Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted (edited)

handziu może dobrze byłoby w pierwszym poście dać fotki tych dwóch dzikusków które szukają obecnie pomocy z informacją taką podstawową i zbiorczą o nich typu: rozmiary, waga itd. zaobserwowane cechy... może wtedy łatwiej się jakaś pomoc zgłosi..

Ja ze względu na Gucia od trzech lat w hotelu :( nie mogę zaproponować niestety deklaracji, ale może np. jakieś puszki dla tych psów wysłać pod wskazany adres?

Edited by AgaG
Posted

[quote name='DORA1020']pilnie potrzebny jakis DT lub hotelik,co by przyjal takiego dzikuska
sprawdzony...[/QUOTE]

Ja się powtórzę, ale znam tylko hotelik u Jamora, gdzie trafiają i trudne przypadki.
Nie znam innych miejsc, gdzie taki dzikusek by mógł pojechać.

Posted

Ja podałam też hotelik Grety, znanej jako Szamański Krąg i Kuna. Hotelik sprawdzony, nieraz wyprowadzała psy na prostą, ale u niej zawsze jest dużo psów. No i kolejny malamuci, Joli Sołek.

Pozwolę sobie zaoffować, kolejny pies w potrzebie...
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/254120-M%C5%82oda-suczka-potrzebuje-domku-na-cito-chocia%C5%BC-tymczasowego%21%21%21%21%21%21?p=22267978#post22267978"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/254120-Młoda-suczka-potrzebuje-domku-na-cito-chociaż-tymczasowego!!!!!!?p=22267978#post22267978[/URL]

Posted

[quote name='AgaG']handziu może dobrze byłoby w pierwszym poście dać fotki tych dwóch dzikusków które szukają obecnie pomocy z informacją taką podstawową i zbiorczą o nich typu: rozmiary, waga itd. zaobserwowane cechy... może wtedy łatwiej się jakaś pomoc zgłosi..

Ja ze względu na Gucia od trzech lat w hotelu :( nie mogę zaproponować niestety deklaracji, ale może np. jakieś puszki dla tych psów wysłać pod wskazany adres?[/QUOTE]
Tak Aga,puszki bardzo sie przydadza,Magda musi kupowac jedzenie,a jeszcze paliwo,zeby dojechac i je nakarmic.
Dzieki wielkie:):) jak Handzia tu zajrzy poda adres.

Posted

Witam, jestem. Tak puszki bardzo się przydadzą, wysłąłam już adsres na pw. dziękuję.

Skonsultuję się z Handzią i na pewno poprawi pierwszą stronę. Teraz najważniejszy jest hotelik dla Karolka tak jak Dora wspominała.
[B]Wczoraj odebrałam już fejsbukowe pieniążki, te 500zł to bardzo dobry start.[/B]

Dostałam też następujące wpłaty (chyba także z fejsbuka)
[B]01.07 Elżbieta_J 20zł
[/B][B]30.06 Katarzyna_W 50zł

[/B]Wcześniejsze wpłaty
[B]
13.06. Agat21 30zł
[/B][B]16.06 Ann_S 20zł
[/B][B]16.06 Handzia z bazarku 400zł

[/B]Staram się nie wydawać tych pieniążków, jednak kupiłam trochę karmy i tabletki od robaków na około 150zł. Pozostałe pieniążki zabezpieczam na dt dla Karolka.
Łącznie po podliczeniu będzie to [B]8[/B][B]70zł [/B]na dzień dzisiejszy, mam nadzieję, że się nie pomyliłam.
Wieści od chłopaków w kolejnym poście.

[quote name='AgaG']handziu może dobrze byłoby w pierwszym poście dać fotki tych dwóch dzikusków które szukają obecnie pomocy z informacją taką podstawową i zbiorczą o nich typu: rozmiary, waga itd. zaobserwowane cechy... może wtedy łatwiej się jakaś pomoc zgłosi..

Ja ze względu na Gucia od trzech lat w hotelu :( nie mogę zaproponować niestety deklaracji, ale może np. jakieś puszki dla tych psów wysłać pod wskazany adres?[/QUOTE]

Posted

W przygotowaniu jest nadal bazarek dla chłopaków..mam nadzieję, że od wtorku będę już miała wakacje i się tym wszystkim porządnie zajmę.
Planuję też przyszły łikend spędzić z psami na działce, żeby miały tego ludzkiego kontaktu jak najwięcej.

