Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted

Dziękuję jeszcze raz :). Nie wiem, jak mogłam przegapić ten link, myślami ciągle gdzieś błądzę i nie zauważyłam:)

Przy okazji podsumuję konto Karolka:

Stan konta do 25.05.15r.  280zł

Ostatnie wpłaty:

25.05 ranias  20zł

26.05. elik z bazarku 121,76zł  z czego dla Karola 60,76zł (pozostałą kwotę 61zł przelewam na konto hoteliku u Murki dla wspomnianych wyżej psiaków)

Stan konta karolkowego po tych wpłatach 360,76zł

Wydatki

- hotelowanie za maj 400zł

Aktualny stan konta: 0zł (znów zaczynamy od zera)

Dziękuję wszystkim zaangażowanym za pomoc w uzbieraniu prawie całej kwoty majowej. Tylko dzięki wam Karolek ciągle jest bezpieczny, a ja nie popadłam jeszcze w jakieś straszne długi :). pozdrawiam,m.

Madziu, dzisiaj uzupełnię w pierwszym poście.

Przy okazju zapraszam na bazarek dla Karolka i jego kolegów :)

Link w moim podpisie.

Posted

Czerwcowa deklaracja dla Karolka wysłana

Bardzo dziękuję dotarła:)

Moja też z małym bonusikiem

Serdecznie dziękuję pieniążki dotarły:)

Bieżące rozliczenie:

Ostatnie wpłaty:

02.06 elficzkowa 40zł

02.06 ranias 10zł

Aktualny stan konta Karolka: 50zł

Aktualne wiadomości o Karolku niestety bez zmian, nikt nie dzwonił z ogłoszeń w dalszym ciągu. Karolek bawi się z pozostałymi hotelowiczami, uwielbia spacery i nadal jest niedotykalski.

Jeszcze raz dziękuję za każdy grosik, pozdrawiam

Posted

Bambo z nowymi właścicielami - jak napisał pan Andrzej (trochę zmieniając imię naszego olbrzyma:

" Przesylam foto Mambo. mambo ma sie b.dobrze to inteligentny pies
nie sprawia klopotu a wrecz przeciwnie jest pociecha    szybko sie
zaaklimatyzowal. Dzieki za dobra "robote" z bezdomnymi.."

a3fcpe.jpg

a0fpk4.jpg

bambo jak widać świetnie się odnalazł, niestety po Bambusku został dług 300zł w hoteliku i 100zł u weta. Ogólnie zadłużenie psiaczków w hoteliku - Jagody, Zoi, Bambo i Kari (tej mini suczki ze szczeniakami), które ostatnio ratowałyśmy to już ponad 1000zł, zawrotna kwota:(

Serdecznie zapraszam na bazarek dla Karolka i reszty psiaków przygotowany przez Handzię, trwa już tylko do niedzieli. Zapraszam!

http://www.dogomania.com/forum/topic/147091-ciuchy-dla-maluszk%C3%B3w-i-doros%C5%82ych-buty-r%C4%99kodzie%C5%82o-i-inne-drobiazgi-dla-zamojszczak%C3%B3w-do-7-go-vi-zapraszam/page-2

Posted

Niech wszystko ułoży się tak jak będzie najlepiej dla Karolka... :)

Dziękuję za dobre życzenia

I reszty bezdomniaczków :)

Dziękuję:)

Myślę, że zmiana środowiska może być pomocna dla Karolka :) Trzymam kciuki. Ten DT byłby płatny?

Dom byłby bezpłatny, o ile to w ogóle dojdzie do skutku. Pokrywałabym jedynie ewentualne koszty weterynaryjne.

Guest TyŚka
Posted

Świetne wieści od Państwa Mambowych.

Trzymam kciuki za ew. DT Karolka :)

Posted

Pieniążki dotarły 26.05,05 - 121,76zł  nie spodziewałam się aż takiej kwoty, serdecznie dziękuję :):) :) chciałabym potwierdzić otrzymanie pieniędzy na wątku bazarku. Poproszę o link.

...

...

Link do bazarku  jest w moim podpisie. Będę wdzięczna za potwierdzenie otrzymania tej kwoty :D

...

I zapomniałam :P

Kudlataja, proszę potwierdź na bazarku, że otrzymałaś kwotę i w jakiej wysokości.

Przesyłam link ponieważ w moim podpisie nie ma już linku do tamtego bazarku.

http://www.dogomania.com/forum/topic/145790-bazarek-ma-na-celu-pomoc-finansow%C4%85-dla-moiry-chani-mufki-i-kulki-trwa-do-30042015-godz-2000/page-30

Posted

Kudlataja, proszę potwierdź na bazarku, że otrzymałaś kwotę i w jakiej wysokości.

Właśnie potwierdziłam, przepraszam, że dopiero teraz. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie:)
Posted

Świetne wieści od Państwa Mambowych.

