PATIszon Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Czy takie istnieja, mowie oczywiscie o psach rasowych? :black: Quote
myzia Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 podaje za wzorcem: Maść: Czarna, żelazista, popielata, czerwonożółta, czerwonobrązowa z siodłem; jednolita, bądź z regularnymi czerwonobrązowymi do białoszarych oznakami, żółta z czarnym siodłem. Quote
PATIszon Posted March 6, 2003 Author Posted March 6, 2003 Myzia, zgadza sie, ale jak to jest w praktyce, bo szczerze mowiac to nie widzialam. A hodowli na necie jest duzo i wszystkie podpalane! :cry: Quote
Margo Posted March 7, 2003 Posted March 7, 2003 Myzia, zgadza sie, ale jak to jest w praktyce, bo szczerze mowiac to nie widzialam. A hodowli na necie jest duzo i wszystkie podpalane! :cry: Chyba na naszym necie ..... :) Ale i w Polsce widzi sie te czarne perelki - sa to sprowadzane z Czech i Slowacji uzytki. Na wystawach ich sie nie uraczy, a szkoda, bo te co widzialam to prawdziwe ONy: nieznerwicowane, swietnie pracujace, z super charakterem.... Quote
PATIszon Posted March 7, 2003 Author Posted March 7, 2003 Dzieki za te wiesci, dam duzo za czarnego ON-a, bede szukac, ale slabo znam czeski. Znam go na tyle tylko, ze powinnam wiedziec, zeby nie uzywac slowa : szukac, hehehehe Quote
Margo Posted March 7, 2003 Posted March 7, 2003 Dzieki za te wiesci, dam duzo za czarnego ON-a, bede szukac, ale slabo znam czeski. Kupic czarnego ONa w Czechach jest bardzo latwo. Wejdz na ogloszenia na Ifauna: http://www.ifauna.cz/inzerce/vypis.asp?rubrika=7 Tam poszukaj "Německý ovčák" i patrz, zeby byl "černý" i "s PP" (rodowodowy) Znam go na tyle tylko, ze powinnam wiedziec, zeby nie uzywac slowa :szukac, hehehehe Ja sie na tym przejechalam juz na pierwszym szkoleniu w Pradze... :lol: Quote
PATIszon Posted March 7, 2003 Author Posted March 7, 2003 Dzieki, Margo, bede probowala, chyba kupie sobie slownik, bo cos mi nie idzie! Quote
Margo Posted March 7, 2003 Posted March 7, 2003 No i zawsze mozna kupic ONa od slowackiej policji: http://www.nemeckyovciak.szm.sk/policia.htm Quote
PATIszon Posted March 7, 2003 Author Posted March 7, 2003 Dzieki wielkie, az sie poplakalam, Jutro tam dzwonie. Nawet nie wiesz jaka mi frajde zrobilas!!!! :P Quote
Margo Posted March 7, 2003 Posted March 7, 2003 Dzieki, Margo, bede probowala, chyba kupie sobie slownik, bo cos mi nie idzie! Jak bedzie potrzebne tlumaczenie to daj znac. A na koniec gigantyczna lista szczeniakow na sprzedaz (w tym masa czarnych i wilczastych): :D http://www.nemeckyovcak.cz/prodam.htm Quote
PATIszon Posted March 8, 2003 Author Posted March 8, 2003 Z tym ostatnim adresem mam problem, ale nie wazne, mam namiary na hodowle czarnych i jutro do nich pisze! Jestes wielka, internet jest wielki, swiat jest piekny. A juz sie balam , ze bede musiala klonowac moja suczke, ktora odeszla w zeszlym roku. :multi: :lol: :multi: :lol: Quote
matka_wilczyca Posted March 8, 2003 Posted March 8, 2003 Hmmm, ładne te czarne owczarki... w Polsce nie miałam okazji zobaczyć całego czarnego (chodzi mi o te z rodowodem). To znaczy, raz mi się udało ale sędzia stwierdził, że pies jest farbowany i nie dał mu jakiejś zadowalajacej oceny. A muszę przyznać, pies był bardzo ładnej budowy i dobrze wystawiany. Szkoda takiego egzempalaza... Quote
Kasia M. Posted March 11, 2003 Posted March 11, 2003 Dzieki za te wiesci, dam duzo za czarnego ON-a, bede szukac, ale slabo znam czeski.Znam go na tyle tylko, ze powinnam wiedziec, zeby nie uzywac slowa : szukac, hehehehe Szukac??? Yyyy kto mi objasni bo ja nie lubie jak nie wiem o co chodzi ;) Quote
PATIszon Posted March 11, 2003 Author Posted March 11, 2003 Jak już pisałam nie znam czeskiego, więc Ci nie objaśnię.Ale to podobno znaczy coś zupełnie innego niż "potrzeba znalezienia kogoś/czrgoś".he,he,he :wink: Quote
zPeronowki Posted March 12, 2003 Posted March 12, 2003 Dzieki za te wiesci, dam duzo za czarnego ON-a, bede szukac, ale slabo znam czeski.Znam go na tyle tylko, ze powinnam wiedziec, zeby nie uzywac slowa : szukac, hehehehe Szukac??? Yyyy kto mi objasni bo ja nie lubie jak nie wiem o co chodzi ;) Wydzwiek jest mniej wiecej taki jak piep**** Tak wiec "Azor, szukaj, szukaj!" brzmi w uszach Czecha (a w zasadzie wszystkich innych ludow slowianskich) "troszeczke" dziwnie... :oops: Quote
PATIszon Posted March 12, 2003 Author Posted March 12, 2003 Mimo wszystko mam nadzieje, że się dogadam i czarnego zakupię! Marzy mi się hodować takie w Polsce!! :lol: Quote
Reailia Posted March 16, 2003 Posted March 16, 2003 Wczoraj widzialam program o czarnych ONach. W Hiszpani pracuja one w policji i security na stacjach metra. Odpowiednio wyszkolone potrafia zaalarmowac swojego przewodnika o majacej nastapic kradzierzy czy aktu przemocy, zanim sie to jeszcze wydarzy. PSy stoja wiec z przewodnikami na peronach i doslownie skanuja przejezdzajace metra. Jest to naprawe niewiarygodne :crazyeye: Poza tym to naprawde przepiekne psy!!! Quote
PATIszon Posted March 16, 2003 Author Posted March 16, 2003 Kasiu, Pięęęęęęęęęęęękne! Aż się poryczałam! :( Quote
tynka Posted March 19, 2003 Posted March 19, 2003 PIĘKNE!!!! PATI z całego serca trzymam za ciebie kciuki :) a te czarne szczeniaki na zdjęciach wyglądają zupełnie tak samo jak moja Fabia jak miała niecałe 3 miesiące...... piękne!!! Relacjonuj na bieżąco!!! i kiedy mały czarny ONEK będzie u Ciebie też pisz! :D Quote
Basia_D Posted March 19, 2003 Posted March 19, 2003 Tynka, czy mi się wydaję, czy Twoja Fabia to kosmacz??? Quote
tynka Posted March 19, 2003 Posted March 19, 2003 Basiu :) no kosmata to ona jest nie da się ukryć :lol: . Fabia to 6 miesięczny owczarek belgijski :D Quote
Recommended Posts