Mam też chyba dobrą wiadomosć, dwa dni temu Misza podszedł do mnie i mnie dotknął, tzn. powąchał moją nogę. To był nasz pierwszy cielesny kontakt:)
Niestety co do Karolka to nie mam dobrych wieści, jak jestm na działce to prawie nie wychodzi z budy,a jeśli już wyjdzie to od razu zwiewa, jest bardzo nieufny i mam wrazenie, ze to jego wycofanie coraz bardziej się pogłębia:(

Ostatnie foty psiaczków, niesety Karolka musiałam fotografować w budzie, bo się mi nie pokazał.
[IMG]http://i58.tinypic.com/2wcocuq.jpg[/IMG]
[IMG]http://i58.tinypic.com/s5wnex.jpg[/IMG]

Rozważam różne hoteliki dla Karolka, najlepszy byłby taki domowy, gdzie psiak miałby stały kontakt z człowiekiem.
Do szamańskiego kręgu pisałam, odpisali wtedy, że nie mają miejsc. Moze spróbuję raz jeszcze.
U Jamora koszt to podobno [B]400zł[/B] nie sprawdzałam i nie pytałam, ale jeśli tak jest to bardzo dużo, a my mamy tylko jedną deklarację i pieniązków uzbieranych na 2 miesiące a co potem? Nie wiem ile zajmie socjalizacja Karola...

Posted

Piszę tak na raty, bo mnie cały czas wyrzuca z dogo. Do moich psiaczków dołączyła jeszcze jak już wspominałam chyba rodzinka z Nielisza, na szczęście wszystkie psiaczki adopcyjne, trzeba im tylko dobrych ogłoszeń, może ktoś z was zechciałby pojmóc w ten sposób, ja już nie ogarniam..
Rodzinka to:
-suczka
[IMG]http://i58.tinypic.com/2eg7mh0.jpg[/IMG]

-i jej szczeniaki (jeden ubiegłoroczny i dwa z tego roku około 1,5 miesięczne)
[IMG]http://i62.tinypic.com/2hyh4yh.jpg[/IMG]
[IMG]http://i60.tinypic.com/wrx2it.jpg[/IMG]

Chyba zrobie im oddzielny wątek, ale chciałam żeby już były na dogo więc zamieszczam.
Teraz muszę już pędzić, jadę do weta z chorym pekińczykiem, pozdrawiam i dziekuję z całego serca wszystkim za zainteresowanie i jakąkolwiek pomoc.

P.S próbowałam banerek wstawić sobie i niby się udało a nie jest widoczny przy mnie:?

Posted

Pisz jeszcze do Joli Sołek. Świetna osoba, z doświadczeniem. Zawsze ma nadmiar psów, aleee może jednak pomoże.

A rodzince psiej zrób oddzielny wątek.
Misza jest cudowny :loveu:

Posted

Wszystkie psiaczki sa cudowne:) a to ostatnie zdjecie szczeniorkow:)
U jamora jest dobry hotelik,byl tam Nero,Jamor ma podejscie do psiakow,niestety jest jeden minus-drogo.....
szkoda,ze nie ma deklaracji,chocby po 5zl,tylko gluchypies zadeklarowala,szkoda........

Posted

Dyzio i Niko, tak roboczo nazwałam te szczeniaczki. Są już ogłaszane od jakiegoś czasu. Oglądalność duża, ale Funia pisze, ze nikt konkretny nie zadzwonił.
Dziś wrzuciłam do ogłoszeń to zdjęcie : [url]http://i60.tinypic.com/wrx2it.jpg[/url].
Gdyby udało się jeszcze zrobić kilka fajnych ujęć tego rocznego pieska i suni, też ogłosiłabym.

Posted

[quote name='Havanka']Dyzio i Niko, tak roboczo nazwałam te szczeniaczki. Są już ogłaszane od jakiegoś czasu. Oglądalność duża, ale Funia pisze, ze nikt konkretny nie zadzwonił.
Dziś wrzuciłam do ogłoszeń to zdjęcie : [URL]http://i60.tinypic.com/wrx2it.jpg[/URL].
Gdyby udało się jeszcze zrobić kilka fajnych ujęć tego rocznego pieska i suni, też ogłosiłabym.[/QUOTE]

Moze Magda zrobi...pisala,ze teraz bedzie czesciej

Posted

[quote name='DORA1020']Tak Aga,puszki bardzo sie przydadza,Magda musi kupowac jedzenie,a jeszcze paliwo,zeby dojechac i je nakarmic.
Dzieki wielkie:):) jak Handzia tu zajrzy poda adres.[/QUOTE]
wyślę w takim razie :) już mam adres.

