Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted

Alu, jest gdzies podany numer konta, na który można wpłacać na Wasz dług do lecznicy? Jeśli nie to poproszę o PW konto i jaki ma być tytuł przelewu. 

Dziękuję bardzo :) Nr konta nie jest podany, wysłać na pw swój, czy przychodni?

Posted

Słuchajcie, czy gdybym mogła małą kocinkę-dzikuskę wziąć do siebie na tymczas, to czy byście wsparli nas karmą i żwirkiem? Byłaby jakaś realna szansa na pomoc?

Oczywiście nie chcę, byście to traktowali jako moją zuchwałość...ale Tak sobie myślę czy jest szansa by małej pomóc... a siedzi mi w głowie...  zwłaszcza, że obecnie malutka już w lecznicy, a tam raczej nie siedzi też za darmo... Nie ukrywam, że taka pomoc byłaby sporym odciążeniem dla nas.

Posted

Rozliczenie psów za grudzień:

ZOJA

-30 zł hotelowanie (1-03.12)

-90 zł transport do Lublina do DS

+100 zł DS

Razem: -20 zł

MALWINA

-372 zł hotelowanie (1-31.12)

-8 zł Fiprex

-5,90 zł antybiotyk 1/3 kosztów

-30 zł odrobaczenie 4-dniowe

-83 zł analiza kału

Razem: -498,90 zł

HUGO

-83 zł badanie kału

-10 zł przejazdy do lecznicy (zawiezienie i odbiór - kastracja)

Razem: -465 zł

PUCEK

-20 zł szczepienie na wściekliznę

-8 zł Fiprex

+15 zł RIVER

+30 zł ala123 (od Locaibenio)

Razem: -355 zł

Razem wszystkie pieski -1338,90 zł

Wpłaty:

+442 zł ala123 (bazarek)

+400 zł handzia (bazarek)

Razem: +842 zł

-1338,90 zł + 842 zł = -496,90 zł

RAZEM ZA GRUDZIEŃ -496,90 zł

Dług za poprzednie miesiące wynosil -1991,60zł - 496,90 zł = -2488,50 zł (całość długu)

Nadal walczymy z problemami gastrycznymi u Malwiny i Huga - rozwolnienie nawraca. Po konsultacji z wetem tym razem zamiast antybiotyku podaję im probiotyk, dodaję też siemię lniane - póki co pomaga. 

Posted
O 1.01.2016o19:06, Tyś napisał:

Słuchajcie, czy gdybym mogła małą kocinkę-dzikuskę wziąć do siebie na tymczas, to czy byście wsparli nas karmą i żwirkiem? Byłaby jakaś realna szansa na pomoc?

Oczywiście nie chcę, byście to traktowali jako moją zuchwałość...ale Tak sobie myślę czy jest szansa by małej pomóc... a siedzi mi w głowie...  zwłaszcza, że obecnie malutka już w lecznicy, a tam raczej nie siedzi też za darmo... Nie ukrywam, że taka pomoc byłaby sporym odciążeniem dla nas.

Tyska mogłabym wpłacać skromne 20 zł miesięcznie na Twoje konto, no ale to będzie mało

Posted
O 1.01.2016o19:06, Tyś napisał:

sharka

Tyska mogłabym wpłacać skromne 20 zł miesięcznie na Twoje konto, no ale to będzie mało

Dziewczyny, ja też będę wpłacać, tylko,że na razie kicia zostanie w przychodni. Rozmawiałam z wetką, która mówi,że może już małą sterylizować,ale lepiej byłoby zaczekać trochę,aż oswoi się z nowym środowiskiem. Tam są inne koty, powoli i ona będzie wypuszczana, aby mogła sobie z nimi pobiegać w celu socjalizacji. 

Posted

Wczoraj do swoich domów w Warszawie i Lublinie pojechały moje tymczasy z łazienki: bura kicia i kocurek Przyjemniak.

Dostałam właśnie fotorelację z ds z Warszawy i od razu się nią dzielę:

page.jpg

Posted
5 godzin temu, ala123 napisał:

Dziewczyny, ja też będę wpłacać, tylko,że na razie kicia zostanie w przychodni. Rozmawiałam z wetką, która mówi,że może już małą sterylizować,ale lepiej byłoby zaczekać trochę,aż oswoi się z nowym środowiskiem. Tam są inne koty, powoli i ona będzie wypuszczana, aby mogła sobie z nimi pobiegać w celu socjalizacji. 

Jesteście cudowne. Te kociaki przebadane są na białaczkę, mam nadzieję?

Komiks przeuroczy, oby każdy kiciuś trafiał do takich domków :)

Posted
14 godzin temu, Tyś napisał:

Jesteście cudowne. Te kociaki przebadane są na białaczkę, mam nadzieję?

Komiks przeuroczy, oby każdy kiciuś trafiał do takich domków :)

Przebadane

Posted

tak sobie myślę że dopóki Tyś nie weźmie kotki o której mówiła to ja będę miesięcznie 20 zł wpłacać na konto ala na poczet długu u Murki

Posted
22 godzin temu, sharka napisał:

tak sobie myślę że dopóki Tyś nie weźmie kotki o której mówiła to ja będę miesięcznie 20 zł wpłacać na konto ala na poczet długu u Murki

Kotka czeka w przychodni na sterylkę; wetka nie chciała robić zabiegu od razu, bo kicia była w złej formie psychicznej po przyjeździe do niej. Jest już zdecydowanie lepiej,mała jest ciekawska,obserwuje inne koty,bawi się chętnie,tylko jeszcze kuli się i pchika na widok wyciągniętych do niej rąk,ale już nie rzuca się na oślep.

Zobaczcie jaka jest piękna,dzisiaj dostałam aktualne fotki:

DSCN1925.JPG.0732957ac0b4bbd219764c35e70

DSCN1923.JPG.ba5a3841ad7352279a3c9a4b17e

DSCN1921.JPG.348690fef301931cc179dddbee2

DSCN1928.JPG.f70d683605aa2e08e7b08121ffb

DSCN1933.JPG.7fd72f7617997e311e37352c6f7

• Upvote 1
Posted
23 godzin temu, sharka napisał:

Jesteś niemożliwa; okazuje się,że Ty nie tylko myślisz,ale już wpłaciłaś :) Właśnie odkryłam na koncie Twoją wpłatę 20zł. Dziękuję serdecznie :) Od razu kliknęłam i przekazałam dalej,czyli Murce.

Posted

W związku z problemami gastrycznymi Malwiny wet zalecił podawanie Kreonu na próbę, bo jej problemy mogą wskazywać na nieprawidłową pracę trzustki.

Kreon kupiłam (43,60 zł):

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/10a0cd11266c6650

I podaję suni od piątku - jest znaczna poprawa. Jeśli się utrzyma (bo sunia miewała wcześniej bez leków lepsze dni koopkowe) to znaczy, że Kreon będzie musiała brać cały czas...