kudlataja Posted August 12, 2015 Posted August 12, 2015 Czy ktoś ma kontakt z kudlataja? Ostatnio jej nie widzę na dogo. Jestem, ostatnio znów zaniedbałam dogo. Rzeczywiście trochę było roboty w terenie, szczególnie z kociakami. Razem z Alą123 łapałyśmy malutkie kocie dzikuski z zamojskiego osiedla. Jak do tej pory udało się złapać jedynie 2 z 5, pozostałe oraz ich matka wystraszyły się łapaka i jest problem co dalej..ogólnie było kilka kocich akcji i załadowałyśmy kociakami całą lecznicę weterynaryjną Royal Vet. Teraz szukamy dt dla dwóch dzikusków, bo u weta sie raczej nie oswoją, a do adopcji na razie się nie nadają..Zdjęcie niestety na razie kiepskie W między czasie zaangażowałam się także w sprawę psa wyrzuconego z auta w okolicach Krasnegostawu, którem starałam sie bezskutecznie pomóc. Niestety psiak był mocno wystraszony i pomimo zaangażowania gminy, policji, prasy i wielu osób na fejsbuku oraz mojego nie zdołałam go złapać i po około tygodniu zniknął. Trudna, somplikowana historia, planuję teraz napisać pismo do policji o wyjaśnienie co zrobiono w tej sprawie..gdyż byli świadkowie wyrzucenia i znane były początkowe numery rejestracyjne auta oraz rysopis człowieka, który się tego dopuścił. Niestety psiak zniknął i sprawa przycichła.. Od dzisiaj zaczynam stopniowo nadrabiać zaległości po wypadku syna, gdyż ostatnie kilka dni spędziliśmy w szpitalu i nie miałam do niczego głowy. Wybaczcie milczenie i chwilową absencję. Popracuję nad zmianą strony tytułowej wątku, jestem otwarta na wszekie propozycje. Zastanawiam się jak to umiejętnie zrobić by nie namieszać zbytnio. Quote
kudlataja Posted August 12, 2015 Posted August 12, 2015 Może coś takiego? uratowany Papilonek może być jedną z waszych "wizytówek" :) jakbym mogła coś zasugerować, to mogłybyście zmienić już tytuł wątku, a w pierwszym poście na samej górze umieścić krótką aktualizację dlaczego wątek przybrał taką formę, czyli na temat waszej działalności i dodać również link do wątku hoteliku w którym umieszczacie psiaki, tak żeby każdy kto wejdzie na wątek wiedział z góry o co chodzi. Świetny banerek. Dzięki za pomysły:) Papilonek został ostanio zaszczepiony, dowiedziałam się od mojej wetki, że chłopak jest bardzo rezolutny, ozywiście wybredny w jedzeniu i rozpieszczany przez nową panią. Czekam na obiecane foty, bo podobno przytył już trochę i zabawnie zaczyna porastać :) Quote
Guest TyŚka Posted August 12, 2015 Posted August 12, 2015 Ty to masz tyle na głowie, współczuję i podziwiam jednocześnie. Quote
kolejna kobietka Posted August 12, 2015 Posted August 12, 2015 Bardzo mi przykro z powodu wypadku. Co do opisu na stronie tytułowej to niestety nie mam talentu do tego typu opisów, ale może w kilku zdaniach to co najważniejsze zamieścić, że: wątek początkowo dotyczył jedynie psów .... (wymienić jakich) w związku z tym, że psy te .... (opisać jak potoczyły się ich losy w skrócie) a działalność cioteczki kudłataja skupia się na codziennej pomocy zwierzętom z czasem przekształcił się w wątek zbiorczy dotyczący wielu zwierząt. W tej chwili na pomoc czekają .... (tutaj można wymienić jakie zwierzaki, skrótowo jakiej pomocy potrzebują i podać link do strony na której o tym zwierzaku pierwszy raz nadmieniłaś i numer posta)... taki zarys, może ktoś coś z tego wykorzysta, rozwinie itp A tytuł może ten co na banerku? to tylko takie moje luźne pomysły oczywiście. 1 Quote
handzia Posted August 12, 2015 Author Posted August 12, 2015 Bardzo mi przykro z powodu wypadku. Co do opisu na stronie tytułowej to niestety nie mam talentu do tego typu opisów, ale może w kilku zdaniach to co najważniejsze zamieścić, że: wątek początkowo dotyczył jedynie psów .... (wymienić jakich) w związku z tym, że psy te .... (opisać jak potoczyły się ich losy w skrócie) a działalność cioteczki kudłataja skupia się na codziennej pomocy zwierzętom z czasem przekształcił się w wątek zbiorczy dotyczący wielu zwierząt. W tej chwili na pomoc czekają .... (tutaj można wymienić jakie zwierzaki, skrótowo jakiej pomocy potrzebują i podać link do strony na której o tym zwierzaku pierwszy raz nadmieniłaś i numer posta)... taki zarys, może ktoś coś z tego wykorzysta, rozwinie itp A tytuł może ten co na banerku? to tylko takie moje luźne pomysły oczywiście. No i super, chodziło mi głównie o chwytliwy tytuł, z opisem sobie poradzę :) Dzięki KK :) Quote
kolejna kobietka Posted August 13, 2015 Posted August 13, 2015 Można też od razu wymienić i krótko opisać te zwierzaki, które były na wątku dodawane, jak Papilonek, a którym kudlataja już pomogła. Na banerku się nie zmieści, ale w tytule może dodać jeszcze coś takiego? "Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać. Wspólnie można więcej." czy coś takiego. Quote
kudlataja Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Można też od razu wymienić i krótko opisać te zwierzaki, które były na wątku dodawane, jak Papilonek, a którym kudlataja już pomogła. Na banerku się nie zmieści, ale w tytule może dodać jeszcze coś takiego? "Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać. Wspólnie można więcej." czy coś takiego. Dzięki za zainteresowanie i celne pomysły :). Myślę, że razem z Handzią dopracujemy pierwszą stronę wkrótce. Ostatnio dostałam wyczekiwaną fotkę Liska, który po ponad roku poszukiwań pojechał do domku pod Lublin i ma się całkiem dobrze :) 2 Quote
kudlataja Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Trochę nadrabiam zaległości i jak już pisałam, ostatnio dużo kociaków na mojej drodze..może spróbuję odświeżyć swoją obecność na miau.pl - tylko jak na to wszystko znaleźć czas.. Kociaków przybywa, a chętnych domków nie widać :( W tej chwili najpilniej poszukiwany jest dt dla dzikusków z osiedla z Zamościa, w piątek złapałyśmy z Alą kolejnego malucha. Mamy już dwie koteczki i jednego chłopaka z sześcioosobowej rodziny. Do złapania jeszcze kocia mama, która znów jest w ciąży i jeszcze jej dwa maluchy..tymczasem złapane kociaki są zdrowe i nie mogą już przebywać w lecznicy, bo to generuje straszne koszty. Koteczki są już takie do połowy oswojone - można je wziąć na ręce, kocurek jest najbardziej dziki z całej trójki, ale myślę, że to też kwestia czasu i dobrego dt. Od prawej, koteczka, koteczka i dzikusek kocurek: Mam też wieści od naszego Karolka: "U Karolka ok, upały masakryczne, ale na podwórku dwa baseniki z wodą i chodzimy nad rzeczke. Jeszcze nie szczepiony, ale wet stwierdził, żeby przeczekać te upały,bo szczepionka to obciążenie organizmu, no i stres do tego..Mamy na dt suczkę 3-miesięczną i Karol został "przyszywanym tatusiem" :)" Poprosiłam pati o zdjęcia w kąpieli i zaraz robię zaległy przelew na karmę dla Karolka oraz ogłoszenia wszystkich moich kociaków, pozdrawiam,m. Quote
kudlataja Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 A tutaj można pooglądać moją Jeżynkę oraz wyratowaną przez Alę Malwinkę w hoteliu u Murki oraz dzisiejsze ogłoszenia kociaków: http://www.dogomania.com/forum/topic/104386-hotelik-u-murki-w%C4%85tek-informacyjny/page-95 posty# 1882/3/4 http://olx.pl/oferta/mlody-sympatyczny-kocurek-potrzebuje-domu-CID103-IDbi6SL.html http://olx.pl/oferta/roczna-trikolorowa-koteczka-szuka-domu-CID103-IDbi6fR.html http://olx.pl/oferta/kocie-maluchy-poszukuja-domu-tymczasowego-CID103-IDbhUMj.html Quote
