Guffi Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Nie mój pies, ale zakładam temat dla znajomej. Czy coś może mu się z tego stać? Strawi to, czy zwymiotuje? Proszę o szybką odpowiedź. Quote
Cambel&Megi Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 :roll: Zamiast pierz, przeczytałam talerz :roll: Moim zdaniem raczej strawi....Chyba, że siądzie na żąłądku, to zwymiotuje...Ale to chyba raczej nic poważnego.. Quote
Agnieszka i Ogiś Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 A ile tego zjadł? Jakby się cos działo to do weterynarza.... Quote
ulvhedinn Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Nie bardzo rozumiem temat- zjadł CO? Pieprz, czy pierze? ;) Quote
Cambel&Megi Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Wydaje mi się, że chodzi o pierz, czyli pióra np. z kołdry... Quote
kaskaSz Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Wydaje mi się, że odda to z kupa albo zwymiotuje. Mój pies połknął spory kawałek balona jak był mały i najpierw go zwymiotował i ponownie zjadł, później oddał z kupą. Quote
Guffi Posted June 22, 2007 Author Posted June 22, 2007 Tak, chodzi o pierz, czyli pióra. Napiszę "pióra" w tytule tematu, żeby już nie było wątpliwości. Teraz akurat nie mam kontaktu z jego właścicielką, ale z tego, co wiem, to zjadł trochę. To 6-miesięczny mieszaniec yorka. Quote
Kara. Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Mój York też kiedyś przegryzł róg poduszki. Zrobił pobojowisko i przy okazji się tego najadł. Nie pamiętam już którą strona potforka toto wyszło:evil_lol:ale zdecydowanie nic mu nie było. Spuchł tylko z dumy, że sobie taaaką świetna zabawę znalazł:diabloti: Quote
Chanelle Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Kara, jak się psa nie karmi, to zrzerają poduszki. Nieładnie, głodzić yorka ;D Quote
arkana Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Moim zdaniem, piesek zwymiotuje, lub wyjdzie to to kupa. Nie powinno byc wiekszych komplikacji, ale wrazie co trzeba byc przygotowanym, zeby szybko zareagowac. Takze polecam, nie spuszczac psiaka z oczu i pilnowac, zeby sie ponownie pior nie najadl. Quote
ulvhedinn Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Z mojego doświadczenia ( i Pałek i Aksa;) ) wynika, że jeśli nie zostało zwymiotowane od razu, to wyjdzie drugą stroną bez problemów:evil_lol: Pałek mi pożarł kiedys cała kolekcję piór (miał jakieś 4 miesiące i pusto we łbie), długo mu tego nie mogłam darować, szczególnie ary i kondora:mad: Quote
Blow Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 hehe:)Ty się tak nie martw;)na pewno wykooopka to:D ludzie naprawde miewają większe problemy:diabloti: ostatnio łaziłam z psami po lesie z jakąś kobitą i jej labrador wpierniczył CAŁY plastikowy worek:D:D:D:Dto już jest większy problem:/ale nawet to powinien wydalić,chociaż mogą być burze żołądkowe i inne takie;) Quote
ulvhedinn Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 Ja w ten sposób najczęściej odkrywam, CO znowu Aks pożarła... -jak wychodzi :diabloti: Quote
Nayantara Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 niepowinnaś sie martwić jak niewyszło pyakiem wydzie drugą strona tyko że z tym 2 jest gorzej bo musisz byc przygotowana na nocne spacery.. ja tak miałam 2 razy w nocy z psem na spacer... co to było.. Quote
Guffi Posted June 23, 2007 Author Posted June 23, 2007 Hehe, ja to się raczej nie mam o co martwić. Widziałam tylko fotki tego psa:p Ale powiedziałam, że zapytam się na forum, żeby nie było wątpliwości(też powiedziałam jej, że nic Perełce nie będzie). Dziękuję za wszystkie odpowiedzi:) Quote
mamaVelli Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 [quote name='Guffi']Tak, chodzi o pierz, czyli pióra. Napiszę "pióra" w tytule tematu, żeby już nie było wątpliwości. Teraz akurat nie mam kontaktu z jego właścicielką, ale z tego, co wiem, to zjadł trochę. To 6-miesięczny mieszaniec yorka.[/quote] Bo to własnie nie "pierz" tylko [b]pierze[/b] - i stąd to nieporozumienie na początku :) Nie wiem na ile stosina, czy jak się tam nazywa ta oś pióra, była twarda i ostra. Myslę, że pierze jest na tyle malutkie i delikatne, że nic mu tam w środku nie uszkodzi i psiak spokojnie to wydali. Quote
olekg89 Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Mój pies zeżarł całego gołębia i wy**** go :)Piórka też wyszły:) Myszy zżera w całosci i też wychodzą ładnie przetrawione. Wiec takie piórka też mu nie zaszkodzą:) Quote
Kiłi Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='olekg18']Mój pies zeżarł całego gołębia i wy**** go :)Piórka też wyszły:) Myszy zżera w całosci i też wychodzą ładnie przetrawione. Wiec takie piórka też mu nie zaszkodzą:)[/quote] [quote name='Blow']mmmm.....smacznego:evil_lol:[/quote] No ludzie no!! Ja dopiero co jadłam!!:evil_lol: Quote
Recommended Posts