Trzymam kciuki za ew. DT Karolka :)

Dzięki za pamięć, niestety na razie jeszcze nic nie wiem odnośnie ewentualnego dt Karolka:(

Wczoraj zadzwoniła do mnie kobieta z informacją o bezdomnej suczce w sąsiedniej miejscowości, jest w zaawansowanej ciąży i koczuje pod sklepem. Nie wiem co zrobić, adopcje ostatnio ustały, trzy suczki ciągle w hoteliku u Murki i mam związane ręce..
Guest TyŚka
Posted

Też nie lubię decydować jakiemu psu pomóc, a jakiemu nie... ale uważam, że liczy się rozsądek. Postaraj się ta suczką zainteresować jakiejś organizacje, ludzi... ale nie wiem czy jest sens dalszego zadłużania się... wiem, że to brzmi brutalnie,  nie zazdroszczę Twojego musu decydowania co z suczką... :(

• Upvote 1
Posted

I muszę sama siebie skomentować. Pewnie że trzeba pomagać, nie można przechodzić obojętnie tylko niestety wszystko rozbija się o pieniądze....Parszywa rzeczywistość

Posted

I muszę sama siebie skomentować. Pewnie że trzeba pomagać, nie można przechodzić obojętnie tylko niestety wszystko rozbija się o pieniądze....Parszywa rzeczywistość

Przepraszam, ja mam ciągle zaległości na wątku, dużo pracy w terenie. Spóźniłam się 2 godziny, pojechałam po pracy i ciężarna suczka została odwieziona przez pracowników sklepu do weterynarza w Szczebrzeszynie,nie chcą jej wydać,choć znalazłam dla niej miejsce jej dalszy los jest niewiadomą..Dzisiaj zabrałam spod szkoły, w której pracuję takie 3-miesięczne maleństwo, zabrałam, co miałam zrobić..jest pod moją opieką, szukam pilnie domu.

jzhetx.jpg

Wszystko rozbija się o pieniądze, oczywiście ale jak nie pomagać, ja nie narzekam, tylko szukam pomocy.pozdrawiam,m.

Guest TyŚka
Posted

Jest bardzo śliczny, więc trzymam kciuki za dobry dom dla niego.

Posted

Szczeniaczek wylądował w dt u Handzi:), nie pisałam, ale następnego dnia zgarnęłam jeszcze mamę, która przerażona biegała po jezdni..weszłam na dogo tylko na chwilkę, ale wieczorem wstawię fotkę. Obie dziewczyny są śliczne. Mała sunieczka - Plamka, już ogłoszona na olx i ktoś tam się odzywa, ale na razie bez rewelacji, gorzej z dorosłymi suczkami..w porozumieniu z Alą mamę także umiesiłyśmy u Murki.

Z ważniejszych newsów to miałam pierwszy telefon w sprawie Karolka, aż z Gliwic..niestety Pani szybko się zniechęciła, bo mieszka w bloku, proponowałąm jej którąś z suczek, obiecała, ze zadzwoni do hoteliku, gdzie przebywa Karolek, przemyśli srawę, Niestety nie zadzwoniła do hoteliku, ani  już się nie odezwała:(. To był pierwszy telefon dotyczący Karolka, może nastąpii jakiś przełom. Okazuje się, że warto puszczać ogłoszenia gdzie się tylko da..

Posted

Z kluskami to jeszcze o tyle dobrze, że szybko domy się znajdują. Myślę, że wystarczy ogłosić na olx, ewentualnie dorzucić kilka najbardziej popularnych typu gumtree, morusek. Jak będziesz potrzebowała pomocy to mogę wystawić, na wszelki wypadek podam maila: [email protected]

Dziękuję, mam nadzieję, że suczka szybko znajdzie domek, strasznie uwielbia dzieci..widać że w domu z którego suczki zostały wyrzucone, a raczej z podwórka, były dzieci bo mama - Łatka także za nimi szaleje. Co do ogłoszeń, to pogadam z dziewczynami, gdzie sunieczkę ogłaszają i dam znać, dzięki za propozycję, jestes w tym temacie niezastąpiona:)

Posted

Szczeniaczek wylądował w dt u Handzi:), nie pisałam, ale następnego dnia zgarnęłam jeszcze mamę, która przerażona biegała po jezdni..weszłam na dogo tylko na chwilkę, ale wieczorem wstawię fotkę. Obie dziewczyny są śliczne. Mała sunieczka - Plamka, już ogłoszona na olx i ktoś tam się odzywa, ale na razie bez rewelacji, gorzej z dorosłymi suczkami..w porozumieniu z Alą mamę także umiesiłyśmy u Murki.

Z ważniejszych newsów to miałam pierwszy telefon w sprawie Karolka, aż z Gliwic..niestety Pani szybko się zniechęciła, bo mieszka w bloku, proponowałąm jej którąś z suczek, obiecała, ze zadzwoni do hoteliku, gdzie przebywa Karolek, przemyśli srawę, Niestety nie zadzwoniła do hoteliku, ani  już się nie odezwała:(. To był pierwszy telefon dotyczący Karolka, może nastąpii jakiś przełom. Okazuje się, że warto puszczać ogłoszenia gdzie się tylko da..

Ja ogłosiłam na Gliwice. Dom zawsze można sprawdzić a transport zorganizować, co prawda jakby poszło coś nie tak to faktycznie z taką odległością nie jest za wesoło. Na Warszawę ciężko się przebić. Następnym razem zmienić na bliżej?