emilia90 Posted July 8, 2014 Posted July 8, 2014 Witam, wczoraj byłam u weterynarza z moją 12letnią suczką owczarka niemieckiego. Od dwóch dni sapie i od wczoraj ma opuchnięte łapy. Weterynarz dał furosemid i vetmedin 2,5mg. Po jakim czasie te leki powinny zacząć działać? Nie widzę za dużej zmiany od wczoraj, pies dalej dyszy z językiem na wierzchu, kręci się i nie może znaleźć miejsca. Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam. Quote
maltanczyk89 Posted July 8, 2014 Posted July 8, 2014 Po furosemidzie powinien dużo sikać przez co obrzęk będzie się zmniejszał .Furosemid z mojego doświadczenia góra 2 godziny i działa ,możliwe że za małą dawkę dostał .Napiszę dla porównania mój maltańczyk ważący 2.8 kg dostał dwa razy w stężeniu 5% 0.1 ml. Quote
gryf80 Posted July 8, 2014 Posted July 8, 2014 na każdego psa działa inaczej dany lek jak i czas efektu bywa rózny.ważna rzecz-masz starego psa ,w upalne dni jakie sa obecnie nie wychódż z nim w południe na dlugie spacery,jeśli mozesz zwilżaj całego psa woda. Quote
emilia90 Posted July 8, 2014 Author Posted July 8, 2014 Dzisiaj stan mojej suni się na tyle pogorszył, że trzeba było uśpić :( Jestem załamana bo 2 dni temu jeszcze się z nią bawiłam :( Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi. Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts