Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

podaje za wzorcem:

Maść: Czarna, żelazista, popielata, czerwonożółta, czerwonobrązowa z siodłem; jednolita, bądź z regularnymi czerwonobrązowymi do białoszarych oznakami, żółta z czarnym siodłem.

Posted
Myzia, zgadza sie, ale jak to jest w praktyce, bo szczerze mowiac to nie widzialam. A hodowli na necie jest duzo i wszystkie podpalane! :cry:

Chyba na naszym necie ..... :) Ale i w Polsce widzi sie te czarne perelki - sa to sprowadzane z Czech i Slowacji uzytki. Na wystawach ich sie nie uraczy, a szkoda, bo te co widzialam to prawdziwe ONy: nieznerwicowane, swietnie pracujace, z super charakterem....

Posted

Dzieki za te wiesci, dam duzo za czarnego ON-a, bede szukac, ale slabo znam czeski.

Znam go na tyle tylko, ze powinnam wiedziec, zeby nie uzywac slowa :

szukac, hehehehe

Posted
Dzieki za te wiesci, dam duzo za czarnego ON-a, bede szukac, ale slabo znam czeski.

Kupic czarnego ONa w Czechach jest bardzo latwo. Wejdz na ogloszenia na Ifauna: http://www.ifauna.cz/inzerce/vypis.asp?rubrika=7

Tam poszukaj "Německý ovčák" i patrz, zeby byl "černý" i "s PP" (rodowodowy)

szukac, hehehehe

Ja sie na tym przejechalam juz na pierwszym szkoleniu w Pradze... :lol:

Posted

Z tym ostatnim adresem mam problem, ale nie wazne, mam namiary na hodowle czarnych i jutro do nich pisze!

Jestes wielka, internet jest wielki, swiat jest piekny. A juz sie balam , ze bede musiala klonowac moja suczke, ktora odeszla w zeszlym roku.

:multi: :lol: :multi: :lol:

Posted

Hmmm, ładne te czarne owczarki... w Polsce nie miałam okazji zobaczyć całego czarnego (chodzi mi o te z rodowodem). To znaczy, raz mi się udało ale sędzia stwierdził, że pies jest farbowany i nie dał mu jakiejś zadowalajacej oceny. A muszę przyznać, pies był bardzo ładnej budowy i dobrze wystawiany. Szkoda takiego egzempalaza...

Posted

szukac, hehehehe

Szukac??? Yyyy kto mi objasni bo ja nie lubie jak nie wiem o co chodzi ;)

Posted

szukac, hehehehe

Szukac??? Yyyy kto mi objasni bo ja nie lubie jak nie wiem o co chodzi ;)

Wydzwiek jest mniej wiecej taki jak piep**** Tak wiec "Azor, szukaj, szukaj!" brzmi w uszach Czecha (a w zasadzie wszystkich innych ludow slowianskich) "troszeczke" dziwnie... :oops:

Posted

Wczoraj widzialam program o czarnych ONach.

W Hiszpani pracuja one w policji i security na stacjach metra.

Odpowiednio wyszkolone potrafia zaalarmowac swojego przewodnika o majacej nastapic kradzierzy czy aktu przemocy, zanim sie to jeszcze wydarzy.

PSy stoja wiec z przewodnikami na peronach i doslownie skanuja przejezdzajace metra.

Jest to naprawe niewiarygodne :crazyeye:

Poza tym to naprawde przepiekne psy!!!

Posted

PIĘKNE!!!! PATI z całego serca trzymam za ciebie kciuki :) a te czarne szczeniaki na zdjęciach wyglądają zupełnie tak samo jak moja Fabia jak miała niecałe 3 miesiące...... piękne!!! Relacjonuj na bieżąco!!! i kiedy mały czarny ONEK będzie u Ciebie też pisz! :D