Posted

dziewczyny, a nie znacie kogoś w okolicy, u kogo w ogrodzie mogłyby stanąć kojce dla tych dwóch psów i kto by z nimi pracował, oswajał je?
Biorąc pod uwagę, jak długo może trwać hotelowanie dzikusków i szukanie im domu, może taka opcja byłby lepsza?
To znaczy uzbieranie na kojce..
no oczywiscie jest pytanie, czy ktoś sensowny by się znalazł do pracy nad psami..

Posted

[quote name='DORA1020']Moze Magda zrobi...pisala,ze teraz bedzie czesciej[/QUOTE]

Zrobiłam dzisiaj im małą sesję właśnie wróciłam z działki.
Niezwłocznie wysyłam Handzi, ona porobi dziś jeszcze ogłoszenia szczeniaków.
Roczny psiak- lisek jest trochę nieufny, ale podchodzi, chciałby się pobawić, ale się boi:) Myślę że można go ogłaszać,
tylko musi trafić na dobry, cierpliwy domek. Poproszę maila na pw to prześlę zdjęcia.

U Miszy i Karola bez zmian, jest tak jak pisałam rano. Na razie dobrze byłoby żeby Karolka wyprowadzić do jakiegoś dt, rozdzielić psiaki.
Napiszę do Jamora zapytam o miejsce i płatności oraz do Joli Siołek tak jak polecacie, zobaczymy, na razie z funduszami krucho.

Posted

[quote name='AgaG']dziewczyny, a nie znacie kogoś w okolicy, u kogo w ogrodzie mogłyby stanąć kojce dla tych dwóch psów i kto by z nimi pracował, oswajał je?
Biorąc pod uwagę, jak długo może trwać hotelowanie dzikusków i szukanie im domu, może taka opcja byłby lepsza?
To znaczy uzbieranie na kojce..
no oczywiscie jest pytanie, czy ktoś sensowny by się znalazł do pracy nad psami..[/QUOTE]

Nie znam nikogo takiego, z tym tymczasowaniem jest u nas największy problem...

Posted

[quote name='Havanka']Dyzio i Niko, tak roboczo nazwałam te szczeniaczki. Są już ogłaszane od jakiegoś czasu. Oglądalność duża, ale Funia pisze, ze nikt konkretny nie zadzwonił.
Dziś wrzuciłam do ogłoszeń to zdjęcie : [URL]http://i60.tinypic.com/wrx2it.jpg[/URL].
Gdyby udało się jeszcze zrobić kilka fajnych ujęć tego rocznego pieska i suni, też ogłosiłabym.[/QUOTE]

Wiem, ze szczeniorki są ogłaszane, jednak rosną w oczach a nikt konkretny o nie nie pyta:(
Pozostałe psiaki nie mają ogłoszeń.

Posted

[quote name='mdk8']Hałabajówka dobrze sobie radzi z takimi dzikuskami ale to pod Koszalinem .[/QUOTE]

Napiszę także tam, dzięki. Transport się zorganizuje jeśli będzie trzeba.

Posted

[quote name='kudlataja']Ja chcę banerek i nadal nie mogę wstawić:angryy:[/QUOTE]

kliknij na banerek prawym przyciskiem myszy - kliknij na "kopiuj adres obrazu" - w edycji sygnaturki wybierz ikonkę jak do wstawiania zdjęć - wklej :)

Posted

[quote name='kudlataja']Hurrra, dziękuję
zasnę spokojna;)[/QUOTE]

:D :D jeśli chcesz iść krok dalej - kliknij link wątku i skopiuj - wejdz do edycji sygnaturki - kliknij na banerek żeby był podświetlony - znajdz ikonkę "ziemia z okularami" (dwie ikonki bliżej niż to do wklejania zdjęć) - wklej adres linku :)

edit: sterylizacja za duży baner- nie przejdzie u moda ;)