Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted

Kociaki wszystkie korzystają z kuwety, podobnie jak ich mama.

Mamcię nazwaliśmy Viola, co po łacinie znaczy Fiołek:)

Koteczka jest nadal bardzo wystraszona, charakterna i nie pozwala się dotknąć.

viola.jpg

Posted

Dziękuję Murko za zdjęcia :) Mam nadzieję, że maluchy nie zasiedzą się w hoteliku, gorzej będzie z mamą . Nie mam na nią żadnego pomysłu :(  Kotki dzisiaj ogłoszę, myślę, że pomimo swoich charakterków znajdą domki, bo na szczęście są ładniutkie.

Posted

Kociaki cudne, i tło do zdjęć też ekstra (poduszka haftowana? z kotkami). Viola musiałaby trafić do domu, który nie będzie oczekiwał wylewnych uczuć od niej i zaakceptuje to, że kotka będzie sobie żyła "obok". Z czasem pewnie się oswoi. Gorzej, jeśli trzeba by ją łapać i pakować do weta.

Posted
1 godzinę temu, Isiak napisał:

Kociaki cudne, i tło do zdjęć też ekstra (poduszka haftowana? z kotkami). Viola musiałaby trafić do domu, który nie będzie oczekiwał wylewnych uczuć od niej i zaakceptuje to, że kotka będzie sobie żyła "obok". Z czasem pewnie się oswoi. Gorzej, jeśli trzeba by ją łapać i pakować do weta.

Właśnie martwię się trochę o Violę, ciężko będzie znaleźć jej dom. W ogóle teraz cisza, jeżeli chodzi o adopcje, ludzie nie dzwonią nawet po małe kotki :(

Posted

Od wczoraj mamy nowe kotki pod opieką Ali123.

Lucek od pierwszego otwarcia lodówki poczuł się jak u siebie. To świetny, łagodny, spokojny, miziasty kocurek. Do adopcji od ręki:)

lucek.jpg

lucek1.jpg

lucek2.jpg

lucek3.jpg

lucek4.jpg

lucek5.jpg

Posted

Milka i Lucek to kolejne zwierzęta z Tomaszowa Lubelskiego. Zostały zabrane z opuszczonych, walących się posesji w środku miasta. Jest tam jeszcze całe stadko. Są karmione i leczone przez kobietę, która sama nie daje już rady, więc postanowiłam zabrać chociaż te koty, może szybciej znajdą domy.

Posted

Murka miała telefon w sprawie adopcji Toudiego. Dzwonił pan z Lublina i już prawie zaczęliśmy domawiać szczegóły, kiedy okazało się, że w ogłoszeniu jest napisane, że waga Toudiego to 18 kg...  A tymczasem on waży 28kg. Pan upewniał się, czy aby na pewno chodzi o tego samego psa i zrezygnował, uznając ( słusznie), że może nie dać rady wnosić go na I piętro w razie potrzeby. Nie wiem, czyje jest to ogłoszenie, ale bardzo proszę o wpisanie prawidłowej wagi.

Posted

Szylkretka bez oczka Adelka wraca z adopcji! Okazuje się, że ma dziewczyna charakterek: potrafi ugryźć, udrapać - szczególnie dzieci sobie upatrzyła. Wygląda na to, że jest zazdrosna i zaborcza, a poza tym bardzo tęskni za wychodzeniem na dwór i to pewnie też ma wpływ na jej zachowanie.  Kobieta przetrzyma ją jeszcze kilka dni, ale sprawa jest dość pilna, trzeba ją zabrać stamtąd jak najszybciej, a nie mam gdzie... U Murki w tej chwili nie ma miejsc, jestem w kropce :( 

Kicia i u mnie i u Murki zachowywała się normalnie, łasiła się, mruczała, lubiła być noszona na rękach. Nie wiem, co spowodowało zmianę jej zachowania; być może potrzebuje spokoju, a tam go nie ma. Nie wiem.

Nic wcześniej185105892_945717676229039_432544735436543914_n.jpg.d5cebe0f543d2fe24ae859260c320d89.jpg

Posted

Rozliczenie za czerwiec:

TOUDIE

Stan konta na 31 maj wynosił -722,09 zł

+750 zł ala123

-300 zł hotelowanie 1-30.06 (zniżka ze względu na karmę)

-15 zł odrobaczenie

-8 zł Fipron

-54,90 zł Esseliv x 2 opak.

Stan konta na 30 czerwiec wynosi -350 zł.

MINI i MIDI

Stan konta na 31 maj wynosił -829,70 zł

+300 zł helli

+450 zł ala123 (bazarek)

+300 zł helli

-44 zł chip Midi

Pozostałość po hotelowaniu wynosi +176,30 zł.

ADELKA

Pozostałość po hotelowaniu wynosi -296 zł.

VIOLA + 4 kociaki (SZAFIREK, SASANKA, SZANTA i SZAROTKA)

-390 zł hotelowanie 5-30.06

-40 zł transport z Gorajca

-165 zł szczepienie kotki i kociaków

-5,40 zł przejazd do weta na szczepienie

-151,20 zł sterylizacja Violi 

-12 zł przejazdy do weta na sterylizację Violi

-32 zł odrobaczenie Violi i 3 kociaków

Stan konta na 30 czerwiec wynosi -795,60 zł.

MILKA I LUCEK

-210 zł hotelowanie 17-30.06

-40 zł transport z Biłgoraja

-80 zł szczepienie Lucka i Milka

-40 zł odrobacznie Milki

-21 zł odrobaczenie Lucka

-4 zł przejazd do weta na szczepienie i odrobaczenie

Stan konta na 30 czerwiec wynosi -395 zł.

Tutaj faktura od weta za koszty wet (sterylizacja Violi, szczepienie i odrobaczenie Milki i Lucka, odrobaczenie Violi i kociaków):

wet15.06.jpg

wet15.06rozpiska.jpg

Tu jeszcze odrobaczenie Lucka:

wet17.06.jpg

wet17.06rozpiska.jpg

I jeszcze Esseliv dla Toudiego:

esseliv.jpg

Posted

Milka to nieśmiała, ale bezproblemowa koteczka. Raczej nie wchodzi w interakcje z innymi kotami, trzyma się od nich na dystans, nie przeszkadza jej natomiast towarzystwo psa. Nie boi się bliskości człowieka, ale na razie unika głaskania. Chętnie jednak bawi się, np. patyczkiem z piórkiem.

milk.jpg

milk1.jpg

milk2.jpg

milk3.jpg

Posted

Lucek to duży (waży 5,80 kg) kocurek, spokojny i przyjaźnie nastawiony do wszystkiego. Lubi głaskanie, branie na ręce, włażenie na kolanka, lubi też jeść i ochoczo reaguje na otwieranie lodówki;) Lubi się też bardzo bawić i potrafi brykać, choć robi to mało zgrabnie:)

luc.jpg

luc1.jpg

luc2.jpg

luc3.jpg

luc4.jpg

Posted

Viola wróciła do ludzi, do których się przybłąkała. Państwo zgodzili się nią zaopiekować, karmić itd.:)

Natomiast oto dziewuszki:

Najbardziej odważna i ciekawska Szanta. Szanta ma przepuklinkę brzuszną.

szanta5.jpg

szanta6.jpg

szanta7.jpg

szanta8.jpg

szanta9.jpg