Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted

Nie będę się powtarzać, ale dołączam się do powyższych postów całym sercem. Jestem pełna podziwu dla Ciebie kudlataja.

Przykro mi, że nie mogę pomóc finansowo, a tego właśnie najbardziej potrzebujesz :(

Posted

Kudłataja, mimo zmęczenia zrobi Ci się chyba ciepło w sercu, gdy tu zajrzysz i przeczytasz piękne posty Handzi i Ali. :) :)
A ja jestem Ci wdzięczna, że znalazłaś dobry DT dla Daszy. Szczebrrzeszynianki z wątku Dory. Dziękuję.   :wub:
Tu piszę, bo nie wiem, czy masz czas tam zagladac...

TAK, JEST MI BARDZO MIŁO, BEZ DZIEWCZYN NIC BYM NIE ZROBIŁA, WSPIERAMY SIĘ JAK MOŻEMY:)

Jeśli chodzi o Daszę to wczoraj dostałam takiego smsa z dt: "...jestem pod urokiem Daszki, kochana sunia, rzuciła się na szyję jak dziś przyjechałem, jedyny problem że jak jestem to już nie można podejść do mnie.."(chodzi o to że Dasza jest strasznie zazdrosna o inne psy)
Dasza została wykąpana, odrobaczona, ma też obcięte pazurki z którymi był pewien problem a za tydzień jest umówiona u weta na szczepienie od psich chorób. Także chyba dt się sprawdza:) Czekamy z Alą na lepsze zdjęcia, zeby ruszyć z nową kampanią ogłoszeniową dla Daszeńki. Jeśli suczka znajdzie szybko dom to zwolni się miejsce dla kolejnego psiaka..Wstawię info też na wątek szczebrzeszyniaków:)

P.S Zajęłyśmy się też z Alą sprawą Brysia, we wtorek pojechałyśmy do Szczebrzeszyna, żeby zbadać sytuację, niestety nigdzie nie spotkałyśmy Brysia, chociaż latałyśmy po całym mieście..
  • Upvote 2
Posted

Dziękuję, napisałam :)

Podesłałam kudlatej ,dzięki :)

Dzięki, wieczorem opiszę sytuację Bambo i prześlę pod te adresy.

Bardzo dziękuję wszystkim, którzy wpłacili jakieś pieniądze dla Karolka, postaram się szybko zrobić podsumowanie.
Posted

Dziękuję. Puściłam malutką na fb po grupach, Zaraz wystawię chociaż na olx i gumtree. 
Ps. Może urodziła po wyrzuceniu i gdzieś są jeszcze szczeniaki?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=842976279088839&set=a.141354669251007.31272.100001294245674&type=1&theater

http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/lublin/5-kg-malutka-suczka-wyrzucona-z-auta-624543495

Na olx wystawilam na Pulawy, ty masz na Lublin wiec podobne mogloby nie przejsc:
http://olx.pl/oferta/5-kg-suczka-wyrzucona-z-auta-CID103-IDa6wif.html

Bardzo dziękuję, jutro jakoś postaram się tam podjechać i dowiedzieć jeszcze czegoś o suczynce, mam nadzieję, że ją zastanę. Trudno szukać domu psiakowi, który pozostaje na ulicy..
Posted

Nie będę się powtarzać, ale dołączam się do powyższych postów całym sercem. Jestem pełna podziwu dla Ciebie kudlataja.
Przykro mi, że nie mogę pomóc finansowo, a tego właśnie najbardziej potrzebujesz :(

Obecność na wątku też wiele znaczy:)
Posted

Jeśli chodzi o Daszę to wczoraj dostałam takiego smsa z dt: "...jestem pod urokiem Daszki, kochana sunia, rzuciła się na szyję jak dziś przyjechałem, jedyny problem że jak jestem to już nie można podejść do mnie.."(chodzi o to że Dasza jest strasznie zazdrosna o inne psy)
Dasza została wykąpana, odrobaczona, ma też obcięte pazurki z którymi był pewien problem a za tydzień jest umówiona u weta na szczepienie od psich chorób. Także chyba dt się sprawdza:) Czekamy z Alą na lepsze zdjęcia, zeby ruszyć z nową kampanią ogłoszeniową dla Daszeńki. Jeśli suczka znajdzie szybko dom to zwolni się miejsce dla kolejnego psiaka..Wstawię info też na wątek szczebrzeszyniaków:)

I tu dobre wieści o Daszy. :) Czytałam na wątku Szczebrzeszyniaków...

