Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted

Obiecuję zrobić i ja bazarek :) i to szybciutko na potrzeby tych biedaków.

aha, Zapomniałam, że dziś sobota, więc paczkę z puszkami animondy wyślę w poniedziałek.
[B]kudlataja[/B] cały czas myślę o tych psach. i nie przestanę, aż nie znajdą swojego miejsca na ziemi.
I tak miały wielkie szczęście, że mają w Tobie swojego Anioła.:)

Posted

Ja też o nich myślę i nimi żyję. Cudem się udało. jak sobie przypomnę łapanie Miszy to aż mam gęsią skórkę.
To taki wspaniały pies, lubię z nim przebywać, on mnie ciągle sprawdza, podchodzi, odchodzi, mamy kontakt, jestem jego pierwszym człowiekiem, a
niewiele brakowało i mogło go już nie być...
O Karolka się martwię bardzo i nie wiem jak z nim postępować. To taka odpowiedzialność wielka, czasem się załamuję,lecz mam nadzieję że podołam.

[B]Dziękuję, że nie zostawiacie mnie z tym samej to dużo znaczy i łatwiej żyć.m.[/B]

Posted

Przychodzę z pieniążkami, mamy wpłatę. Coś się ruszyło na fejsbuku:)

Coraz poważniej rozważam hotelik u Jamora dla Karolka,nawet sobie numer w komórce zapisałam.Wiem, że drogo, ale słyszałam że profesjonalnie i skutecznie i w samych superlatywach. Co sądzicie? Jakieś pieniążki cały czas wpływają.
O Miszę się ludzie pytają, dziewczyna zaproponowała bdt w opolskiem a może nawet ds w perspektywie, trzeba będzie sprawdzić, podzwonić, nic pochopnie.

A więc wpłata z dzisiaj
[B]06.07. Beata_J 40zł

Bardzo dziękuję[/B]:loveu:

Posted

Niestety na mnie reagują zwiewaniem do budy ...I jeden i drugi ...A jeszcze nie dawno wynosiłam małego na rękach z budy i stawiałam na trawie ...DZisiaj z zaciekawieniem patrzyli jak sunie się bawią .

Posted (edited)

podnoszę wątek..
Dwaj bracia 8 miesieczny i trochę starszy - biedne dzikuski po strasznych przejściach potrzebują na już pomocy finansowej na hotel...

Edited by AgaG
Posted

Dziś wieczorem będę rozmawiała z dziewczyną w sprawie Miszy, która tak pisała na fejsbuku:

"[COLOR=#000000]Witam,jeżeli sie zgodzicie moglabym wziasc na tymczas i leczenie tego psiaka z problemami z lapkami,doświadczenie z trudnymi psami mam duże,molosy,ttb,psy agresywne,wycofane.Moge malemu zapewnicdarmowy tymczas z wyżywieniem i diagnostyka lapek i towarzystwo dwóch starych bardzo proludzkich leonow,które niejednego psa juz nauczyly ze czlowiek jest super.poniewaz jeden z leonow jest staruszkiem który żyje juz na kredyt jeżeli maly zostanie zaakceptowany przez mlodszego pana istnieje mozliwosc ds,jedynie w tej chwili nie mam warunkow żeby po pieska pojechac,mogę sie dolozyc do kosztow transportu,ewentualnie transport na Śląsk a dalej juz do mnie na opolszczyzne znajomi od leonow moga go dowieźć.[/COLOR]

[COLOR=#000000],jak potrzebujecie referencji to Ewa Dereszowska od leonow moze cos na mój temat powiedzieć,przez ostatni rok mordowalam sie z agresywna bulka,teraz tez mialam bulika na tymczasie,ale pojechal na sprawdzenie do miasta,bo to akurat trudno mi zapewnić,mieszkam na zadupiu,no i czas jest ważny teraz mam tydzień urlopu akurat na diagnostykę by bylo wolne.na marginesie psy z takimi problemami trzeba jak najszybciej od stada odlaczyc"

[/COLOR]Myślę, że trzeba potraktować jej propozycję poważnie, zobaczymy jak przebiegnie rozmowa. Oczywiście wszystko trzeba będzie sprawdzić dokładnie.
Byłoby wspaniale Misza w bezpłatnym dt Karolek w hoteliku z perspektywami, byłoby wspaniale, aż się rozmarzyłam. No ale zobaczymy.
pozdrawiam,m.

Posted (edited)

Wysłałam 19 puszek mięsnych. Oby Michałowi i Karolkowi smakowały. :) Dziś też ruszam z bazarkiem dla psiaków. Trzymam mocno kciuki, by ten BDT okazał się dobry! i udało się uzbierać na hotel dla drugiego psa.

[B]kudlataja[/B] podaj mi proszę numer swojego konta na pw.

Edited by AgaG
dodaję info
Posted

[quote name='AgaG']Wysłałam 19 puszek mięsnych. Oby Michałowi i Karolkowi smakowały. :) Dziś też ruszam z bazarkiem dla psiaków. Trzymam mocno kciuki, by ten BDT okazał się dobry! i udało się uzbierać na hotel dla drugiego psa.

[B]kudlataja[/B] podaj mi proszę numer swojego konta na pw.[/QUOTE]

Wow super!!! :multi: :loveu:

Posted

[quote name='AgaG']Wysłałam 19 puszek mięsnych. Oby Michałowi i Karolkowi smakowały. :) Dziś też ruszam z bazarkiem dla psiaków. Trzymam mocno kciuki, by ten BDT okazał się dobry! i udało się uzbierać na hotel dla drugiego psa.