kolejna kobietka Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 Jeżynka i Malwinka są śliczne, kociaki zresztą również :) oby udało się jak najszybciej znaleźć domy. Quote
Guest TyŚka Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 O Malwinkę naprawdę nikt nie pyta? Z jakim opisem jest ogłaszana? Jest przecież fenomenalna! Quote
kudlataja Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 O Malwinkę naprawdę nikt nie pyta? Z jakim opisem jest ogłaszana? Jest przecież fenomenalna! Ostatnio adopcje ustały..Malwinka jest piękna, w hoteliku od niedawna, na razie nikt nie pyta, tak samo jak o Zojeczkę, któa się już trochę u Murki zasiedziała.. ..natomiast Jeżynka już prawdopodobnie w połowie października pojedzie z nowymi właścicielami do swojego domku w...Londynie. Nie chcę zapeszać, ale paszport w przygotowaniu i dziewczyna przeganiana z podwórek w podzamojskiej wsi wyląduje w UK w bardzo dobrych rękach :) Niestety mam już kolejne nieszczęścia, od wtorku pod moją opieką (w ganku użyczonym przez moją ciotkę) po sterylce będzie przebywała taka oto dziewczynka: Suczka młodziutka, około 1,5, roczna, nieduża ze wsi, oczywiście już ze smutną hstorią, podobno w marcu miała szczeniaki, które znikły w niewyjaśnionych okolicznościach (prawdopodobnie zostały zamordowane), ocalał tylko jeden chłopaczek - również do adopcji, jednak na razie nie mam pomysłu gdzie go umieścić. Quote
kudlataja Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Niestety dzikie kociaki nadal siedzą w lecznicy, a wczoraj dowiozłyśmy jeszcze z Alą kolejną kocią rodzinę - mamę z 4 czterotygodniowymi kociętami ( jeden chłopak i same dziewczyny). To jest chwilami nie do ogarnięcia.. Na koniec jeszcze aktualne rozliczenie konta i małe pytanie.. do 29. 07.2015r na koncie Karolka było 465zł Ostatnie wpłaty: 05.08 ranias 10zł 11.08 elficzkowa 40zł Serdecznie dziękuję ranias i elficzkowej za regularną pomoc :) :) :) Wydatki: 100zł - lipcowa i sierpniowa karma dla Karolka Stan konta na 23.08.2015r. to 415zł Mam też prośbę/pytanie do wszystkich deklarowiczów i zainteresowanych wątkiem moich zwierzaków..czy w związku ze zmniejszeniem się kosztów utrzymania Karolka mogłabym 100zł, z powyższych pieniędzy przeznaczyć na chociaż częściowe spłacenie długu kociaków w lecznicy?. Nie wiem jak długo maluchy tam jeszcze posiedzą i chciałabym wpłacać w miarę na bieżąco, żeby moje zadłużenie jakoś monstrualnie nie urosło. Quote
Guest TyŚka Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 O rany ten szczeniak jest przeuroczy, ludzie się będą o niego bić. Dopytam się wśród znajomych, którzy szukają psiaka dla siebie czy nie chcieliby tego chłopaka. 1 Quote
kudlataja Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 O rany ten szczeniak jest przeuroczy, ludzie się będą o niego bić. Dopytam się wśród znajomych, którzy szukają psiaka dla siebie czy nie chcieliby tego chłopaka. To prawda jest rozkoszny:), obyś miała rację i szybko znalazł dom, bo nie jest bezpieczny w tej chwili. W razie czego mogę przesłać na maila więcej zdjęć. Suczka też jest cudna, tylko ma małe adhd i trudno było o jakieś fajne zdjęcie, tym badziej, ze robiłam o zmroku. Quote
Guest TyŚka Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 To wyślij mi na maila: [email protected] i podaj mi swoje dane kontaktowe, zrobię ogłoszenia chociażby na olx. Quote
kudlataja Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 To wyślij mi na maila: [email protected] i podaj mi swoje dane kontaktowe, zrobię ogłoszenia chociażby na olx. Ok, zaraz prześlę dziękuję:) Quote
