Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted

Alu, czy wspomóc Cię ogłaszaniem kotków, które są u Murki? Jeśli tak to proszę krótkie informacje (opisy). Zdjęcia postaram się poszukać na wątku.

Fajne rodziny trafiły się Sasance i Adelce. :)  Oby reszcie też udało się takie znaleźć.

Posted
2 godziny temu, Tyśka) napisał:

Alu, czy wspomóc Cię ogłaszaniem kotków, które są u Murki? Jeśli tak to proszę krótkie informacje (opisy). Zdjęcia postaram się poszukać na wątku.

Fajne rodziny trafiły się Sasance i Adelce. 🙂 Oby reszcie też udało się takie znaleźć.

Muszę powiedzieć, że o Sasankę się bałam jak to będzie z jej adopcją, bo jej siostry są fajniutkie, przymilne, mruczące, a toto rude to jakieś całkiem inne geny: syczy, ucieka, fuka, byle dalej od człowieka. A tu proszę, pojechała pierwsza:)

Posted

Czasem adopcje są zaskakujące :) Osobiście jestem zakochana po uszy w Szarotce. Przypomina mi moją Księżniczkę cudną (*). Niestety, w naszym domu nie ma szans na kota. Wierzę, że Szarotka znajdzie fantastyczny domek.

Posted

Bardzo się cieszę, że Sasanka wybyła jako pierwsza do domu, rozmawiałyśmy z Murką, jak to będzie, kiedy zostanie sama, jeszcze bardziej się wycofa, a tu niespodzianka :) Oby nie zapeszyć!

Tyśko, jeżeli chodzi o ogłoszenia to oczywiście bardzo proszę o ogłoszenia :)

Pierwszy Lucek:

https://www.olx.pl/d/oferta/lucek-szuka-domu-CID103-IDJMIRX.html

Lucek to duży - 5,80 kg - kocurek, spokojny i przyjaźnie nastawiony do całego świata. Lubi głaskanie, branie na ręce, włażenie na kolanka, lubi też jeść i ochoczo reaguje na otwieranie lodówki;) Lubi się też bardzo bawić i potrafi brykać, choć robi to mało zgrabnie:)
Został zabrany z ulicy brudny i głodny, ale doszedł już do siebie w hoteliku, gdzie od pierwszego momentu pobytu zaskarbił sobie sympatię opiekunów, cyt.: "Lucek od pierwszego otwarcia lodówki poczuł się jak u siebie. To świetny, łagodny, spokojny, miziasty kocurek. Do adopcji od ręki:) ".

Szukamy dla niego kochającego domu.

Milka:

https://www.olx.pl/d/oferta/milka-szuka-domu-CID103-IDJMK08.html

Miłka została zabrana z ulicy, a obecnie przebywa w hoteliku z kilkoma innymi kotami. Jest to nieśmiała, ale bezproblemowa koteczka. Raczej nie wchodzi w interakcje z innymi kotami, trzyma się od nich na dystans, dlatego szukam dla niej spokojnego domu bez innych kotów, ewentualnie z jednym łagodnym. Nie przeszkadza jej natomiast towarzystwo psa. Nie boi się też bliskości człowieka, ale na razie unika głaskania. Chętnie jednak bawi się, np. patyczkiem z piórkiem.
Miłka jest odrobaczona i wykastrowana, ma ok. 1- 2 lata, korzysta z kuwety.

Szarotka i Szanta. Ogłoszenie nadal jest na trzy kotki ze względu na to pierwsze super zdjęcie, tak uroczo na nim wyglądają razem, że na razie zostawiłam tak, jak było.

https://www.olx.pl/d/oferta/kolorowe-kocie-dziewczynki-szukaja-domow-CID103-IDKhNaN.html

Trzy małe, ok. 12 tygodniowe kotki : Sasanka z przewagą rudego - najbardziej charakterna, taki mały słodki foszek ; Szarotka z przewagą szarego - nieco nieśmiała, ale najbardziej lubiąca głaski, łasząca się i mrucząca;  Szanta z przewagą czarnego - najbardziej odważna i ciekawska - szukają domów. Dziewczynki aktualnie  przebywają w hoteliku, są jeszcze trochę nieśmiałe w stosunku do ludzi lecz jak to maluchy, chętnie bawią się i są otwarte na kontakt.
Kotki są ze sobą bardzo zżyte i pewniej czują się w swoim towarzystwie, dlatego mile widziane byłyby podwójne adopcje lub dom z innym kotem.
Maluchy korzystają z kuwety, w domu zachowują czystość. Zostały zaszczepione przeciwko chorobom wirusowym .

Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

Właśnie dostałam zapytanie o Lucka - ile ma lat. Nie znalazłam tej informacji, co odpisać?

Dziękuję za ogłoszenia, zaraz je wyróżnię.

Jeżeli chodzi o wiek Lucka, to chyba ok.4 lat. Wydaje mi się, że taką dostałam informację.

Posted
1 godzinę temu, ala123 napisał:

Dziękuję za ogłoszenia, zaraz je wyróżnię.

Jeżeli chodzi o wiek Lucka, to chyba ok.4 lat. Wydaje mi się, że taką dostałam informację.

Dziękuję :) Wiek Lucusia przekazałam zainteresowanej Pani. Jest ciąg dalszy, wymienia ze mną sympatyczne maile, zakochała się w kotku... ale Panią Ewę przeraziła odległość - mieszka w Ostrzeszowie (woj. wielkopolskie). Odpisałam, żeby skontaktowała się z Tobą, jeśli faktycznie chce przygarnąć Lucusia, ja nie jestem decyzyjną :) Trzymam kciuki.

Posted
5 godzin temu, Tyśka) napisał:

Dziękuję 🙂 Wiek Lucusia przekazałam zainteresowanej Pani. Jest ciąg dalszy, wymienia ze mną sympatyczne maile, zakochała się w kotku... ale Panią Ewę przeraziła odległość - mieszka w Ostrzeszowie (woj. wielkopolskie). Odpisałam, żeby skontaktowała się z Tobą, jeśli faktycznie chce przygarnąć Lucusia, ja nie jestem decyzyjną 🙂 Trzymam kciuki.

Też trzymam kciuki:)

Posted
9 minut temu, Murka napisał:

Prośba od ali123: Potrzebna wizyta pa w okolicy Poznania (Międzychód) dla Szanty (trikolorka z przewagą czarnego). Ktoś coś???

Mam namiar na super wizytatora z Animalii. Jest z Poznania. Jesli nie on to moze kogoś poleci.

Posted
Przed chwilą, Alaskan malamutte napisał:

Mam namiar na super wizytatora z Animalii. Jest z Poznania. Jesli nie on to moze kogoś poleci.

Dasz znać ali123? Ona jest teraz bez dostępu do komputera.

Posted

Dzwoniłam do pana, zorientuje się, czy znają kogoś z tamtych okolic. Od Poznania to aż 80km w stronę Gorzowa Wlkp, daleko. No i jeżeli przyjdzie organizować transport, to też będzie problem :(

Posted
9 minut temu, ala123 napisał:

Dzwoniłam do pana, zorientuje się, czy znają kogoś z tamtych okolic. Od Poznania to aż 80km w stronę Gorzowa Wlkp, daleko. No i jeżeli przyjdzie organizować transport, to też będzie problem :(

Pisałam już na bazarku, że jak trzeba to napisze na Facebooku na wizytowej grupie. Ja też mieszkam w Wielkopolsce, ale z innej strony. Czy Rodzina może kawałek podjechać po Szantę?

Posted
6 godzin temu, Tyśka) napisał:

Pisałam już na bazarku, że jak trzeba to napisze na Facebooku na wizytowej grupie. Ja też mieszkam w Wielkopolsce, ale z innej strony. Czy Rodzina może kawałek podjechać po Szantę?

Mogą wyjechać do Poznania, a w weekend być może  dalej. Napisz proszę na fb na grupie, bo na razie cisza.

Posted
3 minuty temu, ala123 napisał:

Mogą wyjechać do Poznania, a w weekend być może  dalej. Napisz proszę na fb na grupie, bo na razie cisza.

Ok, skrobnę :) Poproszę jeszcze o ulicę na PW (bez numeru domu).