Kudlataja, dziękuję za PW i konto Karolka. :)

EDIT z 16:48

Pieniądze dla Karolka już w drodze. A może już na koncie. :)

Posted

Super! Bardzo mnie to cieszy również :)

Obiecałam przez pw, że zrobię ogłoszenia dla Bambo po weekendzie, więc cioteczko kudłataja prześlij przy okazji i do mnie od razu na maila wszystko to co potrzebne do ogłoszeń.

Prześlę, oczywiście:)

Jest zainteresowanie suczynką z ulicy, którą ogłaszam

1549jwx.jpg

, dziś miałam telefon z lublina. W związku z tym podjęłyśmy decyzję o zabraniu suczki. Zostanie wysterylizowana, a domek sprawdzimy z Alą na miejscu jak pojedziemy z suczką. Myślę, że nie mam na co czekać, pomimo, że dom jeszcze nie sprawdzony. Dziś pojadę, po nią po południu, oby tylko jeszcze tam była..

Posted

...
P.S Zajęłyśmy się też z Alą sprawą Brysia, we wtorek pojechałyśmy do Szczebrzeszyna, żeby zbadać sytuację, niestety nigdzie nie spotkałyśmy Brysia, chociaż latałyśmy po całym mieście..

Brysiu bardzo leży mi na sercu Na fb zebrałam deklaracje na hotel. Niestety jest tylko 140 zł. Może na dogo zebrałoby się resztę.

Link do wydarzenia Brysia na fb

https://www.facebook.com/events/800531943333346/

Posted

Brysiu bardzo leży mi na sercu Na fb zebrałam deklaracje na hotel. Niestety jest tylko 140 zł. Może na dogo zebrałoby się resztę.

Link do wydarzenia Brysia na fb

https://www.facebook.com/events/800531943333346/

Ja także o nim myślę, wczoraj wieczorem przejeżdżałam przez Szczebrzeszyn i rozglądałam się za nim, nigdzie go nie wypatrzyłam, ale jedzenie, które zostawiłyśmy z Alą było wyjedzone..ciekawe czy przez Brysia..

Strasznie dużo tych zwierzaków i powoli nie ogarniam już sytuacji. Z pieniędzmi jest bardzo ciężko, sama widzisz na przykładzie Karola. Zawsze na początek zbiorą się fundusze, które w miarę pozostawania psiaka w hoteliku bardzo szybko topnieją i co robić później???

Nie zostawię Brysia samego, chciałabym się dowiedzieć więcj o jego sytuacji i może jakoś pomóc..

• Upvote 1
Posted

Bieżące rozliczenie Karolka:

Na jego koncie było 60zł

Ostatnie wpłaty:

- 11.05 - ranias 50zł nowa deklaracja dla Karolka od I-V :)

- 12.05 - asiuniab - 30zł  :)

- 15.05 - Elisabeta - 100zł  :)

Stan konta na 15.05 to 240zł to już coś do przodu, trochę nadziei.

Serdecznie i z całego serca dziękuję :)))

Posted

Ja także o nim myślę, wczoraj wieczorem przejeżdżałam przez Szczebrzeszyn i rozglądałam się za nim, nigdzie go nie wypatrzyłam, ale jedzenie, które zostawiłyśmy z Alą było wyjedzone..ciekawe czy przez Brysia..

Strasznie dużo tych zwierzaków i powoli nie ogarniam już sytuacji. Z pieniędzmi jest bardzo ciężko, sama widzisz na przykładzie Karola. Zawsze na początek zbiorą się fundusze, które w miarę pozostawania psiaka w hoteliku bardzo szybko topnieją i co robić później???

Nie zostawię Brysia samego, chciałabym się dowiedzieć więcj o jego sytuacji i może jakoś pomóc..

