sunia w czerwonej obroży zaatakowała Rastę, tym razem moją sukę zdążyłam odciągnąć ale i tak czerwona obroża się uczepiła.
Próbowałam manewrować i nie wchodzić jej w drogę ale raz była z przodu a raz z tyłu więc nie było łatwo. Nie wiem czy właścicielka jest z dogo ale bardzo bym prosiła, żeby ktoś jej przekazał.
Ogromna ogromna prośba, jesli to nie problem - niech sunia może ma kaganiec, wtedy łatwiej rozdzielić chociażby, bo moja zakagańcowana nie ma zbytnio szans, żeby się obronić.
Z góry przepraszam za problem, ale skoro historia sie powtarza to jednak nie chcę ryzykować kolejnego razu.

Do domu dotarłyśmy dopiero o 17, z racji, że Rasta niewybiegana musiałam ją na plaży piłką, frisbee i myśleniem zająć. :D
Pozdrawiam spacerowiczów, my jestesmy wykończone. :)

Edited by Onomato-Peja
Posted

[quote name='Onomato-Peja']Spacer się udał. :)
No ja może tak nieśmiało i od razu przepraszam ale już drugi raz sunia w czerwonej obroży zaatakowała Rastę, tym razem moją sukę zdążyłam odciągnąć ale i tak czerwona obroża się uczepiła.
Próbowałam manewrować i nie wchodzić jej w drogę ale raz była z przodu a raz z tyłu więc nie było łatwo. Nie wiem czy właścicielka jest z dogo ale bardzo bym prosiła, żeby ktoś jej przekazał.
Ogromna ogromna prośba, jesli to nie problem - niech sunia może ma kaganiec, wtedy łatwiej rozdzielić chociażby, bo moja zakagańcowana nie ma zbytnio szans, żeby się obronić.
Z góry przepraszam za problem, ale skoro historia sie powtarza to jednak nie chcę ryzykować kolejnego razu.

Do domu dotarłyśmy dopiero o 17, z racji, że Rasta niewybiegana musiałam ją na plaży piłką, frisbee i myśleniem zająć. :D
Pozdrawiam spacerowiczów, my jestesmy wykończone. :)[/QUOTE]

Dobrze, że chociaż Wy się dobrze bawiliście :p

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Spacer się udał. :)

Pozdrawiam spacerowiczów, my jestesmy wykończone. :)[/QUOTE]

Chyba wiem o która sunie chodzi, ostatnio na spacerze też była agresywna w stosunku do mojego psa, więc chyba dla wszystkich byloby lepiej gdyby miała chociaż kaganiec :)

Posted

No, dla nas spacer też udany :)
Toto był najmniejszy, szkoda, że nie dotarł nikt z jakimś kolegą mniejszym.
Dla mnie to jest super sprawa, uwielbiam oglądać inne psiaki na tych spacerach.
Jesteśmy zmęczeni, wychodzi sprawa kondycji :razz:
Ja bardziej niż Toto chyba, a jest ode mnie dużo starszy...

Dziękujemy bardzo wszystkim współtowarzyszom :loveu:

Posted (edited)

Psów naliczyłam 20 :lol: Raxa, Tiger, Helenka, Heniek, Hogan, Beatrix, Nero, Bruxa, Solux, Gaston, Gaja, Fajter, Kiver, Mange, Rasta, Limon, Toto, Brutus, Kayla, Avia
Dziękuję wszystkim, którzy mimo mrozu zawitali do nas! Atmosfera, jak zawsze ciepła i miła!
Jak otrzymam zdjęcia od Dari, oczywiście tutaj wrzucę.

Ani od Gaji Wasze uwagi przekażę.

Natomiast, co do następnego spaceru, jak już pisałam Karolinie od Rasty ja niestety nic planować i organizować nie mogę. Bom urlopować się będę w Zakopanem, a następnie 3 weekendy pod rząd na uczelni męczyć. Na szczęście u nas godni zastępcy są. Marta więc zadeklarowała się zająć organizacją następnego spotkania.

Planowany termin 11 lub 12.02 godz. 12 lub 12.30.
Najprawdopodobniej także Gdyni Witomino - może jakaś trasa na Karwiny, nie mam pojęcia póki co.
Mają dumać, jak są jakieś propozycje to piszcie.

Ja postaram się w miarę na bieżąco przekazywać informacje ;)

Edited by natalia_aa
Posted

Ja jestem nowa z Gdyni mam 5 letnią kundlicę w wielkości goldka i sie piszemy na te spotkania;)

I może polanka Redłowska?
albo Plaża bo jest zima i zakazu nie ma?
U mnie na Obłużu jest trasa rowerowa(turystyczna wiele ludzi chodź tam z psami i my również) a obok pola jak na wsi potem las a za lasem plaża....droga okoła 6 km sama trasa rowerowa 3 i autobusem też się da z wielu miejsc na trasie:)
Albo tam gdzie są festyny "pies w wielkim mieście"?
Albo do parku przy ratuszu?
A jeżeli jednak na witominie czy chwarznie to prosiła bym o informacje gdzie konkretnie;)

Posted

[quote name='Mada95']Ja jestem nowa z Gdyni mam 5 letnią kundlicę w wielkości goldka i sie piszemy na te spotkania;)

I może polanka Redłowska?
albo Plaża bo jest zima i zakazu nie ma?
U mnie na Obłużu jest trasa rowerowa(turystyczna wiele ludzi chodź tam z psami i my również) a obok pola jak na wsi potem las a za lasem plaża....droga okoła 6 km sama trasa rowerowa 3 i autobusem też się da z wielu miejsc na trasie:)
Albo tam gdzie są festyny "pies w wielkim mieście"?
Albo do parku przy ratuszu?
A jeżeli jednak na witominie czy chwarznie to prosiła bym o informacje gdzie konkretnie;)[/QUOTE]

Witamy nowa Gdynianke ;) Max robi super postepy, moze nastepnym razem pzyjde z nim ? Jeszcze ni wiem... Ponawiam pytanie, odnosnie spaceru z lekko niezrownowazonym kundelkiem wielkosci bordera . Wiecej na blogu

Posted

Dzisiaj Lejdi była na spacerze z Rastą;)
Dziewczyny świetnie się bawiły oto filmik ze spaceru:
[video=youtube;5wQO9DEpYog]http://www.youtube.com/watch?v=5wQO9DEpYog[/video]

:D

Karolina mówiła coś o spacerku grupowym jutro koło schroniska... o której?

Posted

a nie chce ktoś pochodzić w okolicach polanki redłowskiej, plaży obok,klifu,lasu,parku przy piłsudskiego itp;> Bo mi to się nie chce zbyt gdzieś daleko wybierać...Poza tym Fazi ma różne nastroje i czasem nie jest zainteresowany w ogóle zabawą, wtedy można chwile pospacerować i pójść do domu:)