Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]Tak się zastanawiam....czy w Gdyni, a dokładnie w okolicach Redłowa są jacyś dogomaniacy.....oj sporo u nas psiaków, więc może jest tu ktoś z naszych okolic..... Mojej Fruzi przydałoby się trochę zsocjalizować z innymi sierściuchami.....[/B]

Posted

Ja też bym była chętna na spacerek. ;) Co prawda nie jestem z samej Gdyni (40 min. autobusem), ale zawsze moge dojechac. :) Tym bardziej, że bardzo bym chciała zobaczyć Fruzię na żywo. :cool3:

Posted

Oooooo jak fajnie:)) Wiecie co, ja jutro jadę na urlopik, ale za tydzień wracam, będę miała jeszcze kolejny tydzień wolne, więc napewno się gdzieś umówimy:)) Super!!!

• 2 weeks later...
Posted

gdyby nie to, że mój pies nie przepada za obcymi psami (suczki ewentualnie a szczególnie staffiki i asty ;)) to byłabym bardzo chętna :) ale niestety... kilka incydentów w przeszłości i się zrobił taki nie do zniesienia :( ale są i tak postępy, naprawdę. ale dogomaniacy pewnie zrozumieją, więc może jakoś dałoby się im zrobić "lekcję akceptacji" obcych psów?

Posted

Kaja a nie chciałabyś zobaczyć,czy się Buster z młodą dogada poza placem?? Ostatnio sobie w dupę równo dały i żyją, a młoda jak niczego nie pilnuje,to jest sympatyczna:lol:

Posted

oooo my też na Płycie Redłowskiej mieszkamy i na polankę codziennie chodzimy:) Tam to można nawet grilla zrobić:) Ja się chętnie spotkam, może Fruzia się nauczy w końcu od innych psiaków jak aport przynosić heheheh:D

Posted

to moze zrobimy taki spacer, ze będzie kilka suczek i Buster najpierw? ;) bo wolę, żeby nie wchodził w konfrontację z innym samcem, Buster jest dominantem w stosunku do innych psów (samców) zawsze musi im udowodnić, że jest najlepszy :mad:

Posted

Ale te suczki muszą mieć powyżej 65 cm w kłębie:diabloti: Ale jakbyś reflektowała na samą młodą,to ja w śr na szkolenie na 19 jadę, mogę zjechać trochę wcześniej,chociaż nie mam pojęcia,gdzie ta cała polanka jest.

Posted

no oczywiście, że reflektuję :) w środę nie wiem co robię dokładnie, w południe chcę jechać z moim młodym ;) na Dąbrowę na jakieś pole... a wieczorem (17 wzwyż) do sklepu z mamą jadę (mam nadzieję) może... w czwartek na plażę miałabyś ochotę pójść? na niestrzeżoną w Gdyni ;) (Buster i tak musi iść i się wykąpać w morzu, żeby się nabłyszczyć na wysatwę :cool3:)

Posted

[quote name='Vidge']Ale te suczki muszą mieć powyżej 65 cm w kłębie:diabloti: [/quote]
Łehhhh Fruźka jest do połowy łydki ledwo hihi........

I ona to jest dopiero dominantką, normalnie samica alfa hie hie:D

Ostatnio byłam z nią kilka dni u siostry i jej foksicy, wieczorami chodziłyśmy na grupowe spacerki - jakieś 8 burków, Fruzia, mimo że najmniejsza, ustawiła je wszystkie po kolei, nawet największego agresora w grupie....wyrwała mu kawał kłaków z tyłka i się uspokoił.....nie wiem skąd w niej tyle odwagi, ale jak jej jakiś pies podskoczy to mu pokazuje co o nim myśli....chyba w schronie się tego nauczyła....
Ale i tak jest coraz lepiej, niż kiedyś, bo po ustaleniu hierarchii biegają wszystkie razem i jest w porzo:D

[B]Kaja&Buster - ja Was chyba kojarzę z widzenia...kiedyś chyba widziałam Was na klifach w lesie jak robilaś zdjęcia Busterowi, chyba jakimś niezłym sprzęcikiem, lustrzaneczką....[/B]

Posted

no to ważne zeby się ustawiły :) potem nie ma niepotrzebnych bójek :roll: sunie oczywiście mogą być w każdym "rozmiarze" ;) jak się Busterowi spodobają, to nawet agresja z ich strony mu nie przeszkadza :cool3: (do czasu)

Posted

[quote][B]Kaja&Buster - ja Was chyba kojarzę z widzenia...kiedyś chyba widziałam Was na klifach w lesie jak robilaś zdjęcia Busterowi, chyba jakimś niezłym sprzęcikiem, lustrzaneczką....[/B][/quote]

mmm czy ja wiem, czy taki niezły sprzęt ;) zwykły FinePix s5000 :lol: na klifach to bardzo możliwe i reszta też bardzo prawdopodobna ;)

Posted

[quote name='Kaja & Buster']mmm czy ja wiem, czy taki niezły sprzęt ;) zwykły FinePix s5000 :lol: na klifach to bardzo możliwe i reszta też bardzo prawdopodobna ;)[/quote]

W sumie to sprzęcikowi się aż tak nie przyglądałam, bo o wiele bardziej mi się piesio podobał, ale FinePix jest sporym aparatem, więc na pierwszy rzut oka można go pomylić z lustrem:)

W takim razie ja mam czas prawie codziennie od 17.00 i w weekendy oczywiście (choć w najbliższy mam służbowy wyjazd niestety...).:)

Posted

Ja mam łagodnego,rocznego ONa na spacer. :) Kocha wszystkie psy,także nie byłoby problemu.
Ale to chyba nie będziemy mogli przyjechać.:placz: Nie chce konfrontacji z Busterem. ;)

• 7 months later...
Guest Kamcia_14
Posted

Witajcie Gdynianki :multi: .

Chętnie bym się z wami spotkała , chociaż mieszkam jakieś 400 km od Gdyni :cool1: .
Ale '' no problem ''
Na kilka dni jadę do jednej z dogomaniaczek :loveu: .
Można byłoby się umówić i spotkać :razz: .
Pozdrawiam serdecznie :loveu: .