adiiszek Posted November 8, 2014 Author Posted November 8, 2014 Mała np od 2 miesięcy ma taki swój urok czyli po alkoholu lubi ludzi, toleruje, mnie również... Ale jeśli widzi smierdzacego zula od którego nie zbyt ładnie pachnie to na niego parska jak konsolę, a jeśli on się na nią popatrzy to go obszczeka. I tylko zuli ;o Quote
Mary&Shena Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 FILMIK - przedstawiam filmik typowej porannej zabawy naszego psa - czyli patyk/butelka w zęby i sama biega w około drzew i robi kilometry (potrafi tak przez dobre 20minut, napije się i dalej...) :P Moje colaki mają identycznie, też muszę je kiedyś nagrać, szczególnie jak biegają w dwójkę, dokładnie tak jak ta suczka, takimi susami hasają i odbijają się od ziemii i mogą tak cały czas, a jak z innym psem to już wgl zawrotne tempo :D I to chyba jest taki charakterystyczne hasanie "wesołego colaka" :) Quote
Ismena Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Fajna dziewczynka! :) Pozdrowienia od również kolakowej koleżanki ;) Quote
adiiszek Posted November 14, 2014 Author Posted November 14, 2014 Mary&Shena - moja mała do tego jak złapie patyk, piłkę, cokolwiek to skacze jakby chciała coś złapać, typowa radość szczeniaczka :D Do tego teraz ciągle mokro, dużo liści, więc mała gdy się rozpędzi to zawija na ziemi czyt. nie potrafi wchodzić w zakręt i robi takie poślizgi, że aż jej samej sprawia to frajdę :)) Moja mała często bawi się i goni z psami sąsiadów, znajomych, hasała już z przeróżnymi kundelkami, ONkiem, Wyżłem, Westami, Labradorami i każdy pies sprawia jej frajdę, sama zaczepia go i zaprasza do zabawy, a gdy już nie ma sił, to kładą się na ziemi i podgryzają po łapach, kołnierzu, uszach i pyszczkach :)) Wszyscy śmiali się, że ona kica jak zając albo tak hasa dziwnie wysoko ale oglądałem dużo filmików i jest to właśnie HASANIE SZCZESLIWEGO COLLACZKA :D Quote
adiiszek Posted November 15, 2014 Author Posted November 15, 2014 Więc dziś...zaczęła z rana działać tabletka na odrobaczenie, więc mała nie wytrzymała i narobiła kupkę w łazience koło WC (ciekawe czy gdyby klapa była otwarta, to zrobiła by do środka, stwierdziłbym, że jest to najlepiej wychowany pies na świecie). Cały poranek i południe to próba wyciśnięcia kupki nie mając nic w żołądku. Popołudniu piesek wypił rumianek, zjadł węgiel iii....OGIEŃ! Popołudniowy spacer Shila + Husky + Wyżel Niemiecki + kundel (wyżło-owczarkowaty), ciągle biegi, siłowanie się, widać było, że małej z powodu 'dietki' brakuje krzepy co nie zmienia faktu, że dotrzymywała wszystkim tempa i chętnie zaczepiała :)) Wraz z wyżłem (Furią) kochają podkopywać ławkę, skakać po Sobie, ahh długo by gadać :)) Przedstawiam parę fotek! PS - o 22 idziemy na polanę z Huskim, także gonitw ciąg dalszy :D Quote
Mała Nika Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 Podrosła dziewucha ;) Piękna z niej panienka <3 Quote
Wilczocha Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Piękna jest i super, że nie jest tak owłosiona, mam nadzieje, że moja tez taka będzie :D Też muszę porobić podobne zdjęcia :P Quote
angineuuka Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 znalazłam, znalazłam! :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2: Quote
adiiszek Posted November 28, 2014 Author Posted November 28, 2014 haha brawo, brawo :D To teraz się przyznaj czemu wyłączyłaś dogomanię :D? Quote
adiiszek Posted December 18, 2014 Author Posted December 18, 2014 Dla odświeżenia - dziś była przymusowa kąpiel, trymowanie i wyczesywanie całego ciała ze względu na kosmiczną ilość rzepów oraz pół podwozia w kupie (zabawa z amstaffem skończyła się tarzaniem w krzakach i zwiedzaniem cudownych łąk) .... Suczka zdrowa, chyba już nie rośnie, energiczna, kocha bieganie, aportowanie, biegi i wszystko co z dworem związane :)) Filmik podglądowy jak wykonuje podstawowe komendy - https://www.youtube.com/watch?v=eQrT1UuH9lg&list=UUgqbSw3mEkTPPufpt3FFagw Przyjdzie czas wiosny to mam nadzieję, że uda nam się obojgu zabawa z Frisbee :))) Quote
Wilczocha Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Filmik jest prywatny. Nie da się obejrzeć. Quote
Collakowa Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Ja obejrzeć mogę, ale sie tnie masakryczni. Durny laptop Quote
Wilczocha Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Już naprawione oglądać mogę:) No bardzo ładnie wykonuje komendy. Naucz ja jeszcze kółko :D Quote
adiiszek Posted December 19, 2014 Author Posted December 19, 2014 Collakowa to bo nagrywane jest w FULL HD....zmien rozdzielczosc do 360p i będzie śmigać jak malina :)) Na razie staram się nauczyć porządnie 'HOP' i 'ZOSTAŃ' .... przyjdzie wiosna to będziemy próbować dalszych bajerów :) Filmik już jest publiczny :P Quote
adiiszek Posted December 19, 2014 Author Posted December 19, 2014 Znalazłem fotki rodziców Shili, jej w wieku 6 tyg oraz jej 'rodzeństwa' z dwóch miotów z pseudohodowli z której ją mamy (kto wtedy wiedział, że to pseudo eh...) - jedne urodzone 5 marca, drugie 8ego (malutka urodziła się w dzień kobitek :) ) O to one : z przodu mama, z tyłu tata - Quote
adiiszek Posted December 19, 2014 Author Posted December 19, 2014 Do tego szczeniaczki o których wspominałem i 2 fotki małej : Quote
adiiszek Posted December 26, 2014 Author Posted December 26, 2014 Nasza mała od razu pokochała zimę :D Quote
adiiszek Posted December 26, 2014 Author Posted December 26, 2014 Nasza mała od razu pokochała zimę :D Quote
Guest TyŚka Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 Hahah, jak się cieszy ze śniegu :D Quote
adiiszek Posted January 13, 2015 Author Posted January 13, 2015 https://www.youtube.com/channel/UCgqbSw3mEkTPPufpt3FFagw/videos -zapraszam, nowe VIDEO jak Shila była malutka :))) Quote
adiiszek Posted January 13, 2015 Author Posted January 13, 2015 I 2 fotki - Shila z jednym z prezentów na święta oraz coś w stylu PUMY :) A jednak więcej fotek hehep Quote
adiiszek Posted January 14, 2015 Author Posted January 14, 2015 tzn może nie zjada, ale dziennie ew. co 2 dni cos tam obgryza - czasem kość lezy miesiąc, a po miesiącu Sobie ją zacznie dziubać dzień w dzień :D Jednego końca już nie ma ;p Quote
Recommended Posts