Na ile będę mogła to i ja pomogę. Jak będzie trzeba, to jakiś bazarek zrobię. Gdy będzie taka potrzeba, a nikt się nie zgłosi, to mogę być skarbnikiem Brysia.

Posted

Prześlę, oczywiście:)

Jest zainteresowanie suczynką z ulicy, którą ogłaszam

1549jwx.jpg

, dziś miałam telefon z lublina. W związku z tym podjęłyśmy decyzję o zabraniu suczki. Zostanie wysterylizowana, a domek sprawdzimy z Alą na miejscu jak pojedziemy z suczką. Myślę, że nie mam na co czekać, pomimo, że dom jeszcze nie sprawdzony. Dziś pojadę, po nią po południu, oby tylko jeszcze tam była..

Bardzo się cieszę! :) Myślę, że jak to nie będzie  ten dom, to szybko znajdzie się już ten właściwy. Sunia jest malutka i śliczna, a na takie psiaki jak na razie jeszcze chętni są :) 

Posted

Niestety suczka nie pójdzie do domku, Pojechałam dziś po nią, miała być sterylizowana i zawożona do domku do Lublina, jednak na miejscu okazało się że suczka ma dwa szczeniaki powiedziano mi, że około 2 tygodniowe. Znalazłam je u miejscowego żulika, który dokarmiał suczkę, psiaki leżały na gołej ziemi w starej opuszczonej chałupie..nie wiem co to będzie, pojechałam po jednego psa a mam trzy w pakiecie.. :( ja chyba oszalałam, ale nie byłam w stanie, nie mogłam ich tam zostawić...

zdjęcia kiepskie, mam popsuty w wyniku upadku aparat, zrobiłam jakie byłam w stanie. Suczynka mocno wystraszona:( a szczeniaki to chłopaki:

mhvkmh.jpg

f3cbc3.jpg

Posted

Niestety suczka nie pójdzie do domku, Pojechałam dziś po nią, miała być sterylizowana i zawożona do domku do Lublina, jednak na miejscu okazało się że suczka ma dwa szczeniaki powiedziano mi, że około 2 tygodniowe. Znalazłam je u miejscowego żulika, który dokarmiał suczkę, psiaki leżały na gołej ziemi w starej opuszczonej chałupie..nie wiem co to będzie, pojechałam po jednego psa a mam trzy w pakiecie.. :( ja chyba oszalałam, ale nie byłam w stanie, nie mogłam ich tam zostawić...

zdjęcia kiepskie, mam popsuty w wyniku upadku aparat, zrobiłam jakie byłam w stanie. Suczynka mocno wystraszona:( a szczeniaki to chłopaki:

Masz wielkie serce  gif%252520%2525C5%25259Ble%252520serdudz

Prześlij mi nr konta. Po 25-tym wpłacę cosik. Nie przelewa mi się (mam dwa chore psiaki i sama się leczę), ale muszę choć trochu pomóc.

Sunia śliczna więc jak wykarmi maluszki to na pewno szybko znajdzie domek :)

Posted

A pisałam, że może gdzieś są szczeniaki i wykrakałam  :P Mamunia malunia, więc dzieciaczki nie powinny być duże, raczej też pewnie z małych, domki się powinno i im szybko znaleźć, tylko jak ty je teraz, do czasu, aż będzie można je wyadoptować, przetrzymasz? gdzie one są u ciebie? i te koszty ehhh  :(

Posted

O rany, ale się z sunią porobiło.. A jak wykarmi te psiaczki, to będzie za późno dla tego domku, żeby ją wziąć?
poproszę o przypomnienie konta, przeleję grosik

Posted

Właśnie dowiedziałam się o szczeniakach... Magda,nie miałaś wyjścia,pewnie,że dobrze zrobiłaś zabierając je; nie martw się,nie zostaniesz z nimi sama.

Będzie dobrze :)

• Upvote 1
Posted

O rany, ale się z sunią porobiło.. A jak wykarmi te psiaczki, to będzie za późno dla tego domku, żeby ją wziąć?
poproszę o przypomnienie konta, przeleję grosik

Nie mogę wysłać do ciebie pw, już kiedyś próbowałam, proszę o adres mailowy, to wyślę konto. Bardzo dziękuję:)