Dziękuję bardzo, na pewno będą smakowały:)
Zaraz wyślę konto na pw.

Niestety wczorajsza rozmowa z dziewczyną zainteresowaną pomoca Miszy nie odbyła się. Dzwoniłam, ale miała problemy rodzinne i nie mogła rozmawiać.
Potem oddzwoniła po 23, ale ja już spałam, padłam dosłownie, chyba przez upał i nadmiar wrażeń, ciągle coś się dzieje...Przełożyłyśmy rozmowę na dzisiaj.
Zobaczymy jak to się rozwinie, na razie jestem ostrożna.

Dziękuję za bazarek, tyle pomocy od ciebie dla naszych dzikusków:loveu:

Wczoraj wieczorem podchodziły dosyć blisko nawet Karol, chociaż nie był zbyt zadowolony z mojej i koleżanki obecności.
Nie wiedział biedny jak ma się w stosunku do nas zachować, co zrobić z tą naszą ludzką obecnością..
Natomiast Misza jest niesamowity, normalnie ciekawski, jadł koło nas przysmaki. które mu porozkładałam.
Podszedł naprawde blisko, a później "odprowadził" nas do wyjścia' Niesety komary uniemożliwiły przebywanie z psiakami tak długo jak to sobie zaplanowałam.
Musiałyśmy uciekać, dosłownie nas zjadały..a co mają psinki biedne powiedzieć:(

Na koniec finanse, żeby było na bieżaco, chłopaki po podsumowaniu wszystkiego mająobecnie [B]910zł.
[/B]

Posted

Ważne, że mogłaś nas wspomóc, nieważne w jakim czasie i jaką kwotą, zresztą 30zł to wcale nie tak skromnie, pomalutku uzbieramy, [I]ziarnko do ziarnka [/I]i będzie już [B]940zł
[/B]u chłopaków,gdy pieniążki od Ciebie dotrą :).
[B]Baaardzo dziekuję[/B]:multi:, Pozdrawiam,m.

[quote name='ewu']Skromny przelew na 30 zł w drodze.
Nie mogłam wcześniej.[/QUOTE]

Posted

Dzieki Aga:)
19 puszek to sporo,i Animoda to dobre miesko,bedzie psiakom smakowalo:)
ja widzialam tylko Karolka,myslalam,ze on szybciej otworzy sie na czlowieka
wszystkie psiaki takie cudowne,a lisek jaki fajny:)
moze trzeba zamowic na jakims bazarku ogloszenia? Dla liska,suni i szczeniaczkow.

Posted (edited)

Psiaki mają trochę ogłoszeń, szczeniaki na pewno, ale sunia i lisek chyba jeszcze nie ogłaszane.
Dziś jadę z Handzią na sprawdzenie dt dla jednego ze szczeniaczków w Siedliskach pod zamosciem, Pani wydawała się sympatyczna przez tel
i piesek mieszkałby z nią w domu, brzmi obiecująco, zobaczymy.

Lisek bardzo fajny i piękny, trochę płochliwy, tzn daje się dotknąć, ale tylko przez chwilkę i ucieka. To taki wyrośnięty szczeniak, chce się bawić, ale nie bardzo wie jak.
Z sunią trzeba dziś do weta podskoczyć, bo na cieczkę jeszcze chyba u niej za wcześnie, a dziwnie się zachowuje ona i lisek, oby to nie było ropomacicze..
pod koniec tygodnia miała być sterylizowana, ale chyba nie będziemy czekać.

Sczeniorki z moim synem, a w tle Mela, która niedawno wróciła z nieudanej adopcji;
[IMG]http://i61.tinypic.com/25an8dx.jpg[/IMG]

i jeszcze lisek:)
[IMG]http://i57.tinypic.com/34o6gk3.jpg[/IMG]

Animonda to super jedzenie!

[quote name='DORA1020']Dzieki Aga:)
19 puszek to sporo,i Animoda to dobre miesko,bedzie psiakom smakowalo:)
ja widzialam tylko Karolka,myslalam,ze on szybciej otworzy sie na czlowieka
wszystkie psiaki takie cudowne,a lisek jaki fajny:)
moze trzeba zamowic na jakims bazarku ogloszenia? Dla liska,suni i szczeniaczkow.[/QUOTE]

Edited by kudlataja
Posted

Przeczytałam wątek z zapartym tchem. Takie biedaki ;/ Dziewczyny jesteście wspaniale, dziękuję, że się zajęłyście takim trudnym przypadkiem.
Obecnie mogę jedynie wpadać i podnosić :roll:

Posted

[quote name='Naupali'][B]Przeczytałam wątek z zapartym tchem. Takie biedaki[/B] ;/ Dziewczyny jesteście wspaniale, dziękuję, że się zajęłyście takim trudnym przypadkiem.
[B]Obecnie mogę jedynie wpadać i podnosić[/B] :roll:[/QUOTE]
No właśnie psy są starszliwie doświadczone przez los..
Bardzo dziękuję Ci za podnoszenie wątku:) To duża pomoc. Im więcej osób dowie się o Michale i Karolku, tym większa szansa na wspólne skuteczne pomaganie psiakom.

Posted

Ciocie kochane zamawiają ciasteczka na bazarku. Cieszę się bardzo, że Michał i Karol będą mieli troszkę wiecej pieniążków na kontynuowanie swojej drogi do lepszego niż mieli wcześniej życia....
Podnoszę sprawę dzikusków:)