ranias Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Mam też prośbę/pytanie do wszystkich deklarowiczów i zainteresowanych wątkiem moich zwierzaków..czy w związku ze zmniejszeniem się kosztów utrzymania Karolka mogłabym 100zł, z powyższych pieniędzy przeznaczyć na chociaż częściowe spłacenie długu kociaków w lecznicy?. Nie wiem jak długo maluchy tam jeszcze posiedzą i chciałabym wpłacać w miarę na bieżąco, żeby moje zadłużenie jakoś monstrualnie nie urosło. ja jestem za, przelałam dzisiaj jeszcze 30zł dla Karolka- może też być dla kociaków 1 Quote
kolejna kobietka Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 O rany ten szczeniak jest przeuroczy, ludzie się będą o niego bić. Dopytam się wśród znajomych, którzy szukają psiaka dla siebie czy nie chcieliby tego chłopaka. Też tak myślę, jest cudny :) a mamunia też znajdzie na pewno szybko mała i ładniutka również. Quote
kolejna kobietka Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Ostatnio adopcje ustały..Malwinka jest piękna, w hoteliku od niedawna, na razie nikt nie pyta, tak samo jak o Zojeczkę, któa się już trochę u Murki zasiedziała.. ..natomiast Jeżynka już prawdopodobnie w połowie października pojedzie z nowymi właścicielami do swojego domku w...Londynie. Nie chcę zapeszać, ale paszport w przygotowaniu i dziewczyna przeganiana z podwórek w podzamojskiej wsi wyląduje w UK w bardzo dobrych rękach :) Niestety mam już kolejne nieszczęścia, od wtorku pod moją opieką (w ganku użyczonym przez moją ciotkę) po sterylce będzie przebywała taka oto dziewczynka: Suczka młodziutka, około 1,5, roczna, nieduża ze wsi, oczywiście już ze smutną hstorią, podobno w marcu miała szczeniaki, które znikły w niewyjaśnionych okolicznościach (prawdopodobnie zostały zamordowane), ocalał tylko jeden chłopaczek - również do adopcji, jednak na razie nie mam pomysłu gdzie go umieścić. Chciałam w tym tygodniu zrobić Karolkowi ogłoszenia, ale jego sytuacja mieszkaniowa (finansowa) się zmieniła i na pewno nadal nie za bardzo się zmieniło jego podejście do człowieka, więc może w pierwszej kolejności zrobić Malwince, a Karolkowi w następnym tygodniu? Jak tak to niech mi ktoś prześle wszystko do ogłoszeń Malwinki na: [email protected] Fajnie, że Jeżynka będzie miała dobry dom :) Quote
Guest TyŚka Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Zrobiłam ogłoszenia szczeniakowi (roboczo nazwany Leni) na Lublin i Zamość na olx. 1 Quote
Guest TyŚka Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Mogę zrobić Malwince opis, ale potrzebuję informacji o niej :) Quote
Maciek777 Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Jestem i nadrabiam zaległości, a ich cała masa :) Podziwiam. Ja bym musiał pracę rzucić by tyle się napomagać :D Quote
Guest TyŚka Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Zrobiłam ogłoszenia szczeniakowi (roboczo nazwany Leni) na Lublin i Zamość na olx. I podesłałam psa cioci (sama ostatnio przywiozła sobie z miejsca pobytu na wakacjach ok 1,5roczną suczkę, bo znalazła), bo ta z kolei ma chętnych na niewielkiego psiaka. Co prawda nic to nam nie mówi, ale jakaś nadzieja jest... Quote
elficzkowa Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Mam też prośbę/pytanie do wszystkich deklarowiczów i zainteresowanych wątkiem moich zwierzaków..czy w związku ze zmniejszeniem się kosztów utrzymania Karolka mogłabym 100zł, z powyższych pieniędzy przeznaczyć na chociaż częściowe spłacenie długu kociaków w lecznicy?. Nie wiem jak długo maluchy tam jeszcze posiedzą i chciałabym wpłacać w miarę na bieżąco, żeby moje zadłużenie jakoś monstrualnie nie urosło. Nie mam nic przeciwko temu. Długi trzeba spłacać. Podziwiam Cię kudlataja za to co robisz dla zwierząt. 1 Quote
